AdBlock Plus 2.0 vairs nebloķēs «normālās» reklāmas

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas AdBlock Plus 2.0 vairs nebloķēs «normālās» reklāmas

Tiek skatīts 8 ierakstu – 1 līdz 8 (no 8 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

Vladimirs Palants, vispopulārākā Firefox un Chrome add-ona izstrādātājs, paziņojis, ka sākot ar AdBlock Plus 2.0 versiju, noklusēti normālās reklāmas netiks bloķētas. Filter Preferences izvēlnē parādīsies jauns filtrs “Allow non-intrusive advertising”, kurš būs aktivizēts noklusēti.

Ko nozīmē normālās reklāmas (acceptable ads)? Tās ir

*statiskas (nekustīgas)

*bez skaņas

*pamatā tikai no teksta sastāvošas, bez uzkrītošām bildēm

*ar 1 skriptu

Pētījumi parādījuši, ka tikai 25% lietotāju ir absolūti pret jebkurām reklāmām. Visi pārējie labi saprot, ka web lapām vajadzīgs kāds finansējuma avots. Tātad lielākā daļa lietotāju redzēs neuzkrītošās reklāmas, bet 25% absolūto pretinieku varēs iet iestatījumos un pilnīgi izslēgt reklāmu rādīšanu (block all ads).

Pēc izstrādātāja domām, sākumā AdBlock Plus bija iecerēts, kā līdzeklis, lai lietotājs varētu izšķirot, kuru reklāmu skatīties, bet kuru nobloķēt. Trešo pušu izstrādātie spamfiltri kopā ar Element Hiding Helper gan centās nobloķēt jebkuru reklāmas saturu.

Š ābrīža AdBlock Plus versija ir 1.3.10.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=oNvb2SjVjjI[/youtube]

Avots 1, 2.

jonjs
    Participant

Nez man kā baigajam blingu blingu cienītājam jau patīk, ka bildītes mirgo jāsaka gan, ka lielākajai daļai reklāmu nepievēršu uzmanīgu. Problēma jau ir procesora jaudā. Ja dators velk to visu drazu, tad lai mirgo, ja nevelk, tad ADBLOCK.

Protams IMHO viedoklis.

WordPad
    Participant

+1, Nesen apskatījos lapas bez adblocka – viss lido, ņirb un lāgo. Ja būtu normāls rotējošs bannerītis vai teksta reklāma, tad nekāda vaina, bet nē, vajag, lai kaut kas virs teksta plivinātos.

Nelabojams
    Participant

Man kā kategoriskam bling-blingu nīdējam šāda pieeja liekas ļoti saprātīga. Statiskās reklāmas kaut kur pa malām (un varbūt pat ne pa malām) patiešām netraucē. Problēma ir nevis procesora jaudā, bet apstāklī, ka kaukādi ņirboši, kustīgi mēsli traucē lasīt/skatīties to, kā dēļ vispār konkrēto lapu atvēri.

Ja gadās piesēsties kādreiz pie sveša un nekopta datora – muuuuuurgz…

usins
    Participant

man besī viena veida- tās levitējošās flash reklāmas virs satura. nu nevaru ciest meklēt to krustiņu. pārējais mani netraucē. Citreiz sanāk ko lietderīgu (0.5%) atrast.

Willis
    Participant

Vērtīga manta, aizvāca ne tika ‘peldošās’ reklāmas no http://www.SportaCentrs.com ar kuriem pēdējā laikā portāls bija vienkārši pārbāzts, bet aizvāca arī reklāmas bannerus, tagad arī lapas veras daudz ātrāk .

Kon
    Participant

Man ar element hider patīk rediģēt ne tikai reklāmas, bet pašas lapas ar, noņemt nevajadzīgas sadaļas .. logo, user disclaimer utt.

garaisezis
    Participant

jo mazāk jo labāk, labai precei reklāma neprasās, bet ko reklamē, to grib spiestā kārtā iebarot. Turklāt liels neta trafiks, it kā jau daži kilobaiti, bet pa mēnesi salasās gigabaiti, parēķiniet cik tas būs gadā, cik daudz liekas elektrības un resursi tiek iztērēti…

Tiek skatīts 8 ierakstu – 1 līdz 8 (no 8 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā

Vai vēlies saņemt jaunumus no Notepad.lv?