Bittorrent Chat – Lielais Brālis klāt netiek

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Bittorrent Chat – Lielais Brālis klāt netiek

Tiek skatīts 7 ierakstu – 1 līdz 7 (no 7 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #158810
    samurajs
    Participant

    Aizvien vairāk izplatītā spiegošana un specdienestu datu pārtveršanas aktivitātes devušas attīstības augļus IT sfērā: Bittorent protokola izveidotāji paziņojuši par komunikācijas līdzekli, kurā nevienam degunu iebāzt neizdosies. Projektam dots nosaukums Bittorrent Chat, un tā alfa versija visiem pieejama šeit.

    Bittorrent Chat darbības princips ir P2P decentralizācija, tātad nekādu serveru, un visa datu apmaiņa notiek pa tiešo starp korespondentiem. Ja nav starpniekserveru, tad arī savienojumu logfailiem vai kešfailiem nav uz kā glabāties. Kā saka projekta vadītājs Christian Averill, darbības princips līdzīgs janvārī atvērtajam Bittorrent Sync, kas ļauj sinhronizēt lietotāja failus starp visiem šā lietotāja PC. Vienīgi šeit darbība notiek reāllaikā.

    Kā trīs galvenos Bittorrent Chat stūrakmeņus izstrādātāji nosauc: privātumu, drošu un šifrētu datu pārsūtīšanu, bezmaksas pakalpojumu. Plānots iekļaut Bittorrent Chat jau esošajos mesendžeros un pievienot SIP protokolu. Plānos ir mobilo aplikāciju izveide, lai jaunais pakalpojums būtu pieejams arī mobilajā vidē. Tā kā projekts atrodas Private Alpha stadijā, testēt to var ikviens, bet jāreģistrējas un jāgaida personīgs uzaicinājums.

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_cat_3.jpg[/img]

    #301952
    aoma
    Participant

    Un beigās akal izrādīsies, ka projektu finansējis CIP/FIB/KGB aļa Lielais Brazers 🙂

    #301953
    SFiX
    Participant

    Kāda atšķirība, kas finansē, ja izveidotā štelle ir laba? Varam vilkt paralēles ar Tor projektu- finansē dažādu valstu valdības, taču nav dzirdēts, ka kāds atradis kādu aizdomīgu rindu Tor kodā (kas visiem ir pieejams).

    #301954
    usins
    Participant

    Un cik pārliecināts esi par visiem prokšiem TOR sarakstā? Kā vari būt drošs, ka konkrētās IP netiek speciāli pārsūtītas uz konkrēto proxy serveri, kurš spēj saglabāt pilnīgi visu trafiku, kas caurto dodas? Pat parastākais ISP router spēs ķert visas paketes,kas caur to iziet, un izies caur ISP viss trafiks, jo kaut kā uz to netu jātiek… Tā ka, ja būs vajadzība, tad sazīmēs tik un tā. Tik mierina fakts, ka var gadīties, ka lielais brālis visu uzzinās kad jau būs par vēlu, vai pēdējā brīdī pirms lielā nozieguma.

    #301955
    samurajs
    Participant

    Vispār Latvānijā ne par ko nav jāraizējas – šogad jau piekto (!) reizi draud spridzināt T/C “Kurzeme”. Katru reizi izbrauc specvienības, centrs tiek evakuēts, zaudējumi milzīgi, bet pogainie to stulbeni noķert nevar. Un ne jau no Austrālijas tas idiots zvanīja.

    https://www.liepajniekiem.lv/zinas/kriminalzinas-negadijumi/papildinats-kartejo-reizi-draud-spridzinat-kurzemi-101480

    #301956
    Uvchiks
    Participant

    Neteiksim ka nav jāuztraucas, RTK Dienesta viesnīcā interneta nav tikai tāpēc ka pirms gadiem 2-3 viens izdomāja internetā padraudēt, atrada IP ,atrada kam pieder, administrācija nolēma,ka neies auklēties un viss,interneta nav. Domājams ka pie attiecīgiem saņemtiem iesniegumiem arī kāds kārtīgāks provaideris varētu atslēgt pieeju.

    #301957
    aoma
    Participant

    Laba, saki? Ir jau forši, ka cilvēki ir optimisti, tikai slikti, ja tas sāk līdzināties lētticibai – internetā būt anonīmam? Lai jau tas paliek spiegu filmām un avīžu virsrakstiem.

    Ceru, ka esi dzirdējis mūžseno stāstu par to, ka automašinai ir bijis tikai viens saimnieks, un tas pats vien pa svētdienām uz netālo baznīcu braucis. Bet joprojām ir cilvēki, kas aizturētu elpu šajā pasakā klausīsies, un prieka asaru aizmiglotām acīm spiedīs krāpniekam rokās biezu naudas žūksni…

Tiek skatīts 7 ierakstu – 1 līdz 7 (no 7 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā