Kaspersky antivīrusu produkti ASV aizliegti ar likumu

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Kaspersky antivīrusu produkti ASV aizliegti ar likumu

Tiek skatīts 4 ierakstu – 1 līdz 4 (no 4 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #163208
    samurajs
    Participant

    ASV prezidents Donalds Tramps parakstījis likumprojektu “2018 National Defense Authorization Act”, kurā atsevišķs punkts veltīts “Kaspersky Lab” antivīrusu produktiem. Tiklīdz likumprojektu apstiprinās Kongress, Kasperska antivīrusi tiks aizliegti uz visiem valsts iestāžu datoriem. Jau septembrī tika izdoti normatīvie akti, kuros paredzēts 180 dienu laikā atbrīvoties no minētajiem produktiem. Uz ASV valsts iestāžu PC atrodas Kaspersky izstrādājumi ne īpaši lielā apjomā; to licenču kopvērtība ir vairāki simti tūkstošu USD. Bez tam Kaspersky Lab pārdod atsevišķus savu produktu moduļus citiem izstrādātājiem, kuri tos izmanto savā programmatūrā.

    Atbilstošajās direktīvās uzrādīti arī iemesli. Tur bez Krievijas varas iestāžu un specdienestu ietekmes uz “Kaspersky Lab” pieminēti arī tādi faktori kā antivīrusu piekļuve jebkuriem failiem un paaugstinātas tīkla privilēģijas. Tas varot atvieglot darbu hakeriem. Tāpat pieminētas Krievijas likumdošanas īpatnības, atbilstoši kurām varas iestādes tiesīgas pieprasīt jebkurus datus, kas iet caur Krievijas teritoriju uz Kaspersky serveriem.

    Savukārt Jevgeņijs Kasperskis notiekošo nosauc par atriebes aktu, jo viņa kompānija atmaskoja ASV Nacionālās drošības aģentūrai (NSA) pakļauto kiberoperāciju grupējumu Equation. Bez tam 2017. gadā kļuva zināms, ka ar Kaspersky antivīrusa palīdzību nozagti slepeni dati no kāda NSA aģenta mājas PC. J. Kasperskis gan apgalvo, ka uz viņu servera šie dati nonākuši nejauši un tūlīt tikuši dzēsti. Arī nekādas sadarbības ar Krievijas varas iestādēm viņiem neesot. Likumdošanā noteiktā datu nodošana varas iestādēm attiecoties tikai uz mesendžeriem un citiem saziņas līdzekļiem.

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_trump600_2.jpg[/img]

    Avoti: 1, 2.

    #332423
    Andron MacBeton
    Participant

    Amērika itkā ir tā zeme kura izgudroja internetu. Bet tas debīlisms ir apbrīnojams. Nu tik ārprātīgi debīli pajoli.

    Blyat nu ar ko tad tas viņu TrendShits ir labāks par to Shitspersky?

    Varbūt vajag aizliegt arī AVG, jo tas tak čehu sociālās republikas produkts! Un Aviru aizliegt! Jo tas ir Hitlera pēcnācēju produkts.

    Pag, Dr.Web! AIZLIEGT!

    Ak, spiegošana, ja? Nu tad windows80 aizliegt! Google apps – aizliegt!

    Debīlisms, blyat.

    #332424
    Evers
    Participant

    Es jau labu laiku uz ASV skatos kā uz visīstāko trešās pasaules valsti, kamēr valstis, ko šie apsaukā par 3. pasaules valstīm ir daudzās jomās daudz augstākā līmenī par ASV.

    Idiocracy ir dokumentālā filma par tuvu nākotni. 🙂

    #332425
    Andron MacBeton
    Participant

    Idiocracy tiešām ir ļoti tuvu.

    Kaukādus gadus atpakaļ, amerkānietei noplīsa kompis. A darbs bez kompja nav izdarāms (izplatītāja/pārdevēja/neaceros). Amērikā ir portjiku nomas. Cena pat sakarīga. Paķēra nomas kompi, a kompim kaukas tur nebija uzinstalēts, palaida TeamViewer, es ielogojos un apstulbu. Vienkārši pilnībā aizdirsc ar bloatware! Un nevis iepriekšējais nomātājs sainstalējis, bet gan factory bloatware! Es ātrāk attālināti pārinstalēju amerkānietes “veco” laptopu nekā iztīriju bloatware no tā jaunā sūda.

    Kompju izgudrotāju zeme, bet lietot neprot.

    Vel piemērs. NewYork, Manhattan, 5th avenue. Lai dabūtu daudzmaz lietojamu upload – jāmaksā 400$ mēnesī. Un tā pat nav optika! Tas ir sūda DOCSIS ar 113 savienojumiem, kur, es varu salīgt, nav notīrīta laka. Es esmu bijis dažos Filipīnu un Indonēzijas tīklos, un tie ir kvalitatīvāk uzbūvēti.

    Ak, un vēl, rekur mūsu tautietis no Austrālijas sūdzās https://youtu.be/9BRDh-3XBd8

    Viņam “melnie ņem nost darbu”. (Zeir tuk our jaabz!)

    Tikai pajolēns zem 100$ nespēj sainstalēt kompi un tapēc bankrotē

    Tā sanāk ka problēma ir valstīs kurās runā angliski.

Tiek skatīts 4 ierakstu – 1 līdz 4 (no 4 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā