2007. gada labākie mājas printeri

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Raksti 2007. gada labākie mājas printeri

Tiek skatīts 8 ierakstu – 1 līdz 8 (no 8 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #146220
    samurajs
    Participant

    [imgl]https://notepad.lv/bildes/atteli/20080116175537765.jpg[/imgl]

    Š is apskats veidots pēc Krievijas tirgus pētījumiem, un, iespējams, ka nepretendē uz absolūto objektivitāti. Bet jebkurā gadījumā var gūt reālu pārskatu par to, kas ir patreiz populārākais.

    Mājas lietošanai domātie printeri galvenokārt atšķiras ar savu universālumu: tiem jāprot veikt dažādi darbi. Pie tam ierīcei jābūt lietotājam draudzīgai un arī iegādājamai par saprātīgu cenu. Apskatīsim dažāda veida labākos printerus pa nominācijām:

    1. Labākais tintes strūklas printeris – Canon PIXMA iP4300

    Pēdējā laikā parādījies vēl jaunāks, uzlabots modelis – iP4500. Papīra ielāde ir gan no augšas, gan no īpašas kasetes printera apakšā. Konstrukcija visai labi aizsargā mehānismus no putekļiem. Vadības panelis ir ekstrēmi vienkāršs: bez strāvas slēdža tikai 2 indikatori un 2 pogas uz priekšējā paneļa. Viena pārslēdz papīra padeves avotus, otra – stop/start.

    Viss pārējais notiek ar speciālās programmatūras palīdzību.

    Iespējams pieslēgt arī PictBridge digitālās kameras.

    Drukas formāti: no kredītkartes (54×86 mm) līdz A4. Var apdrukāt kompaktdiskus, šim nolūkam nāk līdz īpaša kasete. Iespējams automātiski apdrukāt papīru no abām pusēm; tam paredzēts īpašs mehānisms.

    Maksimālā izšķirtspēja ir īpaši izcila fotogrāfiju drukai – 9600 x 2400 dpi.

    Ierīcē lieto 5 krāsu kārtridžus.

    Drukas ātrums ir visai liels: 24 lpp./min krāsu un 30 lpp./min melnbaltie ar 5% krāsas pārklājumu “speed print” režīmā. Process notiek praktiski bez skaņas, dzirdama tikai viegla dūkoņa.

    10×15 cm krāsu fotogrāfiju bez maliņām uz fotopapīra printeris izdrukā 36 sekundēs (Autora piezīme: iP4500 man šo darbiņu paveic 21 sekundē – pārbaudīts! Kvalitāte augstāka kā vidusmēra fotoateljē.).

    Daži trūkumi: nevar pieslēgt atmiņas kartes “pa tiešo”; visai dārgi kārtridži, komplekts (5 gab.) maksā ap 40 Ls.

    [img]https://notepad.lv/bildes/atteli/20071124224853501.jpg[/img]

    2. Labākais lāzerprinteris – HP LaserJet P2015n

    Kompakts, bet jaudīgs, drukā ātri. Ja nepietiek atmiņas lielu dokumentu printēšanai, to var palielināt līdz 288 MB ar standarta SO-DIMM moduli. Tāpat var pielikt papildu kasetes papīram.

    Iespējams pieslēgt ārējos print-serverus Jetdirect en3700 (Ethernet) un ew2400 (WiFi). Tie ļaus izmantot ierīci lokālajā datortīklā.

    Š is printeris būs ideāls nelielam mājas birojam, individuālajai komercdarbībai.

    Trūkums: nevar automātiski apdrukāt abas lapas puses.

    [img]https://notepad.lv/bildes/atteli/20071125083504874.jpg[/img]

    3. Labākais multifunkcionālais printeris – Epson Stylus CX4900

    Ar multifunkcionālo printeri mēs saprotam ierīci, kura prot drukāt, skenēt un kopēt. Bez dokumentu un prezentāciju drukāšanas šis krāsainais tintes strūklas printeris tīri pieklājīgi drukā arī fotogrāfijas formātā līdz pat A4.

    Pielietotā tehnoloģija Epson PhotoEnhance optimizē fotogrāfijas, bet speciālā tinte Epson DURABrite Ultra ļauj iegūt gan pret ūdeni, gan sauli izturīgas izdrukas.

    Printeris labi piemērots darbam arī bez PC. Tam var pieslēgt PictBridge un USB Direct Print digitālās kameras, tāpat atmiņas kartes.

    Skaneris bez problēmām skenē dokumentus un atpazīst tekstus. Kopēt var arī bez PC, to darīt palīdz ērts vadības panelis.

    Kā pozitīvus faktorus var minēt ne visai augsto cenu un izdevīgos kārtridžu piedāvājumus.

    Mīnusi: visai gausi printē, diezgan tintes rijīgs. Ja beidzas krāsa kādā no krāsu kārtridžiem, nevar printēt arī m/b dokumentus. Drukas galvu nevar mainīt.

    [img]https://notepad.lv/bildes/atteli/20071125085900706.jpg[/img]

    4. Labākais fotoprinteris – Epson Stylus Photo R390

    Š ai ierīcē liela vērība piegriezta lietotāja komfortam. To nodrošina 9 cm liels kvalitatīvs LCD displejs, līdz ar to iespējams ievērojami samazināt vadības pogu skaitu. Pašas nepieciešamākās atrodas labajā pusē no displeja. Tieši zem tā, zem vāciņa, iebūvēts atmiņas karšu lasītājs.

    Autonoma darba iespējas ir visai plašas, bez pierastā Pictbridge printeris spēj saņemt informāciju arī no IR, Bluetooth, ārējām USB atmiņas ierīcēm.

    Fotodrukas kvalitāte ir visai augsta, labi attēlojas gan tumšās, gan gaišās attēla vietas. Neliels defekts pamanāms viendabīgos krāsu laukumos – tie ir viegli svītroti (tas gan maz pamanāms).

    Printēšanas ātrums ir visai ievērojams, tintes patēriņš – neliels, var drukāt arī uz kartona.

    Daži trūkumi: nevar apdrukāt abas papīra puses, nav maināma drukas galviņa, Bluetooth adapters nav iebūvēts.

    [img]https://notepad.lv/bildes/atteli/2007112509163365.jpg[/img]

    5. Labākais portatīvais printeris – HP Photosmart A717

    Š is aparātiņš pirmām kārtām pievelk ar savu oriģinālo izskatu. Ar atvāztu rokturi printeris atgādina nelielu elegantu, melni lakotu rokassomu.

    Aiz priekšpuses vāciņa uz sudrabotas matētas virsmas redzami atmiņas karšu sloti un Direct Print interfeiss. Miera stāvoklī šis vāciņš lieliski aizsargā ierīci no putekļiem. Vadības pogas izvietotas augšā. Printerim ir 6.35 cm liels interaktīvais LCD ekrāns.

    Lai arī ir iebūvēts interfeiss sakariem ar PC, šā printera sūtība ir autonoms darbs. Tam arī galvenokārt paredzēts LCD displejs. Bez tā ir iebūvēts 4 GB HDD foto glabāšanai, kā arī iespēja ievietot akumulatora bateriju (pietiek 75 fotogrāfiju izdrukai).

    Printeris paredzēts darbam tikai ar fotopapīru. Formāti: 10×15 cm, 13×18 cm un panorāmas 10×30 cm, papīra blīvums lidz 280 g/m2.

    Ierīci var arī pieslēgt pie TV un vadīt ar tālvadības pulti.

    Mīnusi: nedaudz lēnāks par citiem fotoprinteriem; attēlā nedaudz samanāmas rastra līnijas.

    [img]https://notepad.lv/bildes/atteli/20071125094231698.jpg[/img]

    [img]https://notepad.lv/bildes/atteli/20071125094253807.jpg[/img]

    Pēc cnews.ru materiāliem

    #172344
    Foxsk8
    Participant

    Kaimiņam nopirku tieši Canon PIXMA iP4300. Aprakstā pie šī aizmirsi pierakstīt, kad arī var apdrukāt arī matricas. Ļoti iespaidīgs rezultāts. Matricu apdrukāja nepilnā minūtē.

    #172345
    memorex
    Participant

    Patestēju nedaudz HP LaserJet P2015n, viens mīnus varētu būt, tas ka ielādējot papīru, ja pavirši aizver atvilknīti, tad neaizveras līdz galam, japiespiež un tad vel 1-2mm atvilkne ieiet talāk. Bet tā nekādu problēmu, savas funkcijas veic ātri un labi.

    #172346
    samurajs
    Participant

    foxsk8 wrote:

    Aprakstā pie šī aizmirsi pierakstīt, kad arī var apdrukāt arī matricas.

    Wtf? Tā acis aizlējis, ka vairs lasīt neproti?

    Quote:

    Var apdrukāt kompaktdiskus, šim nolūkam nāk līdz īpaša kasete.

    #172347
    Foxsk8
    Participant

    Droši vien. Ka lasīju pa daudz :party:

    #172348
    izredzētais
    Participant

    autors aizmirsis pieminēt vel vienu visai svarīgu ierīci, multifunkcionālo printeri ar faksu. šī tēma man pašlaik ir aktuāla un nebūtu slikti uzzināt populārāko šāda veida iekārtu.. 🙂

    lai vai kā, raksts labs. paldies.

    #172349
    samurajs
    Participant

    Hvz, mēs te par mājas ierīcēm runājām. Pameklē Googlē zem best+fax+machine, noteikti atradīsi sev ko noderīgu.

    #172350
    rajah
    Participant

    līdzīgs izskatās Canon MP810, čoms to nopirka no kataloga. Jokainākais bija tas ka nebija līdzi disku drukājamā kasete. Pusgadu izmuļājāmies un zvanījāmies lai to varētu dabūt, tā ar nav atsūtījuši vēl joprojām.

    Nesen kasti izkratot no papīriem to kaseti atradām – izrādās rā ietīts prastā papīrā ka to varēja mierīgi izsviest ārā domājot ka tā ir papīra starplika.

Tiek skatīts 8 ierakstu – 1 līdz 8 (no 8 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā