Notiek IT vairumtirgotāju apvienošanās

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Notiek IT vairumtirgotāju apvienošanās

Tiek skatīts 4 ierakstu – 1 līdz 4 (no 4 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #151478
    shady
    Participant

    [imgl]https://notepad.lv/userpix/29_logo__markit_1.jpg[/imgl] Ceturtdien paviesojos pasākumā, kurā prezentēja divu kompāniju – MarkIT un Ermitāžas risinājumi apvienošanos. Abas šīs kompānijas ir plaši pazīstamas, jo Latvijas tirgū darbojas jau ilgi. MarkIT ir starptautiska kompānija, kura darbojas visā Eiropā. Apvienošanās rezultātā MarkIT Latvija kļūs par lielāko IT preču piegādātāju Latvijā, kas dod iespēju uzņēmumiem un valsts iestādēm iegādāties IT preces e-iepirkumu sistēmā Internetā.

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_markit__eiropa_1.png[/img]

    No 1.jūlija jaunizveidotais uzņēmums sauksies par MarkIT Latvija. Līdz tam, gan esošajiem Ermitāžas risinājumu klientiem lūdz vel izmantot savu veco, ierasto sistēmu, bet no jūlija jau varēs sākt izmantot MarkIT e-iepirkumu sistēmu: http://www.markit.lv, kas ir lielākā e-iepirkumu sistēma Baltijas valstīs, jo tajā var iegādāties vairāk kā 1 000 000 IT produktu no vairāk kā 70 vairumtirgotājiem visā Eiropā, no kuriem vairāk kā 150 000 produktu no 15 vairumtirgotājiem ir pieejami Latvijas uzņēmumiem. Š ajā sistēmā veiksmīgi būs integrētas abu līdzšinējo organizāciju datubāzes ar visiem klientiem, pirkumu vēsturi un ielogošanās datiem – klientam no jauna nebūs jāreģistrējas.

    MarkIT izmanto CNET kataloga sistēmu, kura ieguvusi jau atzinību daudzos citos projektos. Tā kā pieejamo preču klāsts šajā sistēmā tiek piedāvāts ne tikai pie vietējiem vairumtirgotājiem, bet arī no citām valstīm, tad atsevišķos gadījumos tās ir nopērkamas pat par 30% lētāk, nekā Latvijā. Klientam ir viegli atlasīt sev vajadzīgo, lai iegādātos jaunus produktus vai komponentes jau pasūtītajai tehnikai.

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_cnet_katalogs_1.png[/img]

    Kā tas izpaužas? Klientam tiek piedāvāta lieliska iespēja atlasīt preces pēc sev vēlamajiem parametriem, tās savstarpējis salīdzināt, kā arī izvēlēties sev optimālo cenu vai piegādes laiku. Ja klients jau ir pasūtījis preci no MarkIT.lv un tai ir nepieciešamas nomainīt kādu komponentei, tad pietiek, ja tiek ievadīts tikai preces seriālais numurs – sistēma piedāvās konkrētam modelim identisku vai aizvietojamu preces. Pozitīvi ir tas, ka tiks pārbaudītas ne tikai Latvijā esošās noliktavas, bet arī Eiropas vairumtirgotāji, kas pavērs ceļu uz lielāku izvēles iespēju. Vēl kā lielu plusu var minēt to, ka sistēma strādā online režīmā, tas nozīmē, ka pieejamā informācija nepātraukti tiek atjaunota.

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_markit__meklet_preci_1.png[/img]

    Tikpat viegli arī pieteikt garantijas remonu – ievadam numuru un aizpildas garantijas veidlapa ar visiem datiem automātiski (klientam nekas nav jāmeklē), vienīgais, kas klientam pašam ir jānorāda ir iemesls, kādēļ tiek pieteikta garantija. Pakaļ precei atbrauc kurjers, un kad tā ir saremontēta, tad to atgādā atpakaļ. Manuprāt, labs risinājums un servisa politika, lai klientiem būtu pēc iespējas mazākas galvas sāpes.

    Š ī sistēma tiešām ir ērta, un ne velti pēc apvienošanās šo sistēmu izmantos vairāk kā 3000 uzņēmumu.

    Kā komentē MarkIT Latvija, SIA valdes priekšsēdētājs Juris Žagars: „Saskaņā ar mums pieejamajiem datiem Latvijas datoru pārdošanas tirgus 2010.gada pirmajā ceturksnī ir krities par 14%. Tikmēr Ermitāžas risinājumu un MarkIT.lv apvienotais apgrozījums pirmajos piecos mēnešos ir bijis 1,23 miljoni LVL, kas ir par 4% vairāk nekā pagājušā gada šajā periodā. Š…emot vērā šos rezultātus, mēs plānojam noturēt mūsu pozīciju tirgū un saglabāt vismaz 3 miljonu LVL apgrozījumu līdzīgi kā pagājušajā gadā, neskatoties uz kopējā tirgus kritumu”.

    MarkIT Holdings domā pozitīvi un 2010.gada beigās plāno sasniegt 24 miljonu EUR konsolidēto apgrozījumu. Vairāk informācijas par MarkIT Holdingu ir pieejams: http://www.markit.eu .

    #239054
    Imhoteps
    Participant

    Cik noprotams, tā sistēmas paredzēta vairumniekiem, vai ne? Parastam mirstīgajam ir kādas izredzēs ko pasūtīt?

    #239055
    shady
    Participant

    Imhoteps – Tikai tad, ja esi juridiska persona.

    #239056
    zi007
    Participant

    Links neprecīzs! “Apvienošanās” reizēm tikpat labi var būt vienkārša kompānijas slēgšana(šajā gadījumā Hermitage)! Jaunais nosaukums parāda, kurš kura klientus ir nopircis un turpina darboties tālāk!

Tiek skatīts 4 ierakstu – 1 līdz 4 (no 4 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā