Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › 1 TB – uz parastā izmēra CD matricas
Kā mēs zinām, parastajā CD ir viens slānis, kamēr Blu-Ray veseli 8. Ar Teradisc tehnoloģiju iespējams slāņu skaitu palielināt līdz 200, kas arī dos 1 TB ietilpību. Pie tam tiek solīta pat 5 TB ietilpība nākotnē.
Sistēmā tiek lietoti 2 lāzeri (infrasarkanais tracking un sarkanais read-write), īpašas jaunas plastmasas un jauna precīzā mehānika. Ja jauno sistēmu izdosies palaist sērijveida ražošanā – sagaidāms, ka jau ap 2010. gadu to varēs iegādāties par visai saprātīgu cenu.
Attēlā: Teradisc tehnoloģijas darbības princips
Tizlums, viena švīka
Tizlums, viens sitiens ar āmuru pa hdd
Ja tā skatās, tad jau jebkam neredz jēgu. SAUDZĒT VAJAG! :duno:
taa ka viena divas shviikas nav naaaveejoshi ja vien shviikas nav apljveida.
arii Edgaram piekriitu ka saudzeet vajag.
Un nav jau vissiem tik svariigu datu uz terabaitu, saspiediis tur noteikti kaadas filmas un muzonu… zin to dranjkji kaut katru dienu skraapee.
Domaaju ka reaali svariigi dati glabaasies ne jau terabaitiigos diskos.
varētu labāk to pretskrāpējumu izturību izveidot jēdzīgāku – man bundža ar 25 labiem tukšajiem dvd diskiem aizlidoja pa grīdu – tāda škrobe :grr: viens otrs riktīgi ieskrāpējās.
Nav ko mēslus bundžās pirkt 😀 Vāciņus vienmēr var kādam atdot 😀
Es labprāt izvēlētos iespēju nobekapot HDD kaut uz divām matricām
Tā kā..jēga šādām matricām ir pat ļoti liela! Nah jātur dati uz 1000 matricām, ja var uzrakstīt to uz vienas + uztaisīt bekapu uz otras – ja nu kas notiek ar pirmo matricu.
marr
man vajadzīgais softs arī nemētājas kā pagadās , bet visāda draza no neta kas sakačāta gan bieži vien kaķim par prieku izripo uz grīdas…. Nav jau liela skāde var savilkt pa jaunu ja ko vajag…
Domāju ka multimedia kolekcionāri arī savas kolekcionējamās lietiņas nemētās kur pagadas… tā ka par švīkām nav ko baidīties.
Nu, ja tā nopietni, tad filmu un mūzikas kolekcionāriem šis būs medusmaize. Piemēram, varēs iecept visu 2007.gada filmu kolekciju 1 ripā, pie tam DVD5/9 kvalitātē nevis DVDRip. 100-200 ripas vai tikai viena – ir starpība.
Mani gan vairāk interesē tomēr cik diennaktis tie dati rakstīsies. Diez vai TB var pārkopēt stundas laikā 😀
Nu, ja tā nopietni, tad filmu un mūzikas kolekcionāriem šis būs medusmaize. Piemēram, varēs iecept visu 2007.gada filmu kolekciju 1 ripā, pie tam DVD5/9 kvalitātē nevis DVDRip. 100-200 ripas vai tikai viena – ir starpība.
oi kā man šis patiktu – pašlaik esmu noindeksējis sev datu bāzē apmēram 1700 filmas divxos.
Preses relīzes