Notepad lasītājiem – meklējam idejas un "svaigu gaļu"!

Sākumlapa Forumi Notepad.lv Foruma Jaunumi un Lietošana Notepad lasītājiem – meklējam idejas un "svaigu gaļu"!

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 43 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #160897
    samurajs
    Participant

    Labdien, cienījamie Notepad lasītāji!

    Griežos pie jums pēc palīdzības. Es zinu, ka mūsu portālam ir konsekvents un stabils lasītāju un atbalstītāju loks. Tomēr ar to ir par maz. Nežēlīgā statistika uzrāda, ka Notepad apmeklējums krities no ~ 90,000 “ziedu laikos” 2011. gadā līdz 55,000 pēdējā mēnesī. Tam ir objektīvi iemesli – piem. par hardware testēšanu un menedžmentu atbildīgā admina shady aiziešana. Š…emot vērā, ka man Notepad ir tikai hobija līmenī blakus pamatdarbam, vairāk par IT jaunumiem es nespēju sniegt.

    Tāpēc aicinu visus portāla cienītājus sagudrot variantus Notepad apmeklētības celšanai. Protams, šeit domāts nevis gudri pļūtīt, bet aktīvi piedalīties ar rakstiem, ziņām un jaunām idejām. Ap 50 Vecākajiem lietotājiem un e-žurnālistiem šobrīd ir tiesības pašiem publicēties; diemžēl tās tiek ļoti vāji izmantotas. Kādam vajag e-žurnālista vai augstāka ranga tiesības? Nav problēmu, nevienam nekad nav atteikts.

    Par to jaunie censoņi saņems treknu “paldies”, jo ebrejos izsakāmi ienākumi šeit ir retums (varbūt kāds zina kā to mainīt?). Notepad iegājis savas pastāvēšanas 9. gadā, bet ir risks, ka desmit gadu jubileju tas nesagaidīs. Tiklīdz (ja) mēneša apmeklējums nokritīs līdz 50,000, gatavojos izdevumu slēgt. Š eit nebūs kā Datuvē, kad dzīvais mironis stagnē jau kuro gadu… paredzēts, ka Notepad mirs pēkšņi, lai atstātu aiz sevis labas atmiņas. Tā vietā varbūt būs blogs http://www.samurajs.lv vai kāda cita forma, bet radikālas un apjomu samazinošas pārmaiņas noteikti būs.

    Visiem, kam ir idejas, lūdzu spamojiet šeit, vai man personīgi ar PM!

    Ar cieņu jūsu redaktors Samurajs.

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_notepad_logo_1.png%5B/img%5D

    #317154
    HeisaHopsa
    Participant

    Principā, varētu publicēt ieteicamos ārzemju resursus, kurus periodiski pārskatīt, tad varētu arī kādu rakstu pārtulkot un ielikt notepadā arī.

    #317155
    Afrohead
    Participant

    Es esmu “Notepad.lv” kvēls lasītājs jau kādus 4 gadus kā minimums, man patīk lasīt visu par IT jaunumiem, hardware problēmām un to risinājumiem, taču es skatos, ka geimingam nav iedota atsevišķa, godpilna kategorija, kādu būtu patīkami lasīt, satikt domubiedrus un padiskutēt.

    Iespējams, tas varbūt būtu viens no maniem ieteikumiem. Piemēram, kas ir noticis ar Zivi no wasd.lv? Atceros, ka krietnu laiku atpakaļ viņš iepostēja kādus no saviem apskatiem, taču tas kaut kā pazuda. Ir vērts viņu sazināt, jo izskatās, ka viņš ir reāls ideju ģenerators. =^.^=

    #317156
    samurajs
    Participant

    Mjā – tiešām, pastāvīgs korespondents par videospēļu sfēru mums ļoti noderētu. Vēl vairāk tāpēc, ka tas nav mans lauciņš. Kā teica HeisaHopsa, varētu jau salikt populāru IT resursu listi, bet kaut kā brutāli tulkojumi šeit nav modē. Es izlasu konkrēto jaunumu, paskatos vēl papildus avotus, līdz izprotu ideju pilnībā – un tad atstāstu to – praktiski iebāžu lasītāju mutēs jau sagremotā veidā. Tas visiem patīk vislabāk 🙂

    #317157
    bumbulis
    Participant

    Jaunu gaļu atrast būs grūti, jo portālam ir konsekvents dirsēju loks un rakstos dominē nevis interesantas diskusijas, bet savstarpēja žults izliešana.

    Visādi citādi – veiksmi portāla pacelšanā.

    #317158
    samurajs
    Participant

    “Apdirs savu tuvāko, kamēr nav atnācis tālākais un apdirsis tevi” 😀

    Izskatās, ka tā ir latviskās mentalitātes īpatnība, jo tas pats notiek lielajos resursos – apollo, tvnet, delfi u.c. Labi, ka šeit vismaz pēc tautības vai reliģijas vēl neknābā…

    #317159
    russo
    Participant

    Godīgi sakot, man personīgi ir vienalga lasīt rakstus LV, EN, vai RU.

    Š ā vai tā diendienā aplūkoju vairākus resursus šajās valodās.

    Tādēļ, saprotot, ka nav laika pārtulkot un citādi sagremot informāciju, neesmu pret, ja raktsi tiek vienkārši pārpublicēti orģinālvalodā. Galvenais, lai nav kā būtā, kur ir (bija) vieni vienīgi raksti par “smārtfoniem” un oficiālās lg, smsg uc. relīzes.

    Man liekas, ka daudzi uz Andra izmanto vienu vai otru ziņu agregatoru. Neesmu pret, ja notepad.lv virzītos šajā virzienā.

    #317160
    LooNeY
    Participant

    Pliki google translate copy-paste negribās(kā tas notiek mahtenīgajā bootā)pliki, robotiski, garlaicīgi partūlkoti teksti, bet nopietni pieķērties un rakstīt grēkoju.. sorry.. pēdējā laikā ļoti maz brīva laika, dēļ tā ka vēlos saraut, lai vasara būtu brīvāka un tad uz vasaru cerams, ka arī pludmales smiltiņās nesteidzoties tūlkot un veidot saturu sanāks. 🙂 Bija man te paris projekti pat iesākti, bet tā arī netiku līdz rakstīšanai un sakompilēšanai šeit…

    Kas notiks ar ‘jauno’ versiju? Shady to taisīja vai ne? vai kāds cits?

    #317161
    root
    Participant

    Varētu šo to jau uzdrukāt – par jauno 2015. gada MBP, Lenovo planšetēm, Linux… Bet… Samuraj, man domāt, mēs šim pasākumam kļūstam par vecu. Kazi, N gadus atpakaļ bija jautri, bija daudz brīva laika, varēja nodarboties ar visādiem brīnumiem. Tagad? Ä¢imene, bērni, darbs…

    Kaut kā nenopietni viss palicis. Un kam tad arī viss šis vairs tā īsti nepieciešams. Betonam? Tvneta urlām? Mopsim savas miskastes lamatas tirgot?

    Vienkārši skaļi domāju.

    #317162
    Quagmire
    Participant

    Miskastes lamatas? Ja tev tādas ir, nenozīmē, ka man tādas ir.

    #317163
    root
    Participant

    Nešķaudi daudz. Uteņa korifejs hrenovs…

    P.S. tīk, ka uz mopsi esi iemācījies atsaukties. Nākamais ķer bumbu un tēlo beigtu.

    #317164
    usins
    Participant

    Pēdējie divi komentāri lieliski parāda valdošo situāciju.

    Bet tā tas ir. Ä¢imene, bērni, darbs… jāvelk gali kopā. Nav laika kaut ko konstruktīvu un labu uzrakstīt. Mani raksti vispār nevienu nesaistīja, jo nemāku izteikties vietējai publikai pa prātam. Tāpēc vairs neko nerakstu. Kaut ir šādas tādas lietas, ko varētu te iepostēt. Bet nez vai tas iederas pie rakstiem vai ziņām.

    #317165
    Foxsk8
    Participant

    1. Vajadzētu iegūt sponsoru, kādu tech firmu, interneta veikalu, bet visi viņi arī ir kūtri un skaita katru eiro, tur reklāma lētākā, atdeve lielāka, visi adwordos tik liek, tradicionālie banneri, reklāmas apmaiņas, utt.. vairs nav efektīvas, pašas par sevi. Labi, ka mums ir sadarbība ar serveris.lv, un uzturēšana praktiski nemaksā neko.

    2. Kā jau Samurajs teica, un arī daži domubiedri, varam protams ieviest jaunas sadaļas, ja vien kāds vēlas par tām rakstīt, respektīvi, padarīt kādu sleju, sadaļu par kāda autora brīvāto mazo notepad blogu, sadaļu. Nebūs jākrāmējas ar programmēšanu, hostingiem, tehniskām lietām un sava resursa reklamēšanu, un cilvēku piesaisti.

    3. Tehniski arī būs portāla upgreids uz WP, bet kā jau samurajs teica, ja nav satura, utt… tad arī nekādi tech uzlabojumi, risinājumi šeit neko diži daudz nedos.

    4. Visiem veciem vēžiem, arī man šo 9 gadu laikā ir daudz kas mainījies, tīri laika ziņā, darbs, ģimene, privātās lietas, un tā arī neviens no jauniem nav nācis klāt.

    5. Par apmeklētājiem, mēs varam uzrakstīt 4 rakstus seo forsētus un atnāks mājsaimnieces, kurām interesē sapņu tulkošana, vai kaut kas tamlīdzīgs, būs apmeklējums, bet nebūs no tā diži liela atdeve, būs vienkārši aizpildīts ķeksis statistikai. Nav to IT cilvēku tik daudz, lai tu piesietu 100 tukstošus tiešo mērķauditoriju.

    6. Problēma arī ir tur, ka tā vietā lai banotu, cīnītos ar sliktajiem NP lietotājiem, tā vietā viņiem piešķir statusu, un ļauj dzīvot – šo vajadzētu uzlabot, un tas arī tiks darīts, bet vienīgais, kas to palīdzēs darīt?

    Vēl šeit ir daudz un dažādi aspekti.

    #317166
    Aldis
    Participant

    Khem….

    1. Nu neuzskatu ka tie paši 50’000 up apmeklētaji IT nišas portālam Latvijā ir maz.

    2. Korekcijas būtu jāveic jau steidzami šīs pašas versijas frontendā, sākot jau ar pirmās lapas izskatu un ziņu pasniegšanu, beidzot jau ar visiem bug-iem kas iekrājušies, tā lai ziņas varētu pārlūkot ērtāk. Ik pa laikam iemetu arī kādu ziņu, un saprotu to, ja šeit būtu 2-3 aktīvi ziņu licēji, tad n-tās ziņas paskrietu garām apmeklētajam kas iegriežas šajā portālā 1x 2 dienās.

    3. Sociālo tīklu spamošanas pogas, meta tagi jāsaved kārtībā – tā lai ieliekot linku, pieņemsim tajos pašos draugos.lv līdzi linkam nāk arī bilde. Ja runā par draugiem.lv, tad tās ziņas bieži nonāktu arī portālā topzinas.lv no kura ik pa brīdim man pašam ir nākuši apmeklētaji.

    Apņemos, ka ik pa laikam kad būs brīvs iemetīšu kādu rakstu, notepadam pazust gan nevajadzētu.

    #317167
    usins
    Participant

    Vienkārši jāsaprot- gribam mainstream vai tomēr kaut ko nedaudz specifiskāku. Ja mainstream- rakstam par katru sūdu, kas ir izlaists ražošanā, top pārdošanai, par kikstarteriem utt, nu ķipa kursors to dara. Boot jau ar nosprādzis, bez PR nekas tur nerādās vairs.

    #317168
    richijs
    Participant

    Lielākā problēma, ka šeit nav interesanta foruma satura lielāko daļu foruma sastāda klucis & co

    Jāveido visādas diy pamācības, telefonu, rūteru u.c pāršūšanas pamācības, kaut ko kas nav citur latviski, tad nāks lietotāji no googles un iespējams kāds arī kļūs patstāvīgs lietotājs.

    #317169
    Lcs006
    Participant

    Root – man nepieciešams. Reizēm ir veselīgs minimāli cenzēts viedoklis no speciālistiem un idiņiem..

    #317170
    izluks
    Participant

    Vēl jau var pārdot… esmu pārliecināts, ka atrastos pircēji un tie gan izdomās kā palielināt statistiku 🙂

    #317171
    Aldis
    Participant

    Pārdodot viss tas process aizies pa skuju taku… Datuvi tač ar pārdeva! 😀

    #317172
    root
    Participant

    Un gala beigās, piemēram, temati par ko es tiešām vēlētos rakstīt ir tik specifiski, ka šeit tam pamatā nebūs lasītāju. Nu kurš piemēram vēlētos lasīt par Agile noise reduction un mikroservisu arhitektūrām? Neviens.

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 43 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā