E-klasē ievadīti vairāk nekā 56 miljoni vērtējumu

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas PR E-klasē ievadīti vairāk nekā 56 miljoni vērtējumu

Tiek skatīti 1 ieraksti – 1 līdz 1 (no 1 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #154116
    shady
    Participant

    Latvijas nacionālajā skolvadības sistēmā “e-klase” aizvadītā mācību gada laikā ievadīti vairāk kā 56 miljoni vērtējumu. Maijā, mācību gada pēdējā mēnesī, “e-klase” tika noslogota visintensīvāk: 25. maijā vien, tika ievadīti 1,2 miljoni vērtējumu, turpretī 26.maijā – 1,1 miljons. Š obrīd, datu apstrādes intensitāte ir apsīkusi, kas liecina, ka vērtējumu ievade šājā mācību gadā jau praktiski ir beigusies.

    Ir apkopoti 2010./2011. mācību gada rezultāti un tie ir patiešām pārsteidzoši. Š obrīd “e-klasi” lieto 610 skolas, kas ir aptuveni 70% no visām skolām Latvijā, “e-klasē” ik dienu tiek ievadīti vērtējumi un ar mācību procesiem saistītā informācija, par 136 428 Latvijas skolēniem. Kopš mācību gada sākuma, līdz 26. maijam, “e-klasē” ir ievadīti 56 266 731 vērtējumi, attiecīgi pagājušajā mācību gadā, ievadīto vērtējumu skaits sastādīja 31 858 441.

    „Liels pārsteigums šogad ir augsta skolēnu un vecāku aktivitāte, jo “e-klase” viņiem kļuvusi par ikdienu, atzīmes un mājas darbi internetā ir tikpat ierasta lieta, kā profils sociālajos tīklos. Pēdējo pusgadu esam starp 10 apmeklētākajām Latvijas portāliem (Gemius Latvija dati), no tā secinām, ka “e-klase” tikai šogad tā pa īstam uzņem apgriezienus,” stāsta Zane Vītoliņa, projekta “e-klase” vadītāja.

    Š ajā mācību gadā vairāk kā 130 000 skolēnu saņēma “e-klasē” sagatavotas liecības, turpretī 2009. gadā, tie bija tikai 90 000 skolēnu. Š obrīd, pēc vairāku gadu auditorijas izglītošanas darba, “e-klase” projekta autori atzīmē gaidītu un patīkamu tendenci – skolas pašas izrāda iniciatīvu pāriet uz elektronisko žurnālu, sistēmas sniegtās priekšrocības tiek novērtētas augstu un skolotāji steidz tās izmantot. Skolu veiksmīgā pieredze, pozitīvas kolēģu atsauksmes, vecāku iniciatīva būt informētiem un izmantot vienotu skolvadības sistēmu, liek pieņemt lēmumu par labu “e-klasei”.

    „Mēs esam gandarīti, ka arī izglītības nozarē strādājošie aizvien vairāk novērtē informāciju tehnoloģiju sniegtās iespējas un lielu daļu rutīnas darbu uztic skolvadības sistēmai,”  atzīst Zane Vītoliņa.

    “Lai gan kārtējais mācību gads ir noslēdzies un ir sākušās ilgi gaidītās vasaras brīvdienas, “e-klase” izstrādātājiem nebūs garlaikoties, jo vasarā turpināsies aktīvs darbs sistēmas pilnveidošanā un attīstīšanā, lai jau nākamajā mācību gadā, ar jauniem pārsteigumiem, “e-klase” sagaidītu izglītojamos, viņu vecākus un pedagogus,” rezumē  Zane Vītoliņa.

    Autors
    Ieraksti
Tiek skatīti 1 ieraksti – 1 līdz 1 (no 1 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā