2500 E-prasmju nedēļas dalībnieki PC lietojuši 1.reizi

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas PR 2500 E-prasmju nedēļas dalībnieki PC lietojuši 1.reizi

Tiek skatīti 1 ieraksti – 1 līdz 1 (no 1 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #153510
    shady
    Participant

    Eiropas E-prasmju nedēļas digitālā skaitītāja dati liecina, ka iedzīvotāju aktivitātes ziņā Latvija šobrīd ierindojas pirmajā vietā Eiropas valstu vidū – līdz šim dažādos pasākumos Latvijā piedalījušies 37 458 iedzīvotāji, no tiem 2500 datoru lietojuši pirmo reizi.

    Jau ziņots, ka šonedēļ Latvijā norit Eiropas E-prasmju nedēļas (European get online week 2011) aktivitātes.

    LIKTA prezidente Signe Bāliņa: „Esmu gandarīta, ka E-prasmju nedēļas laikā liels skaits Latvijas iedzīvotāju pirmoreiz uzdrošinājās izrādīt interesi par datora un interneta lietošanu, atklājot sev jaunu pasauli un iespējas. Š obrīd internetu regulāri lieto 62 % mūsu valsts iedzīvotāju un ceru, ka tuvākajā laikā sasniegsim vēl labākus rezultātus!”

    E-prasmju nedēļas laikā liela iedzīvotāju interese bijusi par valsts pakalpojumu izmantošanu, īpaši VID elektronisko deklarēšanās sistēmu, tautas skaitīšanu internetā, datorapmācību iesācējiem un senioriem, kā arī dažādiem interneta konkursiem.

    4. martā Eiropas Savienības mājā notiek E-prasmju nedēļas noslēguma seminārs „E-prasmīga sabiedrība – ieguldījums informācijas sabiedrības nākotnē!” Seminārā piedalās arī Eiropas Komisijas Informācijas sabiedrības un mediju ģenerāldirektorāta H direktorāta IKT sociālajiem izaicinājumiem (ICT addressing Societal Challenges) direktors Pauls Timmers (Paul Timmer), kurš informē par digitālās programmas Eiropai ieviešanas aktivitātēm un uzdevumiem.

    Melisa Pailthorpa (Melissa Pailthorp), „Microsoft” sabiedrisko projektu vadītāja Centrālās un Austrumeiropas reģionā: „Informācijas tehnoloģijas ir dziļi iesakņojušās mūsu dzīvē, tomēr vēl arvien Eiropas Savienībā ir 200 miljoni cilvēku, kuri nekad nav lietojuši internetu. „Microsoft” tic, ka e -prasmes ikvienam paver plašākas karjeras iespējas, veicina personības izaugsmi un stiprina kopienas, tāpēc mūsu uzdevums ir veicināt šo prasmju attīstību un mazināt digitālo plaisu sabiedrībā.”

    Īsi pirms Ziemassvētkiem „Microsoft” asociācijai (LIKTA) piešķīra grantu 60 000 ASV dolāru apjomā, kā arī programmatūras ziedojumu 827 870 ASV dolāru apjomā darba meklētāju un bezdarbnieku datorprasmju pilnveidošanai un profesionālās karjeras attīstībai. Esmu gandarīta, ka arī šīs nedēļas ietvaros esam snieguši savu ieguldījumu e- prasmju veicināšanai un pilnveidei ne vien Latvijā, bet arī pārējās Eiropas valstīs,” piebilst Melisa Pailthorpa.

    „Lattelecom nodrošinātās interneta tiešraides E-prasmju nedēļai veltītajiem pasākumiem, kopumā skatījušies vairāki tūkstoši iedzīvotāji Latvijā un vēl 12 pasaules valstīs. Tas pierāda, ka Latvija ir gatava apgūt un izmantot e-pakalpojumu sniegtās priekšrocības. Tāpēc šobrīd izšķirīgi svarīgi ir izmantot ES finansējumu platjoslas infrastruktūras izbūve arī Latvijas mazāk apdzīvotos novados, lai mazinātu digitālo plaisu starp pilsētās un laukos dzīvojošajiem,” skaidro Lattelecom komercdirektore Kerli Gabriloviča.

    E-prasmju nedēļa norisinās līdz 5.martam un ikvienam interesentam pasākumu kalendārā vēl ir iespējams atrast aktivitātes, kas šķiet visinteresantākās un noderīgākās.

    Izvēlies sev interesējošos pasākumus http://www.eprasmes.lv sadaļā E-prasmju nedēļas pasākumu kalendārs vai zvanot 1188! Seko līdzi E-prasmju nedēļas aktivitātēm Twitter!

    Neaizmirstiet reģistrēt savu dalību E-prasmju nedēļas aktivitātēs, aktivizējot digitālo skaitītāju!

    Autors
    Ieraksti
Tiek skatīti 1 ieraksti – 1 līdz 1 (no 1 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā