Sākumlapa › Forumi › Tehnika › Audio/Video/Foto un TV › 27” monitors un krāsas
Monitors: XL2720Z
Zinu, ka TN panelis un skatu leņķis daudz ko ietekmē, bet domāju, ka skatoties tieši perpendikulāri viņam virsū tādai problēmai nevajadzētu būt? Vismaz vecajam 22†TN panelim krāsas izskatījās daudz maz vienmērīgi pa visu ekrānu..
Kādam ir pieredze ar 27†TN monitoriem? Es domāju varbūt apmainīt veikalā pret citu monitoru, bet varbūt nav vērts, jo saņemšu tādu pašu? Jo lielāks TN panelis, jo krāsu pārejas ir vairāk redzemas?
Nu šis ir tieši paredzēts kā monitors, biežas problēmas ir ar tiem, kas paredzēti kā televizori (Ar iebūvēto dekoderi, un iespēju pieslēgt PC) – lieli, itkā laba izšķirtspēja, bet pieslēdzot PC bilde mirguļo un krāsas ar ne tādas rāda.
Tu izliecies ?
TN vai IPS vai VA, viss pie kājas, ja tu attēlo pilnībā baltu (tukšu) attēlu un redzi nobīdes krāsās, no sākuma paskaties, vai kabeļi stingri iesprausti. Tas, protams gadījumā, ja lieto arhaiskos analogos savienojumus.
Ja lieto DVI/HDMI/DP, droši ved uz garantiju un saki, ka ar šitādu kerņu nesadzīvosi.
Dzeltenā krāsa gan neizskatās tik zaļgana, tā ir kameras vaina, bet var redzēt ka paliek blāvāka uz leju. Krāsu pārejas arī ir manāmi redzamas. Izšķirtspēja ir uzlikta kā paredzēts 1920×1080, 32-bit color, 144Hz, savienots ar dual link DVI. Esmu regulējis daudz ko gan pašā monitorā, gan nvidia control panelī, bet būtisku uzlabojumu neredzu.
It kā atsauksmes monitoram ir labas, tapēc arī izvēlējos.
Tāpēc tagad nevaru izlemt, vai tas ir ražotāja brāķis un ir jēga ņemties ar atpakaļ sūtīšanu? Vai uz tik liela TN paneļa ir grūti cerēt uz labāku attēlu?
ar Pro kalibratoru
Taču, ja vēlamies skatīt normālas krāsas, tad no TN matricas jebkurā situācijā jāturas pa gabalu un arī no lētā gala IPS. Un protams – kalibrēt ne jau uz aci pāris reizes gadā.
Ar kādu kabeli esi sasledzis to PC…?
Pēc bildēm izskatās, leņķis nepareizs, bet skatos uz saviem vecajiem LCD 19″ monitoriem, man pat neIr tāda slikta kvalitāte, pat no slīpuma uz viņiem nobrīnoties.
Neticu ka lai arī 27″, priekš mūsdienāmtas neskaitās baisi liels, viņiem jārāda tā kā Tev tur rāda.
Preses relīzes