Boston Dynamics demonstrē jaunas paaudzes cilvēkveidīgo robotu

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Boston Dynamics demonstrē jaunas paaudzes cilvēkveidīgo robotu

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 14 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #161842
    samurajs
    Participant

    Googles meitasfirmas Boston Dynamics speciālisti demonstrējuši jaunas paaudzes cilvēkveidīgo robotu Atlas 2, kurš pamatīgi atšķiras no visiem iepriekšējiem “robotēzeļiem”. Pilnīgi autonomais robots ir 1,75 cm garš un sver 82 kg, tāpēc to pilnīgi reāli ieģērbt treniņtērpā un palaist naktī Maskačkas ielās – pat pēc stājas tas būtiski neatšķirsies no turienes urlām.

    Cik var redzēt no video, kopā ar Atlas 2 var arī droši kopā doties dzerstiņa gājienā pa klubiem – būs kam uz rīta pusi nogādāt mājās. Robots brīvi un veikli pārvietojas pa sniegotu pļavu, vienīgi mazliet sasveroties, kad kāja iekļūst neredzamā bedrē. Ierīce zin kas ir durvis, un prot tās atvērt ne sliktāk par cilvēku. Atlas 2 izceļas arī ar “dzelzs nerviem”: kad operators to visādi kacina, neļaujot novietot kastītes plauktā, robots nemaz nemēģina atriebties, un uzšķērst cilvēka smadzeņu kārbu. Mašīna pacietīgi cenšas atkal un atkal satvert kastītes. Ja “dzelzsvīru” nogāž, tas pāris sekundes ir nekustīgs – acīmredzot mēģina saprast kas noticis. Pēc tam ātri uzlec kājās.

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_bd_1.jpg[/img]

    #323762
    Crow
    Participant

    Tas nav nekāds Atlas, tas ir P-Body 😀

    [img]https://i.imgur.com/qLdZix8.jpg[/img]

    #323763
    Peteris Skabarga
    Participant

    Skynet is coming.

    #323764
    Ralfie
    Participant

    Nosaukums atgādina Massive Dynamics no Fringe.. interesants seriāls..

    https://en.wikipedia.org/wiki/Massive_Dynamic

    #323765
    Foxsk8
    Participant

    Pa lielam nekāds dižais izrāviens nākotnē nav paredzams, cilvēce jau dažās jomās ir sasniegusi savu robežu, tas saistīts vienkārši ar fiziku, enerģijas avotiem, un zinātni,visumu kā tādu. Fiziķiem, Ķimiķiem pa lielam viss vēl ir priekšā, tikai tad varēs domāt par tālāko attīstību. Tas pats arī ar robotiku kā tādu.

    Pa lielam viens no robotiskajiem izrāvieniem ir visādu dronu būšana, nu tur gan ir lēciens paliels, bet šobrīd atdurās pret fiziku un enerģijas likumiem, neviens jau dronu nedarbinās uz ātomdzinēja principu, kaut gan tas būtu visreālākais enerģijas veids, tad varētu pat cilvēkus noturēt tas drons, lidot un lidot.

    Re kur viens Liepājnieks, mans klients taisa šādu projektu:

    https://www.airboard.co/

    #323766
    Aldis
    Participant

    Vajag vēl kādu Indieti, kas savā vienistabas dzīvoklī uzkodē mākslīgo intelektu, un būs Chappie… 😀

    #323767
    akms47
    Participant

    Interesanti kā viņš attaisītu durvis ar apaļu rokturi. @pd..os ar savām ķepiņām.

    #323768
    russo
    Participant

    Pie noteikta virsskaņas ātruma durvis vairs nav šķērslis.. 🙂

    Bet vispār tas viss ir štrunts…

    Labāk būtu izgudrojuši kubikdecimetra izmēra enerģijas avotu, kurš saražo kādu kilovatu stundā un spēj darboties kādus 10 gadus bez jeb kādas apkopes.

    #323769
    uldics
    Participant

    Everything that can be invented has already been invented.

    #323770
    jonjs
    Participant

    Tie KROPĻI ņirgājas par normāliem džekiem. Jaunietis ROBOTS mēģina darīt savu darbu, pacelt KASTI un te pēkšņi viens MUDAKS ar Hokekja NŠªJU viņu pagrūž? ARNOLD (MELNAISnēģer TERMINATOR) un KIBORGU vadītāj!!! Tas ir jālabo visi sasodītie lopcilvēki ir jāizmanto kā BATERIJAS (Citāts no MATRIX Nr. “1”) 😀 Pārējais seriāls SEKOS 😀 Ehhh … Tas mans humors to laikam NEVIENS nesapratīs un pat nemēģinās 😀

    #323771
    viesic
    Participant
    #323772
    Crow
    Participant

    Aha, RTG ir interesantas mantiņas. Gan abi V’ger-i, gan New Horizons un citas zondes darbojas tieši ar RTG, jo cits enerģijas avots tādos attālumos nav praktiski iespējams. Tāpat “Kuriozitāte” arīdzan.

    Masprodukcijā gan tādus mums neredzēt, jo konkrēto plutonija izotopu, kas jamos darbina, ir jārada mākslīgi no citiem elementiem, bet citi radioizotopi ir vai nu pārāk bīstami vai otrādi – ar traģiski zemu lietderību (jau šiem >90% aiziet siltumā).

    #323773
    RicoPico
    Participant
    #323774
    Nelabojams
    Participant

    Diemžēl, jaudas nav lielas. Curiosity 4,8 kg plutonija ģenerē 2 kW siltuma jaudas un tikai 125 W elektriskās jaudas. Ir jēga lietot tikai tas, ja nekas cits neder.

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 14 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā