Auto apskats: Elektroauto

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Raksti Auto apskats: Elektroauto

Tiek skatīts 6 ierakstu – 1 līdz 6 (no 6 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #155926
    ikrafts
    Participant

    Kā jau solīju- ir tapis raksts par elektroauto. Pa šo laiku, Paldies Dievam, ir sakustējušās lietas arī valdības līmenī. Ja līdz šim hibrīdauto un elektroauto iegāde Latvijā nekādi netika atbalstīta un tāpēc to pārdošanas apjomi bija zemi (atgādināšu, ka Eiropā daudzviet valsts apmaksā daļu auto vērtības, ja tā CO2 izmeši ir zem kaut kādas robežas X), tad šobrīd Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas paspārnē top iepirkums 3,5 miljonu latu vērtībā (Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta ietvaros), kas nodrošinās elektroauto iegādi un to uzlādes staciju tīkla izveidi.

    Tas, protams, nenotiks ne rīt, ne parīt, bet tikmēr ieskatam šis tas par elektroauto. Sāksim ar to, kas šobrīd Latvijā ir reāli pieejams un vēlāk pāriesim pie eksotikas.

    Trīnīši Mitsubishi i-MiEV, Peugeot iOn , Citroen C-Zero– visi ražoti vienā vietā (Mizušimas rūpnīca Japānā, kas pieder Mitsubishi), tikai nomainīti logo un uzraksti. Aprīkoti ar 64 ZS elektromotoru, ko darbina 16 kWh 22 šūnu litija jonu baterijas, kas padod 330V. Oficiāli pārdošanā jau vairāk kā gadu. Latvijā uz ielas redzējis neesmu. Sola maksimālo ātrumu līdz 130 km/h (līdz 100 km/h ieskrienas 14- 15 sekundēs). Ar vienu lādēšanu var nobraukt 13- 150 km. Akumulatorus var uzlādēt no parastā 220V tīkla (~6 stundu laikā) vai ar īpašo lādēšanas termināli (400V 120 ampēru līdzstrāva) līdz 80% pus stundā. Izmaksas var salīdzināt ar aptuveno degvielas patēriņu apmēram 2 litri uz 100 km. Cenas svārstās ap 36 tūkstošiem eiro.

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_mitsubishi_imiev_1.jpg[/img]

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_renault_zoe_1.jpg[/img]

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_opel_ampera_1.jpg[/img]

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_tesla_s_1.jpg[/img]

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_triac_1.jpg[/img]

    #282149
    Mednieks
    Participant

    Būtu interesanti šitādu redzēt uz Latvijas ielām!

    #282150
    Graafiene
    Participant

    Daža laba pēc dizaina izskatās ne visai vīrišķīga. Prieks, ka vismaz auto industrijā nav novērojama dzimumu diskriminācija, lai gan ar Triac es nebrauktu 🙂

    #282151
    Evers
    Participant

    Tesla S patīk. Pārējie neglīti. Opelis ir kārtējais mēģinājums kautko kopēt.

    #282152
    msh
    Participant

    Sābu.

    Latvijas klimatam šitentās tarataikas nav derīgas. Ziemā būtu vēl trakāk nekā ar dīzeli. Izņēmums, protams, tas opelis, tas tad vismaz motoram rūcot uz priekšu kustētos, pārējie visdrīzāk pēc dažiem kilometriem paliktu.

    #282153
    Talismans
    Participant

    Man pēc skata patīk renault megane kupejas versija ar ādas krēsliem un vienu solu aizmugurē. Vizuāli diezgan labi izskatās un 2.0 motors priekš tāda mazulīša ir tīri okey. 1988 gada modelis tieši liekās tāds normāls, tas nekas, ka vecs, pārlasa visas detaļas un ir normāli. Renault megane

Tiek skatīts 6 ierakstu – 1 līdz 6 (no 6 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā