Kā Krievijā gatavojas cīnīties pret pirātismu

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Kā Krievijā gatavojas cīnīties pret pirātismu

Tiek skatīts 5 ierakstu – 1 līdz 5 (no 5 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #158307
    samurajs
    Participant

    Š odien Krievijas domes darba grupā sāka izskatīt labojumus likuma grozījumos, kas pastiprinātu cīņu pret dažādiem autortiesību pārkāpumiem, tostarp internetā. Satraukto prātu nomierināšanai uzreiz varu pateikt, ka ierindas pilsoņus – lejuplādētājus nav paredzēts aiztikt.

    Toties visa likuma bardzība attieksies uz fiziskām personām – mājaslapu un portālu īpašniekiem, un vēl vairāk uz visa veida juridiskajām personām. Mājaslapu īpašniekus ņems priekšā ne tikai par nelegāla satura (informācija, attēli, mūzika, video) ievietošanu internetā, bet arī par pliku linku ievietošanu uz šādiem avotiem. Lai valsts kase ātrāk pildītos, nevienu cietumā nebāzīs, un tiesas prāvu nebūs, bet uzliks administratīvos naudassodus – pilsoņiem līdz 5,000 RUB (ap 85 Ls), 50,000 RUB (ap 850 Ls) amatpersonām un privātuzņēmējiem, 1,000,000 RUB (17250 Ls) juridiskām personām.

    Procedūra paredzēta šāda: autortiesību īpašnieki vai to pilnvarotas personas meklēs web lapās autortiesību pārkāpumus un pa e-pastu sūdzēsies par tiem atbilstošam valsts dienestam. Dienests uzliks par pienākumu lapas īpašniekam 24 h laikā likvidēt pārkāpumus un provaiderim – lapas hostētājam 24 h noslēgt šīs vietnes izplatīšanu. Ja tas ir izpildīts, tad 10 dienu laikā iespējams iesniegt iesniegumu un atjaunot lapas darbību. Nepaklausīgajiem tiks piemērots augšminētais naudassods. Gadījumā, ja pirātiskā lapa tiek hostēta ārzemēs, paredzēta tās bloķēšana Krievijas teritorijā provaideru līmenī.

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_istock_000017469959smallpic510510x3408673_1.jpg[/img]

    Pirmavots

    #297990
    Oxys
    Participant

    Pēkšņi tie anti-pirāti sasparojušies! Kaut kad tad mums noteikti ar kkādu ES direktīvu uzspiedīs tos mēslus.

    Jādod pret uzbrukums no pirātu un hakeru puses.

    Kiberkarš drīz sāksies.

    Š ī ir tikai tāda deķa raustīšana.

    #297991
    aoma
    Participant

    Eh, atminu laikus, kad par braukšanu pālī piesprieda 80 vai 100 rubļus, atkarībā no tā, vai ieradies uz tepiķa vai nē. Budžets pildījās straujāk kā putas šampanieša glāzē, tiesa, ilgu laiku gan tas nevilkās, bet daudzi varēja teikt kā Garoza visiem zināmajā filmā: Es var maksat!! 😀

    Izklausās, protams, krimināli, bet tas ir ideāls veids, kā papildināt valsts budžetu – kam gan vairāk ir kreiso līdzekļu, kā dažādiem interneta šuhermaheriem.

    #297992
    usver
    Participant

    Gosnarkokontroļ darbinieki pārkvalificēsies, palūgs aiķišņikiem ar Greasemonkey ievietot lapā saiti uz nelegālu saturu, apgūs skrīnšotu taisīšanas mākslu un fiksēs protokolus, no kuriem būs jāatpērkas. Sak`, jums te bija, mums ir pierādījumi!

    Vai tad nu mēs Krieviju nezinām .. 😀

    #297993
    Aldis
    Participant

    Te pat Latvijā tādu provokātoru netrūkst.. 😀 Pietam humoristiskā veidā! 😀

    https://www.apollo.lv/zinas/ventspils-domes-opozicijas-majaslapai-uzbruk-lemberga-hute/569860

    100% paši lapas reitingus vēlējās pacelt, ielika pa visu lapu “hūti” 😀

Tiek skatīts 5 ierakstu – 1 līdz 5 (no 5 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā