Sākumlapa › Forumi › Software › Internets, P2P un Serveru programmatūra › 2 datori pie vienas IP
Crossower kabelis un neko vairāk nevajag. (Maksās apmēram latu?)
Ja negribi crossower kabeli, tad switch. Tas maksās ~ 10 latus?
Ko tu tur muldi?
Manuprāt jau tika izdiskutēts n-tās reizes, ka vienai IP adresei Switch nebūs tas labākais risinājums.
Un mūsdienās crossover kabeļus vairs neizmanto, jo ir Auto-MDIX
Crossower kabelis un neko vairāk nevajag. (Maksās apmēram latu?)
Ja negribi crossower kabeli, tad switch. Tas maksās ~ 10 latus?
Ko tu tur muldi?
Manuprāt jau tika izdiskutēts n-tās reizes, ka vienai IP adresei Switch nebūs tas labākais risinājums.
Un mūsdienās crossover kabeļus vairs neizmanto, jo ir Auto-MDIX
Bet var būt arī no pagājušā gadsimta. Better safe than sorry.
Switch derēs, ja viena no kastēm rūtēs. Uz windows to var viegli izdarīt.
Switch derēs, ja viena no kastēm rūtēs. Uz windows to var viegli izdarīt.
Tas ir kāds 3rd party softs, jeb tas darāms win konfigurācijā? Un arī tad maršrutējošajam kompim visu laiku jābūt ieslēgtam, vai ne? Otrkārt IP forfardēšanai nepieciešamas 2 tīkla kartes. Kas atkal sastāda liekas izmaksas. Joprojām labākais risinājums paliek rūteris.
Tur gan ir nedaudz piemaisīts klāt wireless, bet tam jau nav nozīmes.
Var jau, protams, izmantot arī 3rd party, visādus proxy serverus utml, piemēram, FreeProxy
Problēmas risinājumam ir tikai divi varianti:
1. Iegādāties papildus tīklakarti (~5Ls) + switch (5-10Ls) + Win koplietošanas “ūbersofts” (nenovērtējams).
Pozitīvās puses:
Negatīvās puses:
2. Pērkam rūteri ( no 20Ls).
Pozitīvās puses:
Negatīvās puses:
Abiem variantiem piemetam nelielu gabalu tīkla kabeļa.
Es vienmēr pieturos pie domas – ja lietotājs pats nevar nobeigt kompi, tad to izdarīs torrenti 🙂 . Aktīvas torrentu lietošanas gadījumā galīgi neieteiktu pirmo variantu un otrajam variantam nevajadzētu izvēlēties lētāko rūteri.
Tās ir manas domas un es ar tām esmu apmierināts 😀 .
daudziem rūteriem MAC adresi var klonēt tikai dinamiskas IP adreses gadījumā, bet statiskas – nevar.
Nesapratu – kāds sakars MAC adresei, kura tiek piešķirta NIC ar IP veidu?
Ja tu izvēlies dinamisko IP adresi, tad tev piedāvā ierasktīt tur MAC adresi, hostname
Bet ja tu izvēlies statisko adresi, tad MAC adresi mainīt vairs nepiedāvā.
Es, protams, neapgalvoju, ka tā ir visiem, bet ir eksemplāri, kuriem tā ir.
Un, piemēram, tam pašam Mikrotik (RouterOS), kurš ir praktiski Linux 2.6 kodols, viņam, cik zinu, vispār MAC adresi nav iespējams klonēt.
Un, piemēram, tam pašam Mikrotik (RouterOS), kurš ir praktiski Linux 2.6 kodols, viņam, cik zinu, vispār MAC adresi nav iespējams klonēt.
Microtikam var nomainīt MAC adresi (klonēšana tā pati maiņa vien ir):
# interface ethernet set ether1 mac-address=bla:bla:bla
Nezinu tādu rūteri, kuram nevarētu ierakstīt MAC (varbūt kādam lētucim nav tādas iespējas).
Vienk. nav bijusi vajadzība mainīt 🙂
kaadaa sakaraa e-zjurnaljugam sjaads maartinja karelja cieniigs jautaajums?
nafig taadam it vortaalam rakstus cept!
hau!
Nju piedod dārgumiņ, bet es nevaru visu zināt 🙁 .. ja jau tu visu zini, tad ej par prezidentu un izved mūs no krīzes 😀
Atradu vecu tīkla karti, switch (var abus dabut pa kadiem 5ls) un nokonfigurēšana (dhcp server, dns forwarder, iptables) neprasīja vairāk par 10 minūtēm. Kā pagaidu varitants, strādā lieliski. 🙂
Preses relīzes