Patiesais iemesls, kāpēc MicroSD kartes slots izzūd no viedtālruņiem

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Patiesais iemesls, kāpēc MicroSD kartes slots izzūd no viedtālruņiem

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 25 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #160961
    LooNeY
    Participant

    Atcerieties tos laikus, kad mēs sākām pārnēsāt ar vien vairāk datus mūsu tālrunī? Jā vēl tajos laikos šīs ierīces sauca par tālruņiem un īpaši ekskluzīvi bija tie modeļi kuriem bija SD vai microSD karšu atbalsts, kur glabāt datus!

    Diemžēl, jūs apbēdināšu, jo šādi laiki tuvojas beigām, tāpēc ka ražotāji par labu lemj savai peļņai nevis gala lietotāja ērtībai.

    [img]https://www.oempcworld.com/Merchant2/graphics/00000001/SDSDB-32.jpg[/img]

    Internetā Ķīniešu viedtālruņu ražotāja Xiaomi VP Hugo Barra ir sniedzis oficiālu paziņojumu, kapēc viņi ir izlēmuši vairs neiekļaut microSD karšu slotu savos flagmeņos un tas īsumā ir šāds:

    ” Flagmeņu viedtālruņos mēs esam fundamentāli pret SD karšu slotu, jo pircējs nopērk pa lēto Kingston vai SanDisk SD kartiņu, šīs kartes ir sliktas kvalitātes, zema ātruma ar lielu iespējamību pēkšņi beigt strādāt. Š ie faktori cilvēkiem dara lielas galvassāpes sākot no programmu avārijām, līdz datu zudumiem mulsinot cilvēkus un tad ‘mēs kompānija’ nevis SD karšu izgatavotājs, kur dati glabājas, esam vainīgi pie katras sīkākās kļūdas.”

    Matias Duarte, Googles dizaina VP arī ir teicis, ”Ka patiesībā gala lietotājiem SD kartes ir mulsinošas.”

    Tagad personīgi, kā cilvēks, kurš ir izmantojis dažnedažādas SD kartes dažnedažādās elektroniskajās ierīcēs par laimi manā mūža pie normālas ekspluatācijas neesmu ievērojis nekādu nestabilitāti to darbībā, kā arī varētu apstrīdēt apgalvojumu, ka Kingston vai SanDisk oriģinālās SD kartes ir sliktas kvalitātes(nerunāju par ebay lētuču pakaļdarinājumiem) un varu godīgi teikt, ka nekad neesmu atklājis MicroSD kartes mulsinošas ja pareizi tās lieto, kā arī spēj ievērot parastas organizēšanas prasības.

    Visas šīs ‘oficiālās’ runas patiesi nogurdina un prasti runājot mums patērētājiem vienkārši sprauž batonus ausīs!

    [img]https://notepad.lv/userpix/2834_51463img_2388_1.jpg[/img]

    Īstais iemesls kāpēc viedtālruņu ražotāji pamet SD karšu slotu savās ierīcēs ir gaužām vienkāršs, it īpaši flagmaņu plauktiņā – TÄ€ IR PEĻŠ…A!

    Ražotāji nevar piespiest lietotājus maksāt 100$+ par flagmaņa zelta SD karti jo neviens to nepirks jo nopirks lētāku variantu, savukārt viņi var piespiest maksāt 100$+ par ierīci kurā ir daži GB lielāka iekšējā atmiņa.

    To ko Apple iesāka ar iPhone nu jau tālajā 2007 gadā, sākumā pārējie ražotāji nogaidīja aiz stūra ko teiks patērētāji un nu jau mūsdienās šo stilu ir adaptējuši jau gandrīz visi ražotāji savos augsto plauktu lolojumos. No naudas pelnīšanas viedokļa šis ir izcils plāns, jo salīdzinot 128GB pār 16GB iPhone 6 patērētājam maksā 200$ vairāk, bet firmai pievienot šo GB vietu izmaksā mazāk par 50$ . Patērētājs veikalā protams domājot ‘par nākotni’ ņems iespēju robežās lielāko atmiņas veidu.

    Un matemātika tālāk vienkārša – firma šādi uz vienu ierīci uzvārās 150$, nepaceļot pat pirkstu.

    Ja ierīcē ir SD karšu slots tad patērētājs paņem kādu lēto SDkarti un lieta darīta. Piekrītu pat 10 klases ātruma SD karte nebūs tik ātra, kā iekšējā atmiņa, bet vai mēs viedtālruņos šo veiktspējas uzlabojumu reāli izjūtam?

    Ir arī tādas atrunas dzirdētas no visādām kompānijām, ka SD karte nav droša zādzību gadījumā jo to varot izņemt un datus dabūt neatkarīgi no aizbloķēta tālruņa, tāpēc arī nav šis slots konkrētajā ierīcē.

    Š eit atkal man ir ko piebilst – KAPĒC tad ir jātur savus mega privātos datus šādā ierīcē kuru viegli nozagt/nozaudēt? Kā arī jau piecus gadus vismaz visos jaunākajos tālruņos ir pieejama SD karšu šifrēšanas funkcija, ka bez paroles datus uz SD kartes nevarēsi aplūkot.

    Kāds ir tavs viedoklis? Vai viedtālrunim jābūt tikai ar iebūvētu atmiņu kuru izvēlies pēc savām iespējām ierīces pirkšanas brīdī, bet ja vieta nepietiek tad jāizlīdzas ar mākoņservisiem vai viedtālrunī jābūt ir microSD karšu ligzdai, kur vari glabāt savus datus kaut pa 10 microSD kartēm?

    [img]https://notepad.lv/userpix/2834_thumb_550_sandisk_1.jpg[/img]

    #317608
    Crow
    Participant

    Jābūt! Peļņas arguments nav jauna lieta, bet visas oficiālās atrunas neapšaubāmi ir plika iršana. Īpaši jau attiecībā uz Sandisk, kas vispār ir flašatmiņu pionieris. Visi tehniskie jautājumi – drošība, uzticamība un lietošanas ērtības – ir risināmas problēmas… ja vien pie stūres nebūtu dauņi.

    #317609
    nevertell
    Participant

    Cīņā pret debīliem lietotājiem zaudē tikai lietotāji.

    #317610
    SWC
    Participant

    Nju man Nexus nav SD karte un pateikšu godīgi ar nemaz nav vajadzība, pāri par 6Gb bīva vieta

    #317611
    samurajs
    Participant

    Bet kam vēl nav skaidrs? Ja cilvēkam telefonā nepietiek atmiņas, viņu bez pūlēm var iedzīt mākoņos. Un mobilie operatori berzē rokas: mobilo datu patēriņš (lasi: peļņa) aug ģeometriskā progresijā. Visiem labi, bet tālruņa īpašnieks zobus griezdams ātrāk nopirks jaunu tālruni ar lielāku atmiņu. PROFIT!!!

    #317612
    ruukjis
    Participant

    Nju man Sifonam nav SD karte un pateikšu godīgi ar nemaz nav vaj… b**ģ gribu gan! Ja tik ļoti bail, ka nesa3,14š telefonu, tad atļauj kartē rakstīt tikai filmas un muzonu… gribu onanēt darbā zem galda, skatoties vācu mākslas filmas, kamēr ausīs dārd Slipknot!

    #317613
    Nelabojams
    Participant

    Frīkiem frīku problēmas. Man divos gados nav izdevies Lumias920 32 GB atmiņu piedzīt pat par ceturto daļu.

    #317614
    runcio
    Participant

    Lietoju HTC one m7 32GB, un šad tad pietrūkst atmiņas, bet ja iztīra drazu tad ir ok, filmām lietoju šo: https://img.dxcdn.com/productimages/sku_162930_2.jpg

    microUSB-2-USB+FLASH

    #317615
    russo
    Participant

    Hmmm…Pirmām kārtām man ir 64Gb atmiņa.

    Otrām kārtām… ir bijusi arī mazāka. Bet kopš mana pirmā HTC Desire (2007. gads??) smārtfona man nekad nav bijusi nepieciešamība pēc SD kartēm. Un man reāli liekas, ka SD karšu risinājums ir tāds pats sūds, kā kasešu magnetafons 2020.gadā.

    Lai es pisātos ar tiem mēsliem, zaudētu, rakstītu, tīrītu un vēl nezin ko, tā vietā, lai LMT samaksātu 10 Eur par bezlimita i-netu… man ir jābūt pilnīgam pamuļķim.

    Protams, kapeiku pi***m ir savi argumenti.

    Esmu par to, lai šis arhaiskais risinājums izzustu jau šogad. Mazāk caurumu telefonos, mazāk problēmu.

    Pie tam, ja ne maldos OneDrive bija tie, kas 1Tb dod kopā ar Ofisu 365.

    Filmas skatīties telefonā??? Jūs jokojat? Tas nozīmē, ka braukājat ar sabiedrisko nevis pie stūres. Rīga nav Maskava un veselu filmu noskatīties nav iespējams. Līdz ar to tāda štruntīga filmu skatīšanās vien sanāk. Bet, seriāli, kas vairāk ir piemēroti tiem, kas braukā no Pļavniekiem uz Bolderāju 3.ajā, ir vairāk piemēroti… bet seriāli visi ir online..

    Lejuplādēt katru reizi un rakstīt kaut kādā SD.. tā točna ir pisāšanās. Tam patērētais laiks maksā vairāk.

    #317616
    re-mix
    Participant

    1) Fotkas automātā tiek glabātas uz SD.

    2) Filmas (Family Guy, South Park utt.) gadā pāris reizes sanāk aizbraukt aiz LV robežām, takā nevajag irst ka 4G visu atrisina.

    3) APK instalācijas. Ja maina Andri nav katru reizi jāčakarējas lai visu meklētu no jauna, ir mapīte Install.

    4) Games. GL to SD (https://goo.gl/LFFdI8). Visādi NES romi, DOSBox DOS spēlītes, softs un pat Win95.

    5) iGo. Priekš pāris reizēm gadā kad ārpus LV.

    6) Mape Download

    7) Protams MP3.

    #317617
    SWC
    Participant

    Te Tev risinājums:

    1) google drive/icloud vai whatever cits cloud, ja esi ārpus valsts paņem normalu fotoaparatu vai OTG vakarā

    2) OTG, un paņem līdz cik flaškas vēlies un cik lielas velies

    3) Pirms reinstala APK Share un graba kur vēlies.

    4) OTG, un paņem līdz cik flaškas vēlies un cik lielas velies

    5) MAPS.ME novelc bezmaksas kuru valsti vēlies pirms došanas

    6) Da labi tur pat ar 8Gb pietiek, neturēsi tak visu torentu kolekciju uz telefona

    7) Spotify, deezer vai what ever, kad arpus valsts OTG

    #317618
    Crow
    Participant

    Tas nau risinājums, tā ir jebļa ap stūri (workaround). Ja plānoju iegādāties ierīci (vai man ir ierīce), es paredzu to lietot tā, kā es to uzskatīšu par sev atbilstošu (zināmās robežās – naglot dēļus neviens nedomā). Citādi tā neatbilst manām vajadzībām. Viss.

    #317619
    shadow118
    Participant

    Manai Lumia 620 no iebūvētajiem 8 Gb tik kaut kur 1,5 Gb brīvi un 32 Gb atmiņas kartei tik kādi 6 Gb brīvi

    #317620
    SWC
    Participant

    Tev tak neviens neliedz nopirkt https://www.dailytech.com/CES+2015+Sayguss+Super+Smartphone+Offers+320+GB+of+Storage/article37059.htm

    varēsi visu savu pornu tur glabat 😀

    #317621
    Crow
    Participant

    Nedirs vasku.

    #317622
    re-mix
    Participant

    1) Iebāz savu mākoni starp saviem diviem mākoņiem. Ko gribēšu tur iekopēšu, nevis visas fotkas pēc kārtas.

    2) OTG? Man vairs nav ko darīt katru reizi spraust puļķi un nēsāt līdzi fleshkas. Pie tam ar OTG ļoti viegli izlauzt microUSB portu visu laiku ņurcot telefonu pa rokām.

    3) MAPS.ME? Nesalīdzini sūda OpenStreetMap ar normālu iGo

    4) Nekādi APK Share. APK + cache mapē Install. Kad vajag instalēt padodu jebkuram tel. vai planšetei kaut vai elementāri samainot SD karti.

    4) Spotify, deezer? Nē paldies. Nav tur visa kā man vajag. MP3 only.

    #317623
    Participant

    Jā, tiem, kas grib visu turēt lokāli, tagad ir problēmas. Pats lietoju mākoņus, tāpēc pat pusi no 12.55Gb reālās telefona atmiņas nespēju aizpildīt, lai gan uzņemtie attēli man ir skaitā pāri 8k.

    Nu nekas, pasaule pažēlosies par MicroSD trūkumu, bet apradīs (kā tas daļēji ir jau tagad). Dižfirmas ievilinās mūsu dzīvi mākoņos + pirātismam pa olām tādā veidā kārtīgi iešaus. 🙂

    #317624
    SWC
    Participant

    Pirātismam no tā ne silts ne auksts, googledrivā atrodas ļoti daudz pirātisku softu ar visām zālītem

    #317625
    russo
    Participant

    …pagaidām atrodas… 🙂

    Līdz brīdim, kad tiks sasniegta kritiskā masa.. 🙂

    #317626
    LooNeY
    Participant

    ‘pāris’ softi nav pietiekams iemesls lai google noflagotu tev attiecīgajām instancēm.

    Tādi kā tu ar pāris pirātu softiem ir miljardiem aktīvo Gkontu lietotaju, bet viņiem neatmaksājas smērēt rokas uz šādām niecībām jo neko tā īsti nevarēs piešūt, pārsimts eiro sodu moš kas neatmaksājas uz to papīrkaudzi kas viņiem jāpilda…

    Bet ja gribetu tad paņemtu labi aiz dziesmas VISUS… Ne velti pēc augsupielādes, notiek failu apstrāde kur viss tiek loggots… 😉

    P.S. Ir ierīce ar 16gb iekšejo vietu (12.34GB pieejams lietotājam) ļoti smagi cenšos lai būtu vismaz 1gb brīva atmiņa…. Turklāt ĻOTI ie.ūkā tas, ka ja jābrauc uz kādu nostūri kur nebūs iespējams efektīgs interneta savienojums lai no mākoņa dabūt filmu, tad ir kā ir ar seriālu/filmu ievietošanu ierīcē. Nerunājot par ceļojumiem ārpus LV robežām….

    Nākamā ierīce man noteikti būs ar microSD slotu! Ar šo ierīci domāju, ka sākšu ‘jaunu ēru’ un pāriešu uz mākoņiem.. Bet esmu sapratis ja vien viedtālrunī nebūs vismaz 60gb brīvi atvēlēti lietotajam pa saprātīgu neuzpūstu ierīces cenu, tikmēr šādu opciju man nevajag.

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 25 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā