Tests: STOLLAR BOV800 mini cepeškrāsns ar Element IQ™ tehnoloģiju

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Testi Tests: STOLLAR BOV800 mini cepeškrāsns ar Element IQ™ tehnoloģiju

Tiek skatīts 8 ierakstu – 1 līdz 8 (no 8 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #155368
    samurajs
    Participant

    Vispirms retorisks jautājums: kāds sakars IT portālam ir virtuves saimniecību? Atbilde – vistiešākais. Portāla Notepad nākotnes koncepcija ir paplašināties arī uz sadzīves tehniku, jo Latvijas portālos materiālu par to ir ārkārtīgi maz. Esam jau testējuši, piem. Navibot putekļsūcēju. Nu un otrkārt, apskatāmais modelis satur visus galvenos datortehnikas elementus – mikroprocesoru, atmiņu, displeju.

    Tātad mēs šodien kopā ar Samuraju pagatavosim grilētu laša fileju. Tam mums būs vajadzīgas divas lietas – lasis un laba krāsns, kurā to nogrilēt. Lasi par akcijas cenu 2,59 Ls/kg piedāvāja RIMI, bet ar krāsni bija daudz grūtāk. Latvijas veikalos dabūjamās lielākoties atgādina slikti nostrādātus aizvēsturiskus monstrus ar tikšķošiem mehāniskajiem pulksteņa mehānismiem un grabošiem plāna skārda korpusiem. Mans mērķis bija iegādāties ko patiešām labu, tāpēc uz lēto galu pat neskatījos.

    Mana izvēle krita uz Austrālijas firmas Breville ražojumu no produktu līnijas Professional 800, ko ar zīmolu Stollar piegādā Baltijas valstīm un Somijai. Tā kā Liepājā šāda prece nav atrodama, pasūtīšana saistījās ar zināmu risku, jo vienīgā informācija bija pieejama ražotāja mājaslapā. Tomēr izgāju no principa, ka par dārgu cenu galīgu mēslu neiesmērēs. Pasūtīju internetveikalā, un pēc pāris dienām prece bija klāt.

    Iesaiņojums – tāds, it kā cepeškrāsns būtu paredzēta piegādei uz aktīvas karadarbības zonu. Bez produkta kastes bija vēl ārējā kaste no brūna kartona. Izpakošana tāpēc pat nebija nemaz tik vienkārša, iesaiņojums drīzāk atgādināja tādu, kāds pierasts labu zīmolu, piem. HP datoriem.

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_s2_4.jpg[/img]

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_s3_4.jpg[/img]

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_s4_2.jpg[/img]

    Kas atradās kastē?

    1. Pati cepeškrāsns – tā mirdz un laistās, jo ir izgatavota nevis no konservbundžu skārda, bet viscaur no nerūsošā tērauda. Moderno dizainu akcentē 3″ displejs un hromēti vadības elementi.

    Priekšpusē – karstuma un triecienu izturīgs stikls. Visa iekšpuse pārklāta ar nepiedegošu teflona pārklājumu vieglai tīrīšanai. Rūpīgi apskatot, neatradu nekādas sliktai ražošanas kultūrai raksturīgas pēdas – visas detaļas pieguļ viena otrai ideāli precīzi, bez ļurkāšanās vai spraugām.

    Par sildītājiem izmantoti 5 kvarca grila elementi, 2 apakšā un 3 augšā, kuri ieslēdzas dažādās kombinācijās atbilstoši programmai. Lai efektīvāk izmantotu siltumu, iebūvēts ventilators.

    Krāsns maksimālā jauda – 2400 W, kuras pietiek 2 kg smaga putna vai cepeša pagatavošanai. Darba temperatūru diapazons 50-230 grādi. Tilpums – 22 litri.

    2. Piederumi: komplektā ietilpst viss, kas sākumā var būt nepieciešams – emaljēta cepešpanna, emaljēta grilēšanas panna ar caurumiem ūdens un tauku notecēšanai, speciāla nepiedegoša 33 cm picas panna ar teflona pārklājumu, restes un nerūsošā tērauda drupatu tvertne.

    3. Lietošanas pamācība labā latviešu valodā – īsā (uz kartona) un pilnā (brošūra), kurā ietverts arī recepšu krājums.

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_s10_1.jpg[/img]

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_s11_1.jpg[/img]

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_s20_3.jpg[/img]

    Kā tas darbojas?

    Ieslēdzot ierīci tīklā, tā skaļi nopīkstas un ielādējas programma. Displejs izgaismojas gaišzilā krāsā. Pirms pirmās cepšanas nepieciešams krāsni izkvēlināt 20 minūtes uz pilnu jaudu. Noplēšam visas uzlīmes, pārbaudām, vai mājās nav vēl ieslēgtas kādas jaudīgas elektroierīces, un ieslēdzam instrukcijā norādītajā režīmā. Displejs maina krāsu pret oranžu un Start/Cancel pogas apmale iedegas sarkana.

    Pēc šīs operācijas cepeškrāsns gatava darbam. Zīmīgi, ka STOLLAR BOW800 vienlīdz labi noderēs galīgiem iesācējiem (jo ir 9 preprogrammētie režīmi vairumam dzīves gadījumu), kā arī profesionāļiem, jo ir visplašākās iespējas regulēt temperatūru, laiku un ieslēgto grila elementu kombināciju tieši ēdienu pagatavošanas laikā. Jāpiebilst, ka vadības rokturi tāpat kā daudzām mūsdienu sadzīves ierīcēm ir bezkontaktu. Ja citām līdzīgām krāsnīm ventilatori skaļi rūc, tad šinī gadījumā troksnis īpaši nepārsniedz parasta galda PC ventilatoru radīto.

    Īpaša drošības funkcija pret roku apdedzināšanu ir režģa ar pannu izbīdīšanās līdz pusei pie durvtiņu atvēršanas.

    Iespējams arī cept saldētus produktus bez iepriekšējas atkausēšanas – ieslēdzot režīmu “Frozen”, automātika visu izdarīs pati. Visas operācijas – ielāde, ieslēgšana, iepriekšējā uzkarsēšana, darba beigas, tiek pavadītas ar dažādiem pietiekami skaļiem skaņas signāliem. Tātad visu laiku nav jāstāv klāt. Ja 10 minūtes nekas nenotiek, STOLLAR BOW800 pāriet standby režīmā. Pieskaroties jebkuram vadības elementam, displejs atkal iedegas.

    Plusi un mīnusi:

    + Teicams tehniskais un dizainiskais izpildījums ar augstvērtīgiem materiāliem

    + Preprogrammētie režīmi ļauj strādāt pilnīgam iesācējam

    + Plašais jaudas un temperatūras diapazons dod iespēju krāsnī izcept praktiski jebko

    + Iebūvētais ventilators rada papildiespējas

    + Var cept saldētus produktus

    + Komplektā ietilpst bāzes pannu komplekts

    + Īpaši drošības pasākumi pret apdedzināšanos

    + Pateicoties teflona pārklājumam, ļoti viegla kopšana

    + Labi uzrakstīta pamācība latviski

    – Visai padārga priekš šāda izstrādājuma (internetveikalos sākot ar 140 Ls)

    – Izraujot dakšiņu no tīkla, lietotāja iestatījumi pazūd (atjaunojas noklusējums)

    – Kompakto izmēru dēļ piemērota tikai vecpuišiem un nelielām ģimenēm (būtu mokoši sacept speķraušus lielai ģimenei 30×30 cm pannā).

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_s30_3.jpg[/img]

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_s31_2.jpg[/img]

    Sākam gatavot!

    Tātad tika pagatavots grilēts lasis savā sulā Samuraja gaumē.

    Š…emam lasi, nokasām zvīņas, bet nekādā gadījumā nemērcējam! Var īslaicīgi noskalot, bet tad uzreiz noslaukām ar salveti. Atdalām fileju no centrālās asakas, sagriežam porciju gabaliņos un nosusinām.

    Apkaisām ar sāls un cukura maisījumu 1:1 un ļaujam 10-20 min. ievilkties. Ieliekam grilpannu otrajā šķidrumu notecēšanai, un grilpannas virsmu ieziežam ar augu eļļu. Saliekam zivs gabaliņus un apslakām tos ar citrona sulu.

    Ieslēdzam cepeškrāsni “Grill” režīmā ar noklusēto iestatījumu 10 minūtes. Pēc minūtēm trijām beigs mirgot režīms “Preheating” un noskanēs signāls, ka varam likt lasi iekšā. Sākas laika atskaite. Pēc 5-6 minūšu cepšanas atveram durvtiņas un apgriežam gabaliņus otrādi.

    Laša gabaliņi mutē burtiski izkusa. Labu apetīti! 🙂

    #278503
    KristoZ
    Participant

    Prīmā apskats! 🙂

    #278504
    tox3
    Participant

    Gandrīz vai sagribējās iegādāties 🙂

    #278505
    Brutto
    Participant

    Glauna krāsniņa, pēc skata.

    #278506
    samurajs
    Participant

    Ne jau pēc skata vien 🙂 Š ais dienās tika notestēta arī uz pizzām un speķraušiem – patiešām darbu dara godam 🙂

    #278507
    Graafiene
    Participant

    Uzparikte izskatās tiešām laba. Jau kādu laiku esmu līdzīgas meklējumos, tikai manējai būtu jānodrošina 4x lielāku famīliju, un zinu, ka atrast labu kvalitāti par optimālu cenu ir pagrūti.

    #278508
    mit2
    Participant

    Prieks, ka tiek veidoti sadzīves tehnikas apskati, gribētos nākotnē sagaidīt vēl tādus. 🙂

    #278509
    jonjs
    Participant

    Ieraugot gatavo produktu, kas izvilkts no cepeškrāsns man nevis gandrīz, bet pa īstam sagribējās uzēst 🙂

Tiek skatīts 8 ierakstu – 1 līdz 8 (no 8 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā