Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › 2017. gadā viedtālruņi kļūs gudrāki par cilvēkiem
cognizant computing
“Viedtālruņi pārspēs cilvēka iespējas ap 2017. gadu,” komentēja Gartner viceprezidente Karolīna Milanesi
“Mobilie tālruņi pārvērtās viedtālruņos, pateicoties divām lietām – tehnoloģijām un aplikācijām,” turpina analītiķe. “Pateicoties tehnoloģijām, parādījušās jaunas iespējas kā fotografēšana, ģeolokācija un vides parametru noteikšana, kamēr aplikācijas pieslēdza lietotājus jaunām funkcijām, kuru aicinājums ir uzlabot mūsu ikdienas dzīvi sociālajā, informatīvajā, izklaides un produktivitātes sfērās.”
Ar personālā mākoņacognizant computing
Analītiķi izdala četras cognizant computing
1. Sync Me
2. See Me
3. Know Me
4. Be Me
Patlaban tehnoloģiju līmenis atrodas Sync MeSee MeKnow MeBe Me
viedtālruņiem būs pieeja visiem datiem par savu saimnieku, un tie iemācīsies informāciju analizēt
Man vienīgajam tas nešķiet diez ko forši? Google savu garo degunu bāž aizvien dziļāk dvēselē, un sludina to kā “sabiedībai ļoti nepieciešamu” pasākumu. Drīz pēc tā kā nopirdīšos, man atnāks nitifikeišans par to, kur iegādāties gaisa atsvaidzinātāju, proktologa privātprakses tālruniņa numurs, tuvākās WC atrašānās vieta (+ navigācija uz to) un uzticības tālrunis anonīmo pirdēju-fetišistu biedrībai.
Es vispār varu tikai pabrīnīties par cilvēkiem kam patīk tie viedi mēslu telefoni. Es labāk tad nēsāju parasto mobīlo + portatīvo datoru + digitālo fotoaparātu. 🙂
Bet par tēmu : nekā tur laba nav pat tajā 1. un 2. punktā kurā diemžēl jau esam nonākuši, sync and follow, jo informācija glabājas baitos, cietajos diskos, lielās servertelpās, ofisos ārpus Latvijas, mums neredzot un nezinot kur. Protams, ka šiem ievāktajiem datiem ir izstrādātas apjomīgu rindiņu programmas kas sijā informāciju tik tālu, ka pat spēj nojaust kāda vella pēc tu dodies tur, un raksti tam to. Es teikšu, ka ir pagājuši 3 gadi kopš tiešām ļoti tiešas un tīšas spiegošanas globālā režijumā, un ne tikai no gūgles puses, bet no visa, un visur. Jo kā jau zināms uz pasaules nav ITNEKÄ€ DÄ€RGÄ€KA PAR INFORMÄ€CIJU(iegaumējiet to)! Itkā ir ērti izmantot to pašu navigāciju ,un tomēr vienmēr kāds sirš par to, ka redz, šeit manu pastkasti neatrada, un peļķes šajā navigācijā nav – tapēc sūds , bet šeit mēs nonākam pretstatā ar mūsu ērtumu un spiegošanas taktiku. Bet kad cilvēkam uzdodam jautājumu, vai tu gribētu, lai šī peļķe ir redzama, bet mēs tevi 3 dienas novērosim?Atbilde kā kārtīgam aitu baram , MĒĒĒ….
Arī latteliņkoms aktīvi priecē pakalpojuma lietotājus ar VoIP , jo večī, kādu dienu tava saruna ar Aļošu, varētu būt pat ļoti noderīga lai atbildētu uz jautājumu, kapēc, slavika sieva ar bmw x17 vakaros nozūd un neceļ telefonu pat miesīgam vīram.
Tikai jautājums , līdz kādam līmenim tas viss nonāks vēlāk, vai mēs spēsim pa 500eiro(laigan maz ticams ka tāda sūdaina valūta vēl eksistēs) noklausīties kaimiņa vakardienas sarunu 3minūtes , vai pa 750eiro redzēt ko vakar šis brovzējis?
Krievi šajā lauciņā manliekas ir krietni atpalikuši. Pilna rusija ar itelefoniem, bet kā šie spiego “sabiedrotos”, vēljoprojām ar aģentiem, i vso ?
[Atvainojos par aborigēna līmeņa pieturzīmju pielietojumu]
Bet nu telefons par mani neiestāsies, šai ziņā es esmu par sevi pārliecināts.
Kāpēc tad tāds murgs ir vajadzīgs varat izskaidrot viedtalruņa īpašnieki ?
Es tikai varu iedot knapu plusu ko sauc par pirksta dauzīšanu pa dispēju/ekrānu. 😀
Š odien, piemēram, attapos, ka manai bankas kartei ir beidzies termiņš, uzreiz SEB aplikācijā noskaidroju tuvākās filiāles un ar GPS palīdzību skraidīju pa ieliņām, kuras nepazinu, un veiksmīgi nonācu galā. Kā darītu tu?
Bērns.
Es labāk nēsāju tādu somu, nekā lietoju to spēļmantiņu.
Ja es būtu ārpus mājas es noziedotu tos pāris ~30sant. vai cik tur jāmaksā un pazvanītu 1188.
Aizietu mājās, ieslēgtu datoru un apskatītos interneta kartē kur atrodās viņu filiāles. Vēl pirms 10 gadiem bez viedtālruņiem dzīvojām, visu atradām ša vai tā. Tagad tāda sajūta, ja cilvēks pazaudē savu viedtālruni viņš vairs neko atrast nevarētu.
Lielais vecis. 🙂
Ja es esmu iepēries sastrēgumā vai vārtos pludmalē un man zvana kolēģis, ka viņam nobloķējusies parole/nav piekļuve kādam resursam/jebkāda-cita-nenozīmīga-problēma – man ir mans telefons.
Ja man kāds ietriecas sānā, ja vajag piefiksēt kāda sabiedriskā transporta kustības sarakstu – man ir mans telefons.
Ja esmu iemaldījies kārtējā Rīgas vienvirziena ieliņā un zaudējis jebkādu orientāciju – man ir mans telefons.
Rezumē – esmu mobilāks, uz notikumiem spēju reaģēt operatīvāk un man nav zils plecs no neprātīgi smagas somas staipīšanas.
Interesanti, cik efektīvi tev 1188 operators pastāstītu, kā tikt no punkta A līdz punktam B, ja ceļš ved cauri Rīgas centram, kur ir daudz ieliņas un sānieliņas. Un tā ir tikai mazā Rīga. Veiksmi Londonā. Ak jā, tev ir papīra karte.
Nu man laiks nebija, lai uz mājām ietu un ieslēgtu datoru, zini kā, darbs, lekcijas..
Vēl pirms 10 gadiem cilvēki visiem uz ielas prasīja, kā tikt tur un tur, aiz katra otrā līkuma atkal apjūkot un prasot nākošajam pretī nācējam. Manis pēc tā vari darīt vēl tagad, vari staipīt līdzi somu, koferi, ceļojuma čemodānu ar ierīcēm, vari zvanīt un tērzēt ar 1188 operatoru svešā vietā, taču tā tava attieksme komentāros.. ehh.. Tā var runāt tikai cilvēks, kuram nekad nekas spontāns dzīvē nenotiek.
Preses relīzes