Sākumlapa › Forumi › Tehnika › Auto Lietas › 1. mashiina
Pats lietoju Peugeout 306 TDiesel 99 gada. Ljoti laba mashiina. Apjautaajos vieteejaa shrotaa, ar motora probleemaam nav neviens maniits. Ekonomisks, aa jau diizels. Vieniigais miinuss, kad kaut kas jaaremontee, da kaut vai miglas lukturus nomainiit, tad tas ir murgs. Franchi ljoti daudz ko ir saspiedushi mazaa kastee, ka, lai ko nomainiitu, gandriiz viss motors jaaiznjem.
Tomeer lietoshanaa esmu ljoti apmierinaats.VAru gonkot, bet degvielas pateerinjsh ir mazs.
Es nekāds eksperts neesmu, bet cik skatījos es esā, baigi daudz bija un, cik nu var pēc sludinājumu bildēm spriest, bija labā stāvoklī. Un budžetā.
Vari mest acis uz E36 325TD vai TDS. 6 šoseja un 8 pilsētā saies, vienīgais rēķinies, ka remonti nebūs lētākie.
Var Audi 80 B3(ziepe) 1,8, tas ies tādos patēriņos, bet ļoti mazs auto.
Ä€, vēl, piemēram, VW Passat B3 var, bet tikai 2,0l vai 1,9td(nezinu neko teikt par 1,6td). Man tēvam 2,0l pa šoseju 6,5 un pilsētā ap 8-9l, bet tas ir ar nosacījumu, ka ir pareizi saregulēts motors un ir normālā tehniskā kārtībā.
Golfu, manuprāt, var norakstīt – naglu kaste.
Es gan pirmajai mašīnai izvēlētos ko interesantu un agresīvu, lai var tā kārtīgāk iemācīties braukt vairākos aspektos, pēctam var ņemt kaut ko mierīgāku, ja gribās.
Pat Japāņiem neko nekomentēšu – nav bijusi personīga pieredze ar tiem, zinu, tikai to, ka ar Ruslanu labos draugos, gluži kā mans Opelis.
Agrāk braucu ar Honda Civic 1.4 benzīnu , pēc tam nopirku VW Golf MK3 1.6 benzīnu. Teikšu tā – tam 1.4 japānim ir vairāk spara kā 1.6 golfam, kā arī ēd mazāk. Pēc manas pieredzes, golfam remontos vidēji tērēt sanāk vairāk naudas kā Hondiņai. Pēc novērojumiem, vācu mašīnām visādi ne tik nozīmīgi sīkumi ar ātrāk sačakarējas, kā japāņu (spoguļu apsilde, elektriskie logi, ātrāk viss čīkst un grab). Nākošā mašīna noteikti būs japānis. Remonti japānim ir dārgāki, taču daudz retāki. Būtībā, ja man jāizvēlās 1x gadā remontēt mašīnu par, piemēram, 100 Ls, vai 4x gadā par 25Ls, es izvēlos mazāk čakarēt sev nervus un maksāt 1x 100 Ls. 🙂
Ir jau arī savi labumi golfiņam, mazāka bāze un smagāks, ziemas slidenajos ceļos ļoti labi turās un savaldāms, drošāka braukšana kā ar iepriekšējo Hondu. Vispār, kā pirmais auto nav slikts, pabrauksi, patrakosi un pēc tam sapratīsi kādu mašīnu gribi.
Ak jā, pa kurieni brauc? Ja sanāk braukt pa zemes ceļiem, noteikti nepērc hečbeku (ar norauto aizmuguri). Mūžīgi dubļainais/putekļainais stikls tracinās!
Iesaku skatīties uz 2L motoriem. Lai nav tā ka, lai nav tā ka, sasēžoties 4 cilvēkiem, mašīna vairs neiet. Ja motors labā stāvoklī un normāli brauksi, tad būs gan ekonomisks, gan ilgi kalpos, jo mazāka slodze. Kolēģim ir BMW ar 2.8 benzīna dzinēju, vidējais patēriņš – 7L/100km. 🙂 Motors kopts, braucējs prātīgs. 🙂
Protams, uz savu galvu nepērc, ņem līdzi speciālistu kas spēs novērtēt mašīnas stāvokli, citādi var nopirkt arī nojātu, nekoptu japāni, noņemties pēc tam ar remontiem un beigās pateikt, ka japāņi ir mēsli. 😀
700Ls budžets gan ir sāpīgs, gandrīz tā vien ir, ka jāmeklē kāds 2. vai 3. golfiņš, jo par tādu naudu japānis būs nojāts un norūsējis šrots.
P.S. Latvijas ceļi nav piemēroti nevienai vieglai automašīnai.
Bet nu pēc prasībām mašīna velk uz cenu kategoriju 1.5k las vai pat 2.3k ls. Neiesaku pirkt vecos frdus, tie rūsē. Baigi būs jāseko līdzi, jāmazgā, jāvasko utt. ja nē, norūsēs kā vecie opeļi.
Ja vizināsi daudz cilvēku tad jāskatās 1.9 tdi (padārgāk remonts dzinējam sanāk) vai 1.8 vai 2.0 benzīns- ēdīs tik pat cik 1.6. 1.6 ļoti labi izjūt katrus 40-60 kg, kas nāk klāt. ja pilna mašīna, tad nebūs tāds rāviens.
Paskaties uz fordiem viņi ir lētāki stipri un ar mazākiem nobraukumiem nekā audi, WV. Ja mašinai apakša kautcik apkopta (kaut piķis uzmaukts) nemaz tik traki nerūsē. nu jebkurā gadījumā kautkāda mazda izrūses ātrāk 😀
P.S. Ja būtu ko liet tai mašinā pēc tam, noteikti ņemtu kādu Allroud, priekš lauku ceļiem, jo pats dzīvoju laukos, bet pilsētas variantam droši vien paņemtu to pašu Audi A2, izskatās tīri normāls un ekonomisks.
Starp citu ja doma pirkt vw golf 3 painteresējies kārtīgi ja nemaldos lidz 92.gadam tie nerūsēja pēc 92. tie rūsēja.Uzmet aci vēl uz Mercedes w202 kuzavs c-klase dīzels,bet tiem arī patīk parūsēt ,bet ne riktīgi bet ir atsevišķas vietas
Tikai ne kkādu amerikāni vai japāni tur ir murgs,tāpat attiecās uz jaunajām franču nu bļin …. man ir ko teikt,bet slinkums rakstīt .
UN TIKAI NE AUTOMÄ€TU
Preses relīzes