Adatu printeris.

Sākumlapa Forumi Hardware Pārējās Hardware lietas Adatu printeris.

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 10 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    bumbulis
    Participant

Pēc bildēm skatījos, lieli vīri te apgrozās, kas noteikti IT jomā pērās, kad es vēl autiņos slapināju. Līdz ar ko rodas cerība, ka varbūt kāds būs spējīgs ko pateikt par manu problēmu.

Tātad – ir adatu printeris star lc-7211. Nu baigi aizvēsturiskais dampis, bet savam uzdevumam ar pilnīgi pietiekošu parametru un iespēju klāstu. Taču viņš esot sācis šad tad gļukot, dažreiz, kad printē vairākas lapas pēc kārtas gadās, kad kāda rindiņa aiziet pāris rindas uz augšu, kā arī šad tad ir aizkave pāris minūtes starp print pogas nospiešanu un reālo printēšanas sākšanu. Domāju painteresēšos kā šadiem vecajiem dampjiem vispār ir ar remontu iespējām. Canon centrā man pateica, ka šādus labot nevar, neesot detaļas. Papētot Latvijas internetveikalus vispār figurē tikai pāris epson modeļi ar cenām no 170 – 5xx ls.

Tālāk seko punkts, kas ir visproblemātiskākais. Ir dokumenti, kuri ir pa vairākiem sakniedēti kopā, kā rezultātā, printerim ir šis apdrukājamais,sakniedētais lapu kopums ir taisnā variantā jāiesūc uz apdrukāšanu un tādā pat variantā jāizstumj atpakaļ, kā to dara pašreizējais star printeris (lai palīdzētu saprast sistēmu, iedomājieties skeneri, tikai tā vietā nevis skeneris, bet adatu galviņa un slīd nevis skenera sensors, bet gan lapa). Respektīvi šāds dokuments nevar mest līkločus caur printeri, kā to dara standarta variantos.

Jautājums: vai kāds ir šādu problēmu saskāries, vai ir kādas iespējas, iespējams, iegādāties kādu līdzīgu adatu printeri, kā arī iespējams kāds no IT veterāniem prot šādu tehniku diagnosticēt/labot?

P.S. Rakstot iedomājos, ka pensiju čekiem liekas esmu redzējis ko līdzīgu, bet iespējams tas tāds maldīgs atmiņas uzplaiksnījums tikai, nākamreizk ad iešu pēc pensijas apksatīšos. 🙂

emigranc
    Participant

Stāriem tiktiešām nav detaļu. Būtu tev Epsons – nekādu problēmu

bumbulis
    Participant

Ir arī epsons uz vietas, pietam cik pārbaudīju, tad strādājošs, taču zīmīte bija virsū “vremenami gļučit” taka gan jau tur kaut kas līdz galam perfekti arī neiet. BET lielākā problēma ir ar to papīra padevi, lai papīrs nemestu līkločus caur printeri, bet gan taisnā stāvoklī to izlaiztu cauri printerim. Cik skatijos, tad nekur pie specifikācijām šis netiek norādīts, un pēc bildēm ir grūti spriest. Cerības šo savest kārtībā, protams, nu jau mazas, bet vajadzētu jau laikus noskaidrot kādu alternatīvu, jo visādi rēķini un kas vēl ne tiek drukāti katru dienu. Vai vari ieteikt piemēram to pašu epsonu (cik skatijos, tad citi ražotāji vispār ar adatu printeriem neņemās??), bet ņemot vērā prasību, ka papīrs netiks līkločiem rauts caur printeri?

emigranc
    Participant

Bet varbūt vajag nopirkt printeri?

bumbulis
    Participant

Vai tad adatu printeris nav printeris? 🙂 Ja Tu to domāji kā vienkāršu lāzernieku, tad tādu tur ir kaudzēm, adatu printeris ir nepieciešams, jo invoisiem un citiem dokumentiem automātiski apdrukājās vairākas lapas. Tāpat kā veikalos čeku izsit dubultā – vienu iedod klientam, otrs paliek uzskaitei vai kam, neesmu īsti drošs. 🙂

emigranc
    Participant

Es zinu kam lieto adatniekus, bet ja kautkas nau mainijies pēdējā laikā tad tos paškopējošos mēslus vairs nevajag, vismaz gadu atpakaļ nevajadzēja

bumbulis
    Participant

Paškopējošie, tieši tas vārds bija izskrējis no galvas. 😀 Hmm, būs jāpalūdz noskaidrot vai bez tiem paškopējošajiem nevar, neesmu lietas kursā, nav mana tematika īsti. Taču, ja bez tiem nevar, vai ir kāda alternatīva?

emigranc
    Participant

Nevajadzēs alternatīvu, var bez tiem, var. Es reiz vienā iestādē ieekonomēju nedaudz naudiņas vienkārši pasakot lai nedrukā lieku drazu. Š ie katru nakti drukāja kautkādas 50 lapas kuras nesa pagrabā un nekad vairs uz viņām neskatijās. Paši nemācēja atbildēt kapēc tā dara, bet darija. 😀

bumbulis
    Participant

Vajagot paškopējošo. Kaudze ES dokumentu esot paškopējošie. Any ideas par printeri? 🙂

emigranc
    Participant

Nu bāc, kur ES izmanto paškopējošos?

Es zinu ka var izvēlēties, parastu papīru vai paškopējošo, bet ka uzspiestu ar varu – pirmoreiz dzirdu. Nav vienkārši dumja grāmatvede/lietvede?

Nu jauns adatnieks maksā tikpat tik 95. gadā – 130Ls.

Mēģini salikt visur sludinājumus. Varbūt atrodas vienādi modeļi, tad uzreiz paņem kādus 5 vienādus, katru pa 10Ls un būs detaļām arī.

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 10 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā