Bijušie Apple dizaineri laiž klajā 700 USD vērto Humane MI piespraudi kā viedtālruņu aizstājēju

Humane, 5 gadus jaunais MI uzņēmums, ko izveidoja Imran Chaudhri un Bethany Bongiorno, bijušie Apple dizaineri, ceturtdien izziņoja par savu pirmo produktu – 699 USD jeb aptuveni 654,96 Eur vērto piespraudi.

Humane MI piespraude ir dizainēta, lai aizstātu viedtālruni, ļaujot lietotājam veikt zvanus, sūtīt īsziņas un meklēt informāciju ar balss vadības palīdzību. Tā lāzera displejs pārvērš plaukstu par mazu ekrānu, kas var uzrādīt laiku, datumu un tuvumā esošos objektus. 

“Tam nav nekādu atmodināšanas vārdu, tāpēc tas nefilmē un neieraksta visu laiku,” Chaudri stāstīja atklāšanas video sākumā. “Patiesībā tas nedara neko, kamēr lietotājs to neaktivizē ar balsi, pieskārienu, žestu vai ar lāzera projektora sistēmu –  ‘laser ink display’.

Papildus augstajai cenai, klientiem būs jāmaksā T-mobile ik mēneša abonements 24 USD apjomā. Atsevišķs telefona numurs nozīmē, ka atšķirībā no citiem viedajiem pulksteņiem, piespraude nav piesaistīta viedtālrunim.

Humane martā pārsteidza cilvēkus, kad atklāja par saņemto 100 miljonu USD finansējumu no Microsoft, Tiger Global un LG Technology Ventures pirms paša produkta atklāšanas. Kopumā uzņēmums ir ieguvis pāri 200 miljonu USD ar iemaksām no OpenAI izpilddirektora Sam Altman un Salesforce izpilddirektora Marc Benioff. 

Uzņēmums pieņemšot pasūtījumus no 16.novembra.

Ceturdien kādā video Chaudhri un Bongiorno demonstrēja dažas no ierīces funkcijām un apsprieda tehnoloģiju, ko darbina Qualcomm čips. Qualcomm Ventures arī ir vieni no investoriem.

MI piespraudei ir iebūvēts skaļrunis un kamera, tai esot ieslēgtai, mirgo indikators. Divreiz pieskaroties piespraudei, tā uzņem foto vai video, ko var apskatīt Humane tīmekļa lietotnē. 

Balstoties uz demo, paralēli īsziņu saņemšanai un sūtīšanai, ierīce var tulkot sarunas īstajā laikā no spāņu uz angļu valodu un otrādāk.

Lai nebūtu jālejupielādē aplikācijas, Microsoft, Google, OpenAI mākslīgā intelekta rīkiem var piekļūt arī caur internetu. Ierīcei var lūgt veikt arī dažādas darbības, piemēram, atskaņot dziesmas vai uzdot dažādus jautājumus. Lai piekļūtu mūzikai, nepieciešams Tidal abonements. 

Ierīces balss asistents arī var apkopot lietotāja ikdienas kalendāru, saņemtās ziņas vai veselības datus, piemēram, “olbaltumvielu daudzumu, ko šodien apēdu”. 

Avots: CNBC 

Dalies :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Atbildēt

Jaunākie apskati
Tev varētu interesēt