Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › 75% Linux koda – apmaksātu programmētāju darbs
[imgr]upgrade
Tātad 75% koda rindiņu nākuši no cilvēkiem, kuri atzina, ka viņiem par to samaksāts. Tikai 18% veidoja to programmētāju “pienesums”, kuri strādāja no darba brīvajā laikā. Atlikušie 7% izvairījās atbildēt.
Vislielāko ieguldījumu Linux attīstībā devusi kompānija Red Hat – 12% koda. Tālāk seko IBM ar 8%, Novell ar 6% un Oracle ar 3%.
Būtu interesanti uzzināt pētījuma metodoloģiju un aptaujas jautājumus…
Nu jā! Tas jau atkal ir spļāviens reliģijai acīs, bet no tā jau vienmēr nevar izvairīties.
Ja labi proti ENG – pamēģini parakāties konferences materiālos
zinu, ka man var pārmest augstprātību, bet es zinu, cik viegli var panākt dažādus rezultātus tendenciozi vai pavirši uzdodot jautājumus respondentiem… tāpēc neticu rezultātiem… lapā nekādas plašākas info nav:
Tad izejam no pretējā: kālab lai tas Korbetam būtu vajadzīgs? Nu falsificēt šos datus?
es ne mirkli neteicu, ka Korbets ir nelietis. pastāv divas iespējas – 1) nebūdams profesionāls sociologs, viņš neprot sastādīt anketu, uz kuras jautājumiem atbildot, ir iespējams iegūt drošticamus datus (atceramies, kā paši vidusskolā anketējām klasesbiedrus…), 2) kas bija konferences atbalstītāji? ja nu viņi, Korbetaprāt, ir pelnījuši atzinības vārdus, savukārt atvērtā koda kopiena – mājienu, ka tai savu ideju popularizācijai ir vairāk jāsadarbojas ar korporācijām, pat tādās formās kā algots darbs, lai sasniegtu savus idejiskos mērķus… tā kā man nav iespējas pārbaudīt kādā veidā uzdoti jautājumi respondentiem, nav iespējams pateikt – vai aptaujas rezultāti ir saistāmi ar nepietiekami labu anketēšanu vai tie ir centieni ietekmēt kopienas sabiedrisko domu, proti, tā ir smalka sabiedrisko attiecību spēle. man ticamāks šķiet pirmais variants.
Nekas mūsdienās nav par brīvu. Pat programmētājiem gribās ēst. Linux ir par velti lietotājiem, ne programmētājiem.
Daudz kas ir par brīvu…
Tāpat kā Googles gadījumā – softus sponsorē no draņķa reklāmām un šmits vien zina kā vēl. Ekonomikas kropļošana, imho. Bet nu es jau nekā nejēdzu 🙂
..lai Linux tā pa īstam ielauztos OS tirgū, tam ir jākļūst par maksas produktu..
Tieši tā. Citādi Linux kā ir tā ir “mūžīgā beta”. Un ko gan var gribēt “par tādu naudu”? 😀
Un jā, šis ir tikai no apstiprinātā koda un no tā, kas iet iekšā kernelī. un tiek apstiprin’ts labākais kods, un pārsvarā tas nāk no profesionāliem progeriem, kuri saņem attiecīgu atalgojumu par savu darbu. Protams, tas savā ziņā ir trieciens, ka Linux vairs nav tik liela entuziastu OS. Bet no otras puses tas vieš uzticību, ka cilvēks strādājis ar atbildību, lai varētu nopelnīt naudu par savu darbu jo par sliktu darbu jau nemaksā.
jo par sliktu darbu jau nemaksā.
Tas nu būtu maldīgi spriests… un kā vēl maksā
Preses relīzes