Pabeigta astronautu atlase lidojumam uz Marsu

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Pabeigta astronautu atlase lidojumam uz Marsu

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 13 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #159208
    samurajs
    Participant

    Organizācija Mars One pabeigusi kandidātu atlasi pirmajam lidojumam uz Sarkano planētu ar Zemes kolonijas izveidi. Pavisam no 200,000 pretendentiem atsijāti 1058 cilvēki: 586 vīrieši un 472 sievietes. Visvairāk pretendentu ir no ASV (297), Kanādas (75), Indijas (62) un Krievijas (52). Pēc vairākiem treniņu un sagatavošanas gadiem 2025.-2026. gadā uz Marsu lidos tikai seši. Protams, tikai tādā gadījumā, ja izdosies laicīgi uzbūvēt kosmosa kuģi un atrisināt daudzas citas problēmas.

    Nākamie marsieši izceļas ar labu izglītības līmeni; to vidū ir 347 bakalauri, 159 maģistri, 29 medicīnas zinātņu doktori. 813 no kandidātiem strādā, bet 164 mācās. Tagad notiks vēl vairākas atsijāšanas kārtas un neskaitāmas testu rindas. Ä€rstu komisijai jāatlasa jaukta komanda, kura spēj normāli sastrādāties ļoti daudzus gadus. Nekāda atgriešanās uz Zemes nav paredzēta.

    Mars One dibinātājs holandietis Bass Lansdorps (Bas Lansdorp) cer savākt 6 miljardus USD uz reklāmas rēķina, pārvēršot Marsa epopeju grandiozā TV realitātes šovā. Ar šo summu vienvirziena lidojumam būtu jāpietiek. Kā piemēru Lansdorps min Olimpiskās spēles: 4 nedēļu sporta pasākums ar reklāmu nopelna 4 miljardus, un tikai tāpēc, ka to skatās visa pasaule. Jau tagad netrūkst telekompāniju, kuras gatavas translēt šo pasaules visvērienīgāko TV šovu.

    Izdomāti arī citi monetizācijas paņēmieni. Katram no 200,000 pretendentiem bija jāiemaksā zināma dalības nauda. Tam varētu būt mērķis arī atfiltrēt avantūristus un nenopietnus cilvēkus. Notiek līdzekļu vākšana crowdfunding vietnē IndieGogo. Vēlāk notiks masveidīga reklāmas suvenīru tirdzniecība.

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_f549e02e7d8a7c1cecc7cb700450751b_1.jpg[/img]

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_8775fbda97cd1f149a53e58d8d16435f_1.jpg[/img]

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_1f5883f382d3d2493aaf7739243f9924_1.jpg[/img]

    [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=icN29cdmw_s[/youtube]Avots 1, 2, 3.

    #305003
    RicoPico
    Participant

    Eu, a kāpēc vīriešu vairāk nekā sieviešu? Solās būt jauks tas realitātes šovs. 😀

    #305004
    martinsbalodis
    Participant

    Dr. Strangelove

    #305005
    Stormbird
    Participant

    Nespēju sagaidīt kad šis pa tiešām sāksies 😀 Domāju ka ātrāk vai vēlāk kādam aizies ciet un sāksies masu slaktiņš 😀

    #305006
    garaisezis
    Participant

    sākumā bija bez reģistrācijas maksas, pēc tam pacēla līdz $500…

    Paskat kādi frīki tur piedalās https://applicants.mars-one.com/P50

    #305007
    Stormbird
    Participant

    Laikam jau tādi kuriem šeit viss ir apnicis vai jūtas neiederīgi 😀

    #305008
    migors
    Participant

    Pēc visas loģikas vajadzētu marsa orbītā uzbūvēt kaut ko līdzīgu sks un tad jau no turienes atsperties un laisties lejā. Un ja viņi te uz zemes nav iedzīvojušies arī tur viņiem būs problēmas savā starpā, tiešām viens otru apsitīs.

    #305009
    msh
    Participant

    Izskatās pēc kaut kāda cirka, ja jau reiz šito organizē kaut kāds privātais ar cerību ka izdosies savākt naudu… 😀

    #305010
    RicoPico
    Participant

    Vai šo misiju var uzskatīt par legalizētu 1058 cilvēku masu slepkavību?

    Neviļus nāk prātā grāmatu sērija “Bada Spēles”.

    #305011
    Nelabojams
    Participant

    Š o to zinu par projektu, tāpēc daži komentāri.

    >Garaisezis – drošības naudu ieviesa, lai atfiltrētu vāji motivētus dīvaiņus, jokupēterus un vienkārši muļķus. Turklāt tā bija diferencēta maksa, atkarībā no valsts (Latvijai ap Ls 20 bija).

    >Bleedis – neko nesaproti no atlases. Motīvs “man viss te apnicis” bija pirmais, kas ļāva pateikt – misijai nederīgs. Tici man, no pretendentu milzīgā skaita ir iespējams atlasīt augsti motivētus cilvēkus ar nepieciešamajām psiholoģiskajām īpašībām. Turklāt uz Marsa nebūs iespējams garlaikoties; atgādinu, ka visādas intrigas, kašķi u.t.t. visbiežāk rodas no tā paša iemesla, kā dēļ suns laiza savas olas. Par laimi, tev līdzīgu ļautiņu ir pietiekami daudz un tieši uz šādu auditoriju skatās telekompānijas, kas, acīmredzot, būs pasākuma galvenais finanšu avots. Varu pačukstēt – jūs sagaida vilšanās 😀

    >msh – plānotie 7 miljardi ir vairāk nekā pietiekami šādai misijai. Nepieciešamās tehnoloģijas ir jau sen; atliek tās tikai iedzīvināt dzelžos un likt lietā. Privātajam, atšķirībā no valstu valdībām, nav jārēķinās ar politiskajām nostādnēm un nav jāizmanto vājprātīgi dārgais budžeta “aparāts”, kas izmaksas palielina pat desmitiem reižu. Š…emot vērā TV sabiedrību interesi, es gandrīz nešaubos, ka vajadzīgais žūksnis tiks savākts.

    Piekrītu, no sākuma šī ideja izskatījās pēc pamatīga blefa, bet tāda iespēja, kaut gan paliek, tomēr arvien mazinās – notiekošais aizvien vairāk pārliecina, ka tur strādā nopietni.

    >RicoPico – izskatās, ka vispār neesi neko lasījis par šo pasākumu, bet viedoklis tev ir.

    Ja kas, mani pašu pieteikties atturēja tikai un vienīgi apstāklis, ka esmu mazliet par vecu šim pasākumam… pareizāk sakot, tāds būšu, kad vajadzēs “iet gaisā”. Uz tādām sekmēm gan necerētu (pats pietiekami labi apzinos savus trūkumus), bet domāju, ka vismaz līdz trešajai atlases kārtai tiktu.

    #305012
    Y
    Participant

    Drošības naudu ieviesa, lai savāktu naudu. Muļķus un avantūristus jeb nenopietnus cilvēkus, kā minēts raksta augšgalā, tā neatsijās, atsijās tikai nabadzīgākos.

    Un kamēr kosmosa lifts vēl ir tikai sākumskolas studentu sacerējumos, viss šis ir viens liels joks.

    #305013
    ruukjis
    Participant

    +1 Y

    Š o jaunekli nekas nav atturējis no piedalīšanas…

    #305014
    Blakius
    Participant
Tiek skatīts 1 ieraksts (no 13 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā