Notepadiešu iepirkšanās paradumi uz Ziemassvētkiem

Sākumlapa Forumi Notepad.lv Aptaujas Notepadiešu iepirkšanās paradumi uz Ziemassvētkiem

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 23 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #152747
    shady
    Participant

    [imgl]https://notepad.lv/userpix/29_advente_1.jpg[/imgl] Tā kā rīt jau ir pirmā Advente un sākas Ziemassvētku gaidīšanas laiks ar visām no tām izrietošām sekām – atlaides veikalos, haotiska dāvanu pirkšana, Jingle Bell`i pa radio utt. Līdz svētkiem ir palicis pavisam maz. Es laikam esmu no tiem cilvēkiem, kurš pērk dāvanas pēdējā brīdī, bet kā ir ar jums pārējiem? Vai katrs pirkums ir rūpīgi apdomāts, vai arī tas tiek nopirkts tikai dēļ atlaides?

    #253923
    samurajs
    Participant

    Mums nav tāda iedibināta tradīcija dāvināt visiem un visapkārt visu ko. Ejot ciemos, nopirkt piparkūkas un vīna pudeli, ko pamest zem eglītes – to es vnk neskaitu.

    Bet man ir tradīcija piešķirt pašam sev prēmiju par gada darba rezultātiem, un parasti tas ir kaut kas no sadzīves tehnikas – jauns telefons, TV, mājas kinozāle utml. 🙂

    #253924
    Evers
    Participant

    Nu jau kādu laiku Ziemassvētki man ir tikai kā datums un dažas brīvdienas.

    #253925
    Kon
    Participant

    samurajs wrote:

    Bet man ir tradīcija piešķirt pašam sev prēmiju par gada darba rezultātiem, un parasti tas ir kaut kas no sadzīves tehnikas – jauns telefons, TV, mājas kinozāle utml. 🙂

    +

    Tuvākie cilvēki arī saņem pēc nopelniem X)

    #253926
    rasty
    Participant

    es itka parasti isti neko nedavinu vai grabju pedeja mirklī.. bet šogad ir/būs savādāk.. jau pasūtiju draudzenei pulksteni ar swarowski kristāliņiem.. par pārējiem nezinu ko davinat..

    Samuraj, a man mazu prēmiju????

    #253927
    Foxsk8
    Participant

    Es parasti uz šo laiku nolienu nost no cilvēkiem, jo ir stulbi sajusties, ka kāds tev ir gribējis apsveikt, bet to pašu arī ir gaidījis no tevis, līdz ar to, otrs dāvanu procesā ir vīlies un dziļi aizskarts. Tāpēc, dāvanas, nekādas nedāvinu, nolieku svētku galdam kaut kādus labumus, jebšu svētku groziņš un visus apsveicu svētkos.

    Otrs, varētu sevi pieminēt pie samuraja tipa, kas dāvanu pērk pats sev, par labi padarītiem darbiem.

    Galvenā dāvana, jau ir svētkus pavadīt kopā ar tuviem un mīļiem cilvēkiem, vairāk jau arī neko nevajag. Uzgraust kādu mandarītu, pamalkot sarkanvīnu, aprunāties, paskaitīt svētku pantiņus, iegrausties kādā abu galu sadegušā speķa pīrādziņa un jauki pavadīt laiku.

    #253928
    usins
    Participant

    Nav ne jausmas. Ja ģimenē nesvinētu, tad laikam man nekas īpašs nebūtu, ja neskaita, ka jāskatās viens pat mājās visas daļas :D.

    Kaut kā nesaista tās dāvināšanas un niknās svinēšanas. Visu vēl sabojā tie sasodītie komersanti, kas cenšas uzpelnīties.

    #253929
    WerNeo
    Participant

    Zadornovs reiz teica viedus vārdus: “Aizbraucu es uz Kanādu. Tur man dzimšanas dienā labi paziņas uzdāvināja pie krekla piespraužamu nozīmīti – Kanādas karodziņu! … 😀 … Iedomājieties… un viņi bija lepni par to! Viņi bija pārliecināti, ka es arī lepojos un priecājos par tādu figņu.

    Man labāk patīk kā dāvanas dāvina pie mums. Staigā visu dienu pa veikaliem un meklē… kaut ko lielu, pēc iespējas lielāku… figņu.”

    Š os tekstus atceros allaž, kad kādam meklēju dāvanu. 🙂 Es gan cenšos sameklēt kaut ko praksē arī noderīgu.

    #253930
    nevertell
    Participant

    Vai cik jauki būt nepelnītājam.

    Tapēc, ka cilvēki priecājas pat par to, ka tāds antisociālais frīks kā es, piedalās šajos pasākumos.

    #253931
    WerNeo
    Participant

    nevertell… Sanāk, ka Tev visu vecāki sagādā?

    #253932
    nevertell
    Participant

    Ne gluži. Ir vēl tāda lieta kā klases/paralēlklases absolūtais stulbums, kas nozīmē gabaldarbus partijās pa 7-12 uz katru lielo, nododamo darbu.

    Bet es saknē esmu žmogs, un neizdodu naudu dāvanās ģimenei. Ai kāds es nepateicīgs.

    #253933
    zivs
    Participant

    Uz ZS (tāpat kā uz pārējiem wannabe-visi-priecājamies svētkiem) telefons ir izslēgts, visus sūtu kaku likt un izvairos no jebkādām sadursmēm ar radiem vai draugiem, kas grib mani sveikt.

    #253934
    WerNeo
    Participant

    zivs… Tātad problēma ir Tevī un/vai tavos uzskatos (protams, var jau arī būt ka visi pārējie ir neglābjami slimi). Pārsvarā tas ir, kad cilvēks jūtās pārāk nesmuks, neveikls vai vēl kaut kā neiederīgs pārējā sabiedrībā (te variantu daudz). Iespējams, ka Tu savējos redzi par daudz ikdienā, tāpēc vismaz ZS/Jāņu laikā gribi šamos neredzēt.

    P.S. Es telefonu slēdzu laukā reizēm… kad man tā vajag, pat ja tikai 2-4 dienas brīvas. Tad atpūšos no darba… Bet tuvākie tāpat zin, kā mani var sadabūt rokās. 🙂 ZS un citās svētku dienās svešus numurus neceļu.. bet lai ignorētu savus tuviniekus Ziemassvētkos… nu nē… pārāk reti šos satieku, lai vismaz ZS viņus negribētu redzēt.

    #253935
    KristoZ
    Participant

    zivs wrote:

    Uz ZS (tāpat kā uz pārējiem wannabe-visi-priecājamies svētkiem) telefons ir izslēgts, visus sūtu kaku likt un izvairos no jebkādām sadursmēm ar radiem vai draugiem, kas grib mani sveikt.


    Jāpiekrīt WarNeo.

    zivs, negribu Tevi aizvainot, bet Tava rīcība man izklausās pēc tipiskas īmŠ/tīņa uzvedības, kas “ienīst visu pasauli”. 😕

    Tad jau internetu arī uz Z-svētku laiku kategoriski atsakies lietot, jo pastāv iespējamība, ka kāds “neģēlis” Tevi sadomās apsveikt?

    Vari arī neatbildēt, bet vai Jāņos arī tāpat dari?

    Mazliet humoram:

    [spoil]

    Quote:

    Christmas-related phobias

    North-Polar Disorder (NPD): The chronic fear that someone is on the roof.

    Blitzen Fits (BF): Uncontrollable tantrums (dusmu lēkmes) resulting from the belief that reindeer have befouled (apgānījuši) one’s driveway.

    Angoraphobia (AP): A chronic fear that cousin Harriet from Omaha sent you another homemade sweater for Christmas.

    OCD-AAA: A variation on obsessive-compulsive disorder, in which sufferers are constantly on the verge of panic for fear that they forgot to buy triple-A batteries for their kid’s Game Boy. Although researchers once believed OCD-AAA was chiefly a male syndrome passed from father to son, new data point to a variant in married women. Currently classified OCD-BVD, the affliction manifests in wives’ inability to choose between boxers and briefs when underwear shopping for their spouses. (Further studies are currently being conducted under a joint grant from the AMA, NIH and the Fruit of the Loom Foundation.)

    Ho-Ho-Phobia (HHP): A profound fear of rotund, bearded men in red suits and black boots. HHP outbreaks usually surface in late November, when sufferers begin to report frequent sightings of their most feared apparition on street corners, in shop windows and on TV commercials for local car dealerships. Often referring to these men as Santa Claus, St. Nick or “chortling fatboy,” the afflicted appear most unsettled by what they call “department store Santas,” whom they insist “are constantly surrounded by cranky little men in green outfits who keep glancing at their watches.”

    [/spoil]

    #253936
    Crow
    Participant

    nevertell wrote:

    Vai cik jauki būt nepelnītājam.

    Tapēc, ka cilvēki priecājas pat par to, ka tāds antisociālais frīks kā es, piedalās šajos pasākumos.


    😀

    #253937
    izredzētais
    Participant

    vai uz jauno gadu sagaidīsim V3? 😀

    #253938
    linx
    Participant

    izredzētais wrote:

    vai uz jauno gadu sagaidīsim V3? 😀


    😀 😀 😀

    #253939
    Crow
    Participant

    foxsk8 wrote:

    Man murgos ir rādījies, kā mans kaķis kodē notepadu 😀 😀 😀 LoL


    Kolēģi, sametamies uz Jauno gadu sametamies priekš kaut kā motivējoša tam kaķīšam, lai tak neslinko un pacenšās. 😀

    #253940
    shadowmen
    Participant

    Dāvanas iepērku jau tagad palēnām,jo man xmas saistās ar ģimenes kopā sanākšanu,vienalga kur visi būtu(neesmu LV,bet ir uzskats,ka uz ziemassvetkiem visiem jābut mājās),neesmu kristietis,tāpēc šos svētkus vairāk varētu saukt par ģimenes svētkiem,labsirdības utt…un tie laiki(tīņu vecums),kad apspiedu velmi kādu iepriecināt ar dāvanām ir sen aiz muguras…

    Un piekrītu Samurajam un tiem,kas arī sev par labi pavadīto gadu(vai citiem iemesliem) iegādājas vairāk kā parasti…

    Un pie dāvanu pirkšanas ļoti piedomāju,jo gribas savos tuvākos iepriecināt pēc iespejas vairāk(tas protams nenozimē,ka tik lielāka dāvana),tomēr visu atlikušo gadu tik mīļš neesmu 😀

    #253941
    Bekons ar olām
    Participant

    Piparkūkas. Ar tām parasti ir gana.

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 23 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā