Google ievieš jaunus pieejamības un sadarbības līdzekļus klasēm

Google otrdien “Tehnoloģijas izglītībā starptautiskajā sabiedrībā” (ISTE) prezentācijā paziņoja jaunus pieejamības un mācību līdzekļus. Šīs funkcijas ietvēra lasīšanas režīma paplašināšanu, savienošanu pārī ar zīmju valodas tulku GoogleMeet un AI ģenerētus jautājumu ieteikumus klasei.

Uzņēmums ir eksperimentējis ar AI ģenerētiem rīkiem tādās vietnēs  Search, Gmail un Sheets. Tagad Google ievieš AI ģenerētus jautājumus saistībā ar uzdevumu, kura pamatā ir YouTube video. Skolotāji var pievienot savus jautājumus vai arī modificēt AI ģenerētos ieteikumus. Pašlaik uzņēmums pieņem pieteikumus, lai šīs funkcijas izmēģinātu angļu valodā, atbalstot spāņu, portugāļu, japāņu un malajiešu valodas.

Foto: Google

Google martā sānā ieviesa lasīšanas režīmu, kas noņem elementus, piemēram, videoklipus un attēlus no lapas, un palīdz lietotājiem koncentrēties uz tekstu. Tolaik šī iespēja bija pieejama tikai Chrome pārlūkprogrammām iekš ChromeOSKompānija Google otrdien paziņoja, ka drīzumā  būs pieejama visiem Chrome lietotājiem.

Turklāt kompānija sacīja, ka varēs konvertēt attēlus par PDF failiem, izmantojot Chromebooks iekš Chrome pārlūkprogrammas. Tomēr šī iespēja, visticamākneļaus lietotājiem kopēt tekstu no šiem PDF failiem.

Foto: Google

Google sacīja, ka ir ieviesis arī jaunus fontus, lai atvieglotu lasīšanu arābu, kirilicas un latīņu valodā. Šie fonti ir optiski mainīgi tas nozīmē, ka fontam ir adaptīvs dizains dažādiem izmēriem, lai uzlabotu lasāmību.

Google Meet arī būs pieejamas jaunas funkcijas, piemēram, aptaujas iespējas un Q & A tiešsaistes laikā klasēm, ja būs pieslēgti Teaching and Learning Upgrade vai Education Plus abonēšanas plāni.

Avots: TechCrunch

Dalies :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Atbildēt

Jaunākie apskati
Tev varētu interesēt