Sākumlapa › Forumi › Hardware › Pārējās Hardware lietas › AC adapter pārveide
Lūdzu!
Paldies!
Un tomēr vēl viens jautājums… izjaucu AC adapteri tur ir viena pielodējuma vieta priekš + un viena priekš -, bet 4 pin mini din kabelī ir 5 vadi – 4 izolēti vadi (2 sarkani, 2 pelēki) un viens kails vads. Kā noprotu sarkanie ir plusa vadi, bet pelēkie mīnusa, kas ir tas piektais? Otrs jautājums – sanāk ka abus sarkanos vajag vienlaicīgi lodēt pie + ligzdas, bet pelēkos pie mīnus ligzdas, bet ko ar piekto vadu? Varbūt AC adapters, kas ir man nav vienkārši pārtaisāms?
Ja verķis sāks rūkt, un no viņa zili dūmi nenāks – tātad visu būsi izdarījis pareizi! 😀
tēju
Un tajā servo.lv noteikti neko nevajag ne pirkt ne maksāt, izskatās pēc jefiņu kantora.
Rupjības aizstātas ar pieklājīgiem vārdiem. TrakaisKursis 09.12.2010 12:36
Kailais vads parasti ir korpuss jeb masa… sauc kā gribi, un vispār ignorē šai gadījumā! 😀 Redzējis to adapteri neesu, bet pēc tava apraksta spriežot, viss tā arī ir.
Ja verķis sāks rūkt, un no viņa zili dūmi nenāks – tātad visu būsi izdarījis pareizi! 😀
pieteicās zili dūmi, tātad RIP lādierim:)
starp citu, ja tāds lādieris bija pieslēgts mātenei tā taču nebūs nokūrusies?
Autoram: Domājams, ka salaidi uz īso vadu, spriegums līdz mātenei nemaz netika. Mjā bez mērīšanas ar multimetru darīt tādus darbus nav gudri…
beton, ar 40 W vari aizlodēt caurumu savā hromētajā paurī, pa kuru vējš svilpo. Es smalku elektroniku ar 18 W lodēju.
Autoram: Domājams, ka salaidi uz īso vadu, spriegums līdz mātenei nemaz netika. Mjā bez mērīšanas ar multimetru darīt tādus darbus nav gudri…
God. samuraj, redz, ka ar vienu lodāmuru nepietiek. Es gan, atklāti sakot, vienkārši sapinu vadus – tā teikt, ja strādās, tad arī pirkšu lodāmuri. Tagad nospļāvos un tā kā tāpat vietā jāpērk lādieris, sāku pļāpāt ar ķīnieti, lai sūta tādu, kas domāts šamai mātenei. Skopais / nepieredzējušais maksā divreiz:)
Labāk būtu klausījis samuraju un vismaz kaut ko derīgu savā dzīvē būtu iemācījies
Bet acīmredzot Latvidžā ir talantīgi cilvēki, ar to arī apsveicu! 😀
aoma, prieks, ka esmu izglābis tavu dienu, un ļāvis tev apsaukāties – vai tagad no apmierinājuma un sava pārākuma plīsti pušu? Varbūt vēl aizej pie spoguļa un iemīlies sevī?
Var jau būt ka var vainot mūsu debīlās valsts izglītības sistēmu, taču es arī skolā mācijos brīvās Latvijas laikā un neesmu tik tups kā forumisti. Laikam pie vainas būs iedzimtais dulburisms, kas rodas sakrustojot traktoristu ar slaucēju pie tam abus urbanizējot.
Izvēles, ko, cik un kā apgūt izvēlas katrs pats. Valsts tikai piepalīdz. Apsaukāt visus forumistus gan bija lieki. Mēs esam dažādi, nevis visi esam muļķi.
Ļoti elementāra lieta – temperatūras novadīšana. Kamēr tu baksti ar to mazjaudīgo perdeli to alvas pleķi – tas perdelis pats atdziest, jo siltums ta novadās prom uz/caur detaļu. Rezultātā kamēr tu uzkarsē alvas pleķi līdz kušanas temperatūrai, tu esi jau uzkarsējis arī detaļu! Un pasakiet vel ka tas ir labi un veselīgi! Tapēc vajag vismaz 40W lodāmuru ar mazu galu, un kārtīgi uzsildīt viņu pirms lodēšanas.
The Soldering Iron/Gun
The first thing you will need is a soldering iron, which is the heat source used to melt solder. Irons of the 15W to 30W range are good for most electronics/printed circuit board work. Anything higher in wattage and you risk damaging either the component or the board.
Man pašam bez 18 W vēl ir arī 30 un 65 W lodāmuri, resnajiemmini-DIN
Ja jau pats moderators nepieturās pie tēmas…
Piedod viņam, ak visuvarenais MacBeton. Samurajs neredz, ko raksta, jo ir tava spožā tēla apžilbināts.
Preses relīzes