Tests: Nokia X3

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Testi Tests: Nokia X3

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 18 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #151243
    shady
    Participant

    Nesen paņēmu uz testu budžeta klases telefonu – Nokia X3. Vairums cilvēku uzskata, ka budžetnieki ir slikti, ka ar to veicamās darbības ir ierobežotas un var tikai pazvanīt. Ir izveidojies priekšstats, ka tajā ir maz funkciju un tāds parasti der tikai pirmklasniekiem, lai pazvanītu un nosūtītu kādu SMS, labākā gadījumā būs iekļauta arī kāda spēlīte.

    Tad nu ķeros klāt testam un noskaidrosim, kā telefons izskatās “šķērsgriezumā”.

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_prieksa_3.jpg[/img][img]https://notepad.lv/userpix/29_pakala_1.jpg[/img]

    Tālruņa korpuss darināts no metāla un plastmasas sajaukuma. Metāls tomēr nodrošina zināmu izturību, kā arī metāla pieskaņa ir sava veida stila apliecinājums.

    Dizains ir ieturēts ar asām malām, kas man ne visai patīk, jo malas un stūri tomēr ir pārāk spici. Lai gan skaidrs, ka maziem bērniem telefonu rokās dot nav ieteicams, tomēr šo īpaši jāuzrauga – iebadīt sev ar aso stūri, it īpaši izbīdītā veidā, nav nemaz tik grūti.

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_asais_sturis_1.jpg[/img]

    Svars ir normas robežās – 103 grami, gabarītos varēja būt plānāks: 96 x 49.3 x 14.1 mm. Ekrāns varēja būt mazliet lielāks – 2,2 collas pie izšķirtspējas: 320 x 240 px (QVGA standarts). Protams, ka ekrāns ir parastais TFT ar 256k krāsu dziļumu, jo skārienjūtīgā ekstra šai klasei būtu pārāk liela izšķērdība.

    Par ērtu lietojamību sūdzēties nevar – pogas nospiest nesagādā nekādu aizķeršanos, piedevām laukā ir iznestas papildus pogas pie ekrāna, kas paredzētas multimedijam. Tas ir pat diezgan pozitīvi, jo nereti pat dārgiem telefoniem, kuri orientēti uz multimediju – šādu speciālu pogu nemaz nav.

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_spec_pogas_1.jpg[/img]

    Kā attēlā var redzēt, tad ar šīm spec pogām var apturēt, pārslēgt nākošo, iepriekšējo dziesmu, radio staciju. Š īs pogas nedarbojas, ja tālrunis ir nobloķēts – nāksies vien atbloķēt, lai veiktu operācijas ar šiem taustiņiem.

    Tā kā tālrunis ir atbīdāmais tips, tad priekšplānā ir visas nepieciešamās pogas, lai būtu ērtāk veikt standarta operācijas – zvanīt. Jāatzīst, ka atbīdīšanas process nesagādā neērtības un smaguma balanss ir aprēķināts pareizi – atbīdot ir ērti rakstīt un no rokām nekrīt laukā. Zem atbīdāmās daļas ir burtu klaviatūra (standarta variants), arī šeit dizainiski ir metāla piesitiens, kur piedevām pogas izgaismojas zilā nokrāsā – uz sudrabotā metāla fona izskatās eleganti.

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_metala_klava_1.jpg[/img]

    Kreisajā sānā var ievietot MicroSD atmiņas karti. Komplektā ietilpst 2GB atmiņas karte, tālruņa atmiņa ir diezgan maza – 46MB.

    Tālruņa ātrumu nodrošina 64MB RAM (operatīvā atmiņa). Tā kā iesākām runāt par iekārtas žiperīgumu, tad jāatzīst, ka tomēr ir jūtama uzgaide starp palaišanas un aizvēršanas procesiem. Pat atbīdot, aizbīdot telefona klaviatūru, uz ekrāna parādās “domāšanas” simbols.

    Labajā sānā atrodas skaļuma regulators un kameras poga. Skaļuma regulators varēja būt ērtāk nospiežams, jo var teikt, ka ir iestrādāts līdz ar korpusa virsmu. Tas ir diezgan neparocīgi, jo sarunas laikā vajag ātri un ērti noregulēt vajadzīgo skaļumu. Toties fotokameras poga ir ērti nospiežama un pats galvenais – ar ļoti mazu aizkaves laiku ieslēdzas fotokamera. Bieži telefoniem novērots, ka jāuzgaida brītiņš līdz var sākt bildēt – Nokia X3 šajā sakarā neliks vilties.

    Telefona augšā atrodas austiņu ligzda, kura ir paredzēta standarta austiņām – 3,5 mm kontaktam, kā arī Micro USB ports un ligzda priekš tievā lādētāja. Patīk, ka telefona lādēšanas ports ir izvietots augšā, jo lādēšanas procesā tas netraucē ērti strādāt ar telefonu. Piedevām, ja līdzi nav lādētājs, tad var izmantot MicroUSB ligzdu kā lādēšanas avotu, kaut vai pieslēdzot pie datora.

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_augsa_2.jpg[/img]

    Tālrunī darbojas S40 sistēma (6.izlaidums). No programmatūras ir pielietota Flash tehnoloģija – Flash Lite v.3.0, FOTA programmatūras (firmware) atjaunošanas sistēma, kā arī Windows Live atbalsts (vajag lejuplādet Windows Live Messenger). Internetam ir paredzēts jau iebūvētais pārlūks, kurš balstīts uz atvērtā koda programmatūras – WebKit.

    Uz darba virsmas (desktop) var iznest ritinošo joslu, kur var pievienot vajadzīgākās aplikācijas. Var pievienot arī vēl citas joslas, kuras kalpo savai konkrētajai programmai – piemēram, kalendārs ar diviem tuvākajiem plānotajiem uzdevumiem, kā arī noderīgi ir ievietot piezīmi (līdz 140 zīmēm), lai tā visu laiku būtu acu priekšā.

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_prg_josla_1.jpg[/img]

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_desktop_1.jpg[/img]

    Modinātājs, kā jau viena no galvenām pamatfunkcijām, ir uzstādāms ērti, bet diemžēl tikai viens signāls. Var lietot atlikšanas laiku, kurš ir līdz 59 minutēm.

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_modinatajs_2.jpg[/img]

    Interesants ir kalkulators, jo pie jau ierastajām darbībām ir iespēja pārslēgties uz zinātnisko, un tiek piedāvāta iespēja lietot arī aizņēmuma kalkulatoru.

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_kalkulators__parastais_1.jpg[/img]

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_kalkulators__zinatniskais_1.jpg[/img]

    Kas tas pa zvēru – aizņēmuma kalkulators? Laikam jau savai budžeta klasei atbilstoša programma, jo ar to var aprēķināt gan aizņēmuma summu, gan procentu likmi gadā, aizņēmuma periodu un mēneša maksājumu.

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_kalkulators__aiznemuma_1.jpg[/img]

    Pavisam interesanti ir ar iebūvēto FM radio. Atšķirībā no citiem, pat ļoti dārgiem telefoniem, šim Nokia X3 ir iebūvēta iekšējā antena. Tas nozīmē, ka vairs nav vajadzīgas austiņas, lai paklausītos no telefona radio, kurš novietos kaut vai uz galda. Lielākai daļai telefonu vienmēr ir jāpievieno austiņas, kuras tiek izmantotas kā antena, Nokia X3 beidzot ir apiets šis trūkums. Radio ir arī RDS atbalsts, un arī skaļums ir pieteikams.

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_radio_2.jpg[/img]

    Komplektācijā ietilpst WH-205 austiņas, kuras ir pietiekoši labas šīs cenu klases telefonam. Tām ir knibulis, kuru var aizāķēt aiz drēbēm, gan papildpogas, kuras veic operācijas ar mūziku atskaņotāju un radio. Diemžēl novēroju jocīgu faktu, ka turp un atpakaļ pārslēdz tikai radio stacijas, bet dziesmas no mūzikas atskaņotāja – tikai uz priekšu.

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_austinas_2.jpg[/img]

    Lielu mīnusu varu pielikt diktafonam, jo tā ieraksta ilgums ir limitēts līdz 1 stundai. Tas tomēr nav pārdomāti, jo lekcijas, dažādi pasākumi var ilgt arī ilgāk.

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_diktafons_1.jpg[/img]

    Iebūvēta arī ir fotokamera, kuras parametri ir 3,2 Mpx (1536 x 1048 px) un 4x digitālais palielinājums. Protams kvalitāte ir diezgan slikta un ir jāizvēlas labs apgaismojums, lai sanāktu ciešamas bildes.

    Š eit testa paraugi:

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_fotoattls0037_1.jpg[/img]

    Nesamazināts attēls pieejams šeit: < spied te >

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_fotoattls0038_1.jpg[/img]

    Nesamazināts attēls pieejams šeit: < spied te >

    Ir iespēja arī uzņemt video materiālus, bet tā kvalitāte būs vēl sliktāka. Izšķirtspēja video uzņemšanai ir 320×240 px.

    Kā vēl viens trūkums ir jāmin tā baterijas izņemšana, jo izdarot šo operāciju, pazūd visi laika un datuma iestatījumi un nākas vadīt visu pa jaunam.

    Secinājumi

    Nokia X3 ir nopērkams par samērā lētu cenu – sākot jau no 75Ls (dati uz doto brīdi ņemti no salidzini.lv). Tālrunis ir ērts lietošanai, mazliet neapmierina tā ātrums, jo ik reizi nākas mazliet uzgaidīt. Pietrūkst gan WLAN, gan 3G atbalsts, kas nereti atvieglo darbu ar internetu, toties ir EDGE un GPRS. No savienojumiem ir arī Bluetooth 2.1 ar EDR atbalstu. Kā lielu plusu var piedēvēt jau minēto radio, kurš darbojas bez austiņām.

    Mans personīgais viedoklis par šo tālruni ir diezgan pozitīvs, jo par ikdienas lietotājam saprātīgu cenu tiek piedāvāts diezgan funkcionējošs tālrunis. Kā dāvana derēs gan skolniekiem, gan jebkuram citam cilvēkam, kuram nav lielas prasības pret ātrumu, foto kvalitāti un skārienjūtīgiem ekrāniem.

    Notepad.lv pateicas Hill & Knowlton par iespēju notestēt šo telefonu.

    #235989
    TokRa
    Participant

    shady

    Noderēs turpmākiem S40 modeļu testiem: https://allnokia.ru/soft/moreinfo-56.htm (varbūt, arī šī labošanai)

    #235990
    zxcv
    Participant

    Paldies par rakstu, bet tas telefons ir kautkāds mēsls.. HHahahaaa 😀 :p

    #235991
    shady
    Participant

    TokRa – paskatīšos, ceru, ka uz linux emulējas bez starpgadījumiem.

    zxcv – Es tā neteiktu, savā cenu kategorijā ir tīri pieņemams. Protams, nav domāts nekādām izvirtībām.

    #235992
    TokRa
    Participant

    shady

    Dienas padoms: iekš XP VirtualBox’ā uz Linux hosta vismaz labi darbojas.

    #235993
    delta128
    Participant

    Nezinu vai pilnvērtīgi darbosies uz konkrētā modeļa, bet ir vērts izmēģināt uz jebkura java telefona:

    https://handheld.softpedia.com/get/Developer-Tools/File-Manager/MiniCommander-58141.shtml

    Programma nereti labi papildina telefona iekšējo funkcionalitāti, piemēram, ar txt failu rakstīšanu un lasīšanu likvidē limitu piezīmju skaitam.

    #235994
    KristoZ
    Participant

    Shady – screen dumper ir laba lieta, ja taisa vairākus ekrānšāviņus, tomēr, manuprāt, ir lietderīgi arī atstāt kādu fotogrāfiju, kurā attēlots ekrāns darbībā, tādējādi ļaujot gūt labāku priekšstatu par to…

    #235995
    Willis
    Participant

    Acīs uzreiz iekrita divi plusi, izgaismoti taustiņu burti un beidzot Nokia telefonam ir sakarīgas austiņas kuras nekrīt no ausīm ja tās neiespiet līdz bungādiņiem, tas laikam ir vienīgais pluss kurš uzreiz iekrikta acīs, izgaismoti taustiņi Nokia telefoniem nav jaunums .

    Es savu māju esmu https://notepad.lv/userpix/29_fotoattls0038_1.jpg ar telefonu esmu nobildējis mazliet labāk . 🙂

    #235996
    samurajs
    Participant

    Priekš tās nieka cenas modelis aprīkots neslikti, bet uzreiz nāk galvā apzīmējums klucija 😀 Dizains ir pabriesmīgs…

    #235997
    Element
    Participant

    Atkal jau tie Nokia fani…

    Shady gaidu kaadu labu review par Sony Ericsson telefoniem, nevaru izveeleeties kuru…. :lala:

    #235998
    parasts
    Participant

    Testa laikā telefonā bija Toxic karte 😀

    #235999
    akms47
    Participant

    Normāls telefons, tikai gribētos SE Satio kameras parametrus un pareizu modinātāju ar iespēju atķeksēt dienas, kurās jāmodina. Man ļoti patika nelaiķa Nokia N73 (dabuja padzerties ūdeni) arī ar Simbu, bet tā pati problēma – modinātājs. Ekrāns varētu būt labāks.

    #236000
    kuuminsh
    Participant

    shady

    Kad taisi telefonu apskatus…

    1) pacenties to produktu nofočēt normāli nevis liec te tās miglas bildes. Ieslēdz makro un pacenties nedaudz.

    2) kad tu beidzot iemācīsies taisīt ekrānšāviņus ? Tak uzliec tai trubai softu ar kuru var uztaisīt normālus ekrānšāviņus nevis māžojies fotogrāfējot telefona ekrānu.

    #236001
    shady
    Participant

    kuuminsh:

    1) Davaij, brauc pie manis un rādi mākslu (neizmantojot savu fototehniku). Š eit ir kombinētas bildes no 2 fotoaparātiem – izlasīju labākās, ņem par labu.

    2) Man tagad katrai trubai būs vēl jāinstalē softs? Softi nav centralizēti. Iesaki tad man tādu centralizētu softu, kurš strādās uz dāžādu firmu, modeļu, os sistēmām. Pie tam, softam jābūt paredzētam uz DEB linux bāzes. Virtuālās mašīnas variantus nepiedāvāt – es uz savu klabeklīti netaisos emulēt sistēmu iekš sistēmas.

    #236002
    kuuminsh
    Participant

    Kaut kur tu te plātījies ka spēj uztvert konstruktīvu kritiku :>

    Pie kam, te pat jau ar dažas bildes ir normālas un dažas miglainas.

    Lai kāds būtu apskats, bet nekvalitatīvas ilustrācijas godu nedara.

    Smukas bildes padara rakstu smukāku un rada pārliecību ka tas ir nopietns apskats nevis kaut kāds tīņu ķapļaps.

    Ja jau tu varēji uztaisīt dažas labas bildes tad tie brāķi ir vienkārši pacietības trūkums :>

    Par softiem.. nu te atkal tas pats kas ar foto.

    Bildēti ekrāni tas ir skolniecēm. Nu nav tas nopietni.

    To ka Notepad ir vadošais portāls ar ūber perspektīvām tev patīk ļarināt, a kvalitatīvi paveikt darbu tā lai tas atbilstu vadošā IT portāla statusam tev ir vlom ?

    Nevajag stāstīt ka viena maza softeļa uzinstalēšana tev ir baigā problēma.

    P.S Ko tu tur murgo ka linuxi ?

    Runa ir par TELEFONA EKRÄ€NŠ Ä€VIŠ…IEM!!

    Tu tak internetā neliec fotogrāfijas ar savu desktopu, bet gan ekrānšāviņus.

    lol.

    Fočētie ekrāni tas ir totāls amatierisms un apskatam momentā ir tāda ķapļap piesmaka.

    Lai apskati būtu kvalitatīvi ir nedaudz jāpiestrādā un es tev norādu virzienus.

    Vari neņemt vērā, bet tad samierinies ar to ka apskati nav diez ko augstā līmenī.

    P.S Un jā..varam kādu dienu saskrieties un pie alus kausa pafočēt ar tavu aparātu un papļāpāt par apskatu :>

    P.P.S

    Starp citu.. ne viss ir slikti.

    Apskats (teksts) ir ok. Pieminēti asie stūri, kalkulators bla bla tb tās lietas kuras ir īpašas vai jaunas konkrētajam produktam.

    Malacis.

    Būtu smukas bildes (starp citu, priekš ekrānu fočēnēm nav nemaz tik slikti), varētu dot droši 6.5/10.

    Ir vēl kur tiekties 🙂

    #236003
    samurajs
    Participant

    Mjā, savākt Screen Dumper kolekciju dažādu marku telefoniem būtu laba ideja. Bildes uzreiz būtu smukākas.

    #236004
    brunis
    Participant

    noška laba, fotogrāfēt ir labi ar viņu ,jo man patīk ka ātri reaģē, nav tur jāgaida kamēr nofokusēs un vēl kautko… ā un aizmirsi pateikt ,ka šitam tak ir stereo skaņa arī, skaļrunīši ir gan augšā gan apakšā..!! 😉

    #236005
    Jaunzems
    Participant

    w00ty b00ts, šitāda kalibra (izmēra) telefons, un ar s40….

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 18 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā