Meta lietotnēs nevarēs nosūtīt ziņas nepilngadīgām personām

Meta

Meta ziņo, ka tikai svešinieki nevarēs nosūtīt ziņas nepilngadīgām personām pēc noklusējuma, bet arī tiks ieviesti stingrāki vecāku uzraudzības rīki. 

Meta ievieš šāda veida izmaiņas pēc noklusējuma gan Instagram, gan Facebook Messenger. Mērķis ir pasargāt nepilngadīgās personas no nevēlama tiešsaistes kontakta. Uzņēmums paziņoja, ka tīņi zem 16 gadu vecuma (citās valstīs 18) vairs nevarēs saņemt ziņas vai tikt pievienoti grupu sarakstēm no personām, kam jaunietis neseko vai abi nav draugi. 

Atjauninājumi ir kā aizsargpasākums, ar ko Meta iepazīstina jau no pagājušā gada. Tas viss ir rezultāts apsūdzībām, ka algoritmi platformas pārveidojušas par “tirgu ļaundariem, kas meklē bērnus”. 

Iepriekšējie noteikumi vēstīja, ka personas vecākas par 19 nevar nosūtīt privātas ziņas jauniešiem, kas viņiem neseko. Tagad tas attiecas uz visiem, neatkarīgi no vecuma. Meta saka, ka Instagram lietotāji tiks pabrīdināti ar paziņojuma palīdzību, kas atradīsies laika joslas augšpusē. Jauniešiem, kas izmanto uzraudzītu profilu, nāksies saņemt atļauju no vecāka vai aizbildņa, lai mainītu šo iestatījumu. 

Tiek paplašināts arī Instagram esošo vecāku uzraudzības rīku klāsts. Pirms tam tika nosūtīts vien ziņojums, ka jaunietis vēlas mainīt savus drošības un privātuma iestatījumus. Taču šobrīd vecākam vai aizbildnim būs jāapstiprina vai jānoliedz šis pieprasījums. Tas attiecināms arī uz tik vienkāršu darbību kā profila nomaiņa no privāta uz publisku.

Meta arī ir jaunas funkcijas izveides stadijā. Tās mērķis būs pasargāt lietotājus no nevēlamu vai nepiedienīgu ziņu saņemšanas. Pat no personām, ar ko ir savienoti. Kad likumi stāsies spēkā – vēl nav izziņots. Taču Meta ziņo, ka vairāk informācijas sekos šī gada laikā. 

Avots: TheVerge

Dalies :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Atbildēt

Jaunākie apskati
Tev varētu interesēt