Krievijā Windows pirātismam uzņēmumos – zaļā gaisma

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Krievijā Windows pirātismam uzņēmumos – zaļā gaisma

Tiek skatīts 6 ierakstu – 1 līdz 6 (no 6 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #162835
    samurajs
    Participant

    Līdz šim bija tā: ja Microsoft analītiķiem nonāca ziņas, ka kādā Krievijas uzņēmumā, teiksim SIA “Ragi un Nagi” ir 10 datorizētas darba vietas, bet šis uzņēmums nopircis tikai 3 Windows licences – tiesu izpildītāju institūcijai tika nosūtīts lūgums pārbaudīt minēto firmu. Vai aizdomas par pirātismu bija pamatotas – to noskaidroja uz vietas pārbaudes procesā. Turpmāk tas vairs neies cauri – tā nolēmušas vairākas Krievijas tiesas. Lai varētu veikt pārbaudi jautājumā par nelicencētu programmatūru, vispirms būs jāsagādā “neapgāžami pierādījumi”.

    Š ādam tiesas nolēmumam ir loģisks pamats, jo ne visi lieto Windows un Office. Datorizētās darbavietās, kurās nav jāveic svarīgi uzdevumi, tikpat labi var lietot Ubuntu. Tāpat palielinās arī Apple Mac datoru izplatība. Nav pieļaujams uz nepārbaudītu pieņēmumu pamata veikt kratīšanu uzņēmumos, traucējot to darbu.

    Intelektuālo tiesību ombudsmens Anatolijs Semjonovs pastāstīja, ka atsevišķās valstīs ir tāda prakse: prasītājs (šajā gadījumā Microsoft) vispirms nogulda tiesu depozītā solīdu naudas summu. Ja pirātiskā programmatūra tiek atrasta, depozītu atmaksā. Turpretī, ja izrādīsies, ka pārkāpumu nav, no depozīta cietušajai firmai izmaksās kompensāciju pārbaudes rezultātā radušos zaudējumu atlīdzībai. Tomēr Krievijas apstākļos kaut ko iekasēt no ārzemju kompānijas nav reāli, tāpēc tas atkrītot.

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_windows10pirate_1.jpg[/img]

    Izvestia

    #329514
    Andron MacBeton
    Participant

    “Datorizētās darbavietās, kurās nav jāveic svarīgi uzdevumi, tikpat labi var lietot Ubuntu”

    Kā var kautko tik debīlu izvemt? Tieši svarīgām lietām ir Linux! Failus vai ta glabāt iesaka uz kaukādas windows server parodijas? Ar Ar FakeRaid? uz 1U “bleida”, ar 2,5″ diskiem?

    Ta es labāk glabāju uz pussprāguša Seagate diska kas zem Linux darbojas! Es labāk glabāju tos failus uz disketēm. Vel drošāk par windows serveri ir hardcopy, koka noliktavā, ar dzirksteļojošām rozetēm, bez drošinātājiem.

    Krievija 1kārši atvēra acis. Nopirkt win7 normālā veidā vairs nevar, win80 ir priekš tingeltangeliem, tapēc 1kārši pasūtija M$ drst.

    Pareizi būtu vispār pieņemt likumu, ka visas programmas, kuras vairs nevar nopirkt – drīkst lietot pa velti!

    Piemēram, nevar vairs nopirkt AutoCAD 2012 – lieto pa velti! Tādejādi varētu momentā izbeigt to terorismu no appisēju kantoriem kā piemēram AutoDESK un M$.

    #329515
    samurajs
    Participant

    Te jau nerunājam par datu centriem un serveru parku. Nu liec pastrādāt kantoržurkai, kas Linux dzīvē nav redzējusi, ar Ubuntu un Libre Office. Augstākā līmeņa panika garantēta. Bez tam ne visi M$ office dokumenti korekti rādīsies uz Libre, īpaši ar macros utml. izvirtībām.

    #329516
    Andron MacBeton
    Participant

    Piemērs, kantorītis sastāv no 3 kompjiem. Priekšniekam Linux, meitenēm Windows XP ar KingSoft un Libreoffice. Varētu arī meitenēm uzlikt Linux, bet nav īsti vajadzības jo ir OEM uzlīmes. Rudenī tiks iepirkti SSD, tad arī uzlikšu LXLE.

    Bļaušana par kautko nerādošu pareizi ir dēļ visādu tizlu fontu izmantošanas. M$Office aizvieto visus nezinamos ar TimesNewRoman vai Arial (tagad neaceros), bet Libre mēģina kautkā tur pēc nosaukuma vai kaukjādiem mistiskiem parametriem – tad lūk arī bļaušana. Nu tad vel headerī nevarēja bildi ielikt, nez, tagad var, nevar, nav bijusi vajadzība.

    Kāds sakars ar kādiem datucentriem? Faili kantorī jātur uz vietas un rezerves kopijas var nest/RSyncot uz mājām! Datucentros turēt failus? Tā dara visādi debīliķi, jā, esmu pamanijis. Tapēc arī apstājās puse pajolvasts kad Pērses ielā pazuda elektrība. Labi ka CRAMO deva ģeneratorus.

    Incanti būtu ja CRAMO nevarētu iznomāt bez kaukādas HansaWorld/C5/Hren17 progas, kas grieztos datucentrā! Blyad.

    #329517
    zombers
    Participant

    Par kantoržurkām taisnība, ierauga ko no Linux vaidīgajiem panika, drīzāk jauno paaudzi pilnībā uz Android var uzsēdināt, nedaudz parsteidz, ka vini aprobežojas tikai palnšetēm un negrib škūrēt savu OS uz normāliem datoriem, domāju būtu piekrišana vai ari tomer izgāšanas, līdzīgi Win mobilajā vidē.

    #329518
    uldics
    Participant

    Haha, svarīgi uzdevumi, lol. Svarīgie uzdevumi izgāžas ar būkšķi, kad Windows izdomā apdeitoties, vai fugin apgreidoties bez brīdinājuma šāviena galvā. Un par to Linux paniku, tas ir nepamatots pseidoarguments. Ja iepriekš nesabiedē, nav nekādu emociju, ne vairāk kā pārejot no W XP uz W 10. Tikai pašiem nevajag pārspīlēt, normāli paskaidro un viss notiek. Būtu paši vaidētāji pamēģinājuši, iepazinuši, beigtu vienreiz čīkstēt. Darbojas Linux labi darbojas. Jā, daudz labāk, nekā Windows.

Tiek skatīts 6 ierakstu – 1 līdz 6 (no 6 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā