Nogādā savu vārdu uz Marsu!

Sākumlapa Forumi Citas tēmas Viss pārējais Nogādā savu vārdu uz Marsu!

Tiek skatīts 7 ierakstu – 1 līdz 7 (no 7 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #161262
    samurajs
    Participant

    Ne pirmo reizi NASA nogādā savu fanu vārdus kosmosā. Jau 2006. gadā startējušais Plutona pētīšanai paredzētais kosmosa aparāts New Horizons veda uz borta 430 000 cilvēku vārdus. Ar 2014. gadā startējušo Orion jau 1,38 miljoni vārdu uzlidoja kosmosā. Protams, ka informāciju mūsdienās neviens negravē sputņiku korpusos, bet gan ieraksta atmiņas mikročipā.

    Š obrīd sākusies pieteikumu pieņemšana personu vārdu nogādei uz Marsu misijas InSight ietvaros 2016. gada martā. Kosmosa aparātu šobrīd pabeidz Denverā. Pieteikties misijai var jebkurš, aizpildot īpašu formu NASA mājaslapā. Pretī kandidāts saņem gaumīgu iekāpšanas kuponu. Tālāk lasām Samuraja blogā

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_mars1_1.jpg[/img]

    #319600
    Aldis
    Participant

    Ja kāds pārlieku apgalvo, ka tic, vai pat sakās ka ir sastapies ar citplanētiešiem, uz to skatās kā trako… Bet kad tiek sūtīti datu nesēji ārpus planētas ar dažādu infu vai novēlējumiem – tad skat, miljoniem ļautiņu parakstās sūtīt informāciju… kam? Nu ne jau zemiešiem, bet gan kādam no citām planētām.. 😀

    #319601
    m_janis
    Participant

    Nu tas, ka mēs neesam vienīgie Visumā – tas jau pat ezim skaidrs :D. Cita lieta – vai mūsu “saprāta brāļi”, pat ja ar augstāku attīstības līmeni, spēs izdabūt info no šī čipa.

    Bet par šo biļeti uz Marsu – smuka jau, bet atsūtīs jau digitālā formā. Ja sūtītu gaumīgi nostrādātu, uz grūti sabojājama un izskatīga materiāla (nu kaut vai plastikāta) – nebūtu pat žēl par to kādus 10$ šiem pārskaitīt :D.

    #319602
    samurajs
    Participant

    Biļeti saņemsi uzreiz un turpat – spied Print un drukā ārā 😀 Vai vari spiest un caur kodu mājaslapā iemaukt 🙂

    #319603
    Y
    Participant

    Uzdrukā šifrētu tekstu, lai citplanētiešiem ir ar ko nodarboties. Nofeilos, bet ziņkāres pēc uztaisīs laika mašīnu un aizceļos pagātnē, meklējot izcelsmes avotu. BAM, girl.

    #319604
    dexsters
    Participant

    Es eža vietā nebūtu tik pārliecināts.

    #319605
    Nelabojams
    Participant

    Svaigākā planētu statistika liecina, ka mūsu Galaktikā vien Zemei līdzīgu planētu skaits mērāms miljardos vai vismaz simtos miljonu. Visuma novērojamā daļā ir vismaz vairāki simti miljardi galaktiku. Pie šādas statistikas naivi būt iedomīgam uz savu unikalitāti, pat ezītis to nedara.

Tiek skatīts 7 ierakstu – 1 līdz 7 (no 7 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā