OpenAI laiž klajā platformu – katrs pats var izveidot savu versiju ChatGPT

Gadu atpakaļ OpenAI iepazīstināja pasauli ar MI čatbotu, kurš, šķiet, var izdarīt jebko. Šobrīd uzņēmums laiž klajā platformu, kurā var izveidot savu versiju ChatGPT īpašiem pielietojumiem, turklāt bez kodēšanas.

Tuvākajās nedēļās MI aģenti, ko OpenAI dēvē par GPT, būs pieejami caur GPT veikalu. Detaļas par to, kā izskatīsies šis veikals un kā tas strādās, vēl nav zināmas. OpenAI sola ar laiku maksāt veidotājiem nenoteiktu apjomu, balstoties uz to, cik daudz viņu izveidotais GPT tiek izmantots. GPT būs pieejami ChatGPT Plus abonentiem un OpenAI uzņēmumu klientiem, kuri varēs izveidot tikai savā darbinieku lokā izmantojamu GPT.

Pielāgotie GPT tika atklāti pirmdien – DevDay -, kas ir OpenAI pirmā izstrādātāju konference Sanfrancisko. Tur pat uzņēmums arī atklāja jaudīgu un lētāku GPT-4, zemākas cenas izstrādātājiem, kuri izmanto OpenAI modeļus savās aplikācijās un jaunumus, ka ChatGPT piesaista 100 miljonu lietotāju ik nedēļu.

“Kopš ChatGPT palaišanas, cilvēki ir mums jautājuši, kā pielāgot ChatGPT savām specifikām,” OpenAI atklāj. “Jūlijā mēs ieviesām Custom Instructions, kas ļauj iestatīt dažas preferences, taču lūgumi pēc lielākas kontroles neapstājās. Daži lietotāji uzglabā sarakstu ar rūpīgi izveidotām uzvednēm un instrukciju kopumiem, manuāli iekopējot tos sistēmā. GPT tagad to visu dara Jūsu vietā.”

Tika izveidots GPT, kas palīdzētu dalībniekiem orientēties DevDay pasākumā. Platforma automātiski nosauca botu “Pasākumu navigators”, ģenerēja tam profila attēlu, izmantojot DALL-E un uzņēma PDF failu ar pasākuma grafiku, lai spētu veidot atbildes.

OpenAI interfeiss ļauj veidotājam pirms publicēšanas norādīt, kā tam komunicēt ar lietotājiem. The DevDay Event Navigator aģents tika izveidots, lai tas būtu izpalīdzīgs un kodolīgs, kā arī izvairītos no plānošanas konfliktiem. OpenAI automātiski ģenerēja dažādas sarunu uzsākšanas uzvednes, piemēram, “Kāda šodien ir pirmā sesija?”.

Katram GPT var tikt dota atļauja tīmekļa pārlūkošanai, DALL-E un OpenAI Code Interpreter ierīcei rakstīšanai un izpildes programmatūrai. Ir iekļauta arī sadaļa “Zināšanas” (“Knowledge”), kur var augšuplādēt dažādus datus gluži kā DevDay grafiku. Ar citu opciju “Darbības” (“Actions”), OpenAI ļauj GPT pieslēgties ārējiem datu pakalpojumiem – epasti, datubāzes un citas, piemēram, Canva un Zaiper.

Šī jaunā iespēja nozīmē, ka OpenAI sacenšas ar citām MI čatbotu platformām, kuru skaitā ir Character.AI un Meta, kas nesen atklāja lērumu ar MI tēliem WhatsApp, Instagram un Messenger. OpenAI pozicionē savu platformu vairāk orientētu uz lietderību, nevis fokusēties uz cilvēkiem līdzīgiem čatbotiem – tas gan nav nosodījums tiem, kuri tādus izvēlas veidot.

GPT veidotāji nevarēs tikt klāt sarakstēm, ko citi ir veikuši, un nav skaidrs, kāda veida datiem viņi spēs piekļūt. OpenAI min, ka pārskatīs aktivitātes, lai bloķētu darbības kā krāpniecību, naida runas un “pieaugušo tematikas”. Kad GPT veikals tiks atklāts, valodas modeļus jeb aģentus, OpenAI pieņems tikai no verificētiem lietotājiem. Vēlāk GPT būs pieejami caur koplietojamām tīmekļa saitēm.

Galu galā OpenAI redz šo platformu kā soli tuvāk viņu mērķim – AGI jeb MI superinteliģences izveidi. Limitējot pieejamību tikai abonētājiem, vēl vairāk palielināsies uzņēmuma strauji augošie ieņēmumi.

Avots: The Verge

Dalies :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Atbildēt

Jaunākie apskati
Tev varētu interesēt