Izlaistas pirmās AMD «Buldozeru» partijas

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Izlaistas pirmās AMD «Buldozeru» partijas

Tiek skatīti 1 ieraksti – 1 līdz 1 (no 1 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #154887
    samurajs
    Participant

    Advanced Micro Device (AMD) paziņojis par pirmajām Bulldozer arhitektūras serveru procesoru komercpiegādēm. Procesori paredzēti 2- un 4-socket serveriem, un ietilps Opteron 6200 saimē. Pirmās sistēmas ar jaunajiem CPU parādīsies tirgū jau mēneša beigās.

    Atšķirībā no Apple un dažām citām kompānijām AMD iztika bez skaļiem saukļiem un liekas bravūras – paziņojums presei bija vairāk nekā pieticīgs. Tomēr nozarē “Buldozeram” prognozē spožu nākotni, jo tā ir pirmā pa īstam jauna AMD arhitektūra kopš K8 laikiem 2003. gadā.

    Galvenā inovācija Bulldozer procesoros ir citāda pieeja daudzuzdevumu režīmiem. Pati AMD to nosauc kā pārejas variantu starp klasisko, kad uzdevumi tiek sadalīti elementāros procesos, un katrs pievadīts savam kodolam, un Intel Hyper-Threading, kad katrs kodols pamīšus apstrādā vairākus procesus. Buldozerā procesoru dala nevis kodolos, bet gan moduļos, kurā katrā ir pa 2 kodoliem. Pēc AMD informācijas, tas radikāli paaugstina veiktspēju salīdzinot ar Hyper-Threading, jo vairs nav jāgaida, līdz kodols atbrīvojas un ir gatavs izpildīt nākamo uzdevumu. Visu uzdevumu sadalīšanu un pārvaldīšanu jaunais procesors veic patstāvīgi.

    Ja pieņemam standarta kodola veiktspēju kā 1, Intel Hyper-Threading kodola veiktspēja būs 1,3, bet Buldozeram – 1,8.

    Jaunajos Bulldozer serveru procesoros (codename – Interlagos) būs 8 skaitļošanas moduļi, katrā pa 2 kodoliem. Tie ir pirmie rūpnieciskie 16-kodolu čipi ar Intel x86 instrukciju kopumu. Taktsfrekvence – 2,3 GHz ar iespēju palielināt līdz 2,8 GHz. 8 kodolu versijai šis parametrs ir 3GHz@3,5GHz.

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_amdamd_bulldozeramd_opteronk130657713_1.png[/img]

    Avots 1, 2.

Tiek skatīti 1 ieraksti – 1 līdz 1 (no 1 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā