Sākumlapa › Forumi › Hardware › Atmiņas (HDD, RAM, Flash) › 2TB cietā diska izvēle failu uzglabāšanai
Ir doma izveidot nelielu failserveri mājas audio/videotēkas vajadzībām. Līdz ar to, ir radies vienkāršs jautājums: kuru no šobrīd (LV) tirgū pieejamajiem 2TB cietņiem izvēlēties un kādēļ tieši to
1) Hitachi Deskstar 7K2000 2TB 7200
2) Seagate BARRACUDA ST32000542AS 2TB 5900RPM 3GB/S/32MB (cenas sākot no Ls97)
3) WD Caviar GP WD20EARS 2TB 5400RPM 3GB/S/64MB
Protams, noteikti ir arī citi modeļi (piem., WDC Black), bet mans mērķis bija sameklēt iespējami lētākos variantus.
Plāns ir iegādāties četrus gab. un slēgt tos RAIDā, izmantojot drobo
Paldies par izsmeļošiem komentāriem jau iepriekš.
varbūt tagad katrs notepadā drīkst veidot da jebkādu aptauju – piemēram, kuras vardes no rītiem kurkst skaļāk – sarkanās, zaļās, vai zaļisarkanās?
Btw, kas vainas šai aptaujai? Nu varbūt aptauju, kā tādu, nevajadzēja taisīt, bet kuram traucē galu galā?
Pajautāt par piemērotāko tehniku tādam un tādam mērķim ir normāls jautājums.
Seagate Barracuda, ja vien viņam tie parametri būtu nedaudz labāki. 🙂
Kādēļ tieši Seagate Barracuda?
Ar šādu nepietiks?
Diemžēl ne, jau 2TB, godīgi sakot, ir par īsu…
Kādēļ tautai nepatīk hitachi? Vai kādu mistisku mītu iespaids, vai reāla pieredze tam ir par pamatu?
Kādēļ tautai nepatīk hitachi? Vai kādu mistisku mītu iespaids, vai reāla pieredze tam ir par pamatu?
Nē, itkā nv dzirdēts, ka Hitachi būtu mēsls. Vot par Samsung HDD gan. Bet nu 2 TB disks nav kkāds 160 GB lētucis, tam nebūtu labi nojukt, tāpēc esmu par pārbaudītām vērtībām: Seagate vai WD.
Baracuda ir uzticami dizainēta līnija, praktiski neatceros kad būtu redzējis kādu nobukušu barakudu. So mana izvēle definetly un nešauboties būtu SG baracuda.
Preses relīzes