Kur izmantot izsekošanas ierīci jeb trakeri?

Pēdējo gadu laikā dažādi lielie un ne tik lieli tehnoloģiju uzņēmumi izlaiduši dažādas izsekošanas ierīces – Apple AirTag, Tile Pro vai Mate, Samsung Galaxy SmartTag… sarakstu varētu turpināt visai ilgi. Vairums no šīm izsekošanas ierīcēm ir visai mazas, darbojas ar Bluetooth signālu un visbiežākajos gadījumos tiek pievienotas atslēgu saišķim, makam vai kādam citam ikdienas svarīgam priekšmetam. Kam vēl tos varētu pievienot?

Ceļojuma bagāža

Foto: Anete Lūsiņa, unsplash.com

Ja ceļojat bieži, iespējams, esiet saskāries ar pazudušu vai aizkavējušos bagāžu. Vai, iespējams, Jums radies satraukumu par tās atrašanās vietu un vai to saņemsiet galamērķī. Lai mazinātu uztraukumu, izrādās, ka visai daudz ceļotāju sākuši mazās izsekošanas ierīces jeb trakerus ievietot savā ceļojuma bagāžā. Turklāt, ierīce ļaus arī visai ātri konstatēt, ja Jūsu bagāžu paņēmis kāds cits pasažieris.

Telts

Foto: Mr. Sulaiman, unsplash.com

Ja labprāt pavadāt vairākas dienas pie dabas, visticamāk esiet saskāries ar situāciju, kad viedtālruņa signāls šķiet zudis, GPS nestrādā un ir visai grūti atrast atpakaļceļu uz telti vai bāzi, kur esat apmeties uz dažām dienām. Šādā situācijā šāda maza izsekošanas ierīce var  būt visai noderīga! Ievietojiet to savā teltī un dodieties kāpt tuvējos kalnos, pastaigāties pa mežu vai kādu citu no civilizācijas attālāku nostūri, neuztraucoties par apmaldīšanos.

Soma, kuru ikdienā ņemat līdzi it visur

Foto: Lina Verovaya, unsplash.com

Vairumam no mums ir soma, kur saliekam visu nepieciešamo, kad dodamies ārpus mājas. Vairumam somā atradīsies dators vai kāda cita noderīga viedierīce, maks, personu apliecinošs dokuments. Ik vienam var gadīties steigā, kad rokas pilnas ar citām lietām, vai tiek novērsta uzmanība, atstāt somu kādā kafejnīcā vai sabiedriskajā transportā, vai ļaunākā gadījumā, kāds to nemanot var paņemt. Šī iemesla dēļ daļa cilvēku izvēlas izsekošanas ierīci ievietot kādā no somas kabatām. Tās nav smagas, neaizņem daudz vietu, paliks nepamanītas un ļaus visai ātri atrast pazaudēto.

Velosipēds

Foto: Chris Barbalis, unsplash.com

Ja dzīvojat lielākā pilsētā un pārvietojaties ar velosipēdu, visticamāk, ka to ar saslēdzēju pieslēdzat ikreiz, kad nepieciešams to atstāt bez uzraudzības. Tomēr velosipēdu zagļiem bieži vien šie saslēdzēji nav šķērslis. Lai nebūtu visas dienas garumā jāraizējas par transportu uz mājām, kādā neredzamā vietā savam velosipēdam pievienojat nelielu izsekošanas ierīci. Turklāt, ja izvēlētais trakeris to piedāvā, atcerieties ieslēgt funkciju, kas dienas gaitā paziņo, ja velosipēds pēkšņi sāk pārvietoties bez Jūsu atļaujas!

Mājdzīvnieki

Foto: Steven Su, unsplash.com

Ja Jums ir mājdzīvnieki, kas savās gaitās dodas ārā vieni paši, visai noderīgi var būt pievienot trakeri pie viņu kakla siksnas. Jūs ne tikai uzzināsiet vairāk par viņu ikdienas gaitām, bet arī varēsiet ātri atrast situācijās, kurās tas nepieciešams. Iespējams, ka kaķis, kuram jāievēro stingra diēta, dodas pēc otrajām brokastīm pie kaimiņiem?

Ja esat izsekošanas ierīces īpašnieks, atcerieties to izmantot tikai savām vajadzībām. Pēdējo gadu laikā tās visai aktīvi tikušas izmantotas cilvēku izsekošanai, tādēļ dažās valstis pat izskatījušas iespējas ierobežot to lietošanu vai pat aizliegt tās pavisam.

Dalies :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Atbildēt

Jaunākie apskati
Tev varētu interesēt