Dropbox savam HelloSign pakalpojumam pievieno kvalificēto elektronisko parakstu

Dropbox ir paziņojis, ka tagad tā e-paraksta pakalpojums HelloSign piedāvā kvalificēto elektronisko parakstu (QES), lai turpmāk atbalstītu klientus, kuri veic uzņēmējdarbību ES un Apvienotajā Karalistē.

QES atbilst augstākajiem drošības un autentifikācijas standartiem Eiropā un ir vienīgais elektroniskā paraksta veids, kam ir tāda pati juridiskā vērtība kā ar roku rakstītam parakstam ar elektroniskās identifikācijas, autentifikācijas un uzticamības pakalpojumiem (eIDAS).

HelloSign pārstāve paziņojumā presei min, ka lēmums pievienot QES e-paraksta pakalpojumam pieņemts, jo uzņēmums cenšas globāli paplašināties, kā arī atbalstīt klientu uzņēmējdarbību ES un AK. Jaunais e-paraksts būs pieejams 21 valodā.

Tā kā dažos īpašos gadījumos, piemēram, aizdevumu, nomas, pārdošanas līgumos un darba līguma laušanas gadījumos ES un Apvienotajā Karalistē ir nepieciešams QES, esošie HelloSigPremium plāna klienti QES var pievienot kā papildinājumu sākot no 100 EUR gadā atkarībā no uzņēmuma individuālajām vajadzībām.

QES nav vienīgā HelloSign funkcija, kas paredzēta drošības veicināšanai. Uzņēmums piedāvā arī OAuth un SAML vienoto pierakstīšanos (SSO) un divu faktoru autentificēšanos (2FA), lai lietotāji varētu aizzīmogot gala dokumentus un identificēt jebkuras izmaiņas. Dropbox īpašumā esošais e-paraksta risinājums atbilst augstiem kvalitātes standartiem (ISO 27001 un ISO 27018).

Pandēmijas laikā visā pasaulē ir ievērojami pieaudzis to darbinieku skaits, kas strādā no mājām. Šī iemesla dēļ arvien vairāk un vairāk uzņēmumi izstrādā risinājumus, kas atbalsta šādu darba veidu un samazina nepieciešamību pēc tikšanās aci pret aci. Interesanti vai arī pēc situācijas stabilizēšanās visā pasaulē attālinātais darbs paliks tik pat populārs, vai arī daudzi uzņēmumi atgriezīsies vecajās sliedēs pie darbiem ofisā un šie pakalpojumi vairs nebūs tik plaši pieprasīti? Šobrīd tas vēl nav skaidrs, taču pavisam noteikti varam teikt, ka pēdējo divu gadu notikumi pasaulē ir izmainījuši uztveri par digitālo pasauli un tās plašo piedāvājumu.

Avots: TechRadar

Dalies :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Atbildēt

Jaunākie apskati
Tev varētu interesēt