Adblock Plus «algas diena» – 30 milj. USD

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Adblock Plus «algas diena» – 30 milj. USD

Tiek skatīts 9 ierakstu – 1 līdz 9 (no 9 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

Vācu portāls Mobilegeeks.de veicis apjomīgu pētījumu, no kura izriet, ka kompānija Eyeo GmbH, kura izdod mums tik populāro pretreklāmu paplašinājumu Adblock Plus, 2013. gadā nopelnījusi 30 miljonu dolāru. Un par ko? Par to, ka izredzētās reklāmas šī programmiņa iekļauj “baltajā sarakstā” un izlaiž cauri. Eyeo GmbH vadītājs un idejas autors Vladimirs Palants augsni pārmaiņām sagatavoja jau sen, pasludinot, ka “neuzbāzīgas reklāmas” ir pieļaujamas. Un nu pienācis laiks šo ideju monetizēt.

Atklāto firmu skaits, kuras maksā par savu reklāmu caurlaišanu, ir 148, to vidū arī Amazon, Ebay, Google un Yahoo. Š…emot vērā, ka Adblock Plus lieto 50-60 miljoni lietotāju, izdevumi sanāk vien 50 ASV centi uz katru. Par to ieguvums ir tāds, ka citu reklāmdevēju baneri un teksti cauri netiek, respektīvi samaksājušie ir ārpus konkurences.

1. attēls: ievadot meklētājā “Sportbedarf” (Vācijas sporta preču veikalu tīkls), redzama viena vienīga reklāma. Jo par to ir samaksāts.

2. attēls: fragments no Adblock Plus “baltā saraksta”.

Pilns pētījuma teksts – Mobilegeeks.de

[img]https://notepad.lv/userpix/28_553x605xsportbedarfgoogleadblockplus553x605jpgpagespeedicivamyijzox_1.jpg[/img]

[img]https://notepad.lv/userpix/28_whitelistadblockplus457x605_1.jpg[/img]

Y
    Participant

Man bez adblockiem ne uz viena pārlūka reklāmu nerāda, jocīgi, ka arī karti nerāda.

amatieri 😀

samurajs
    Participant

Protams, ka šito tev nerādīs. Jo neatrodies Vācijā 🙂

Kon
    Participant

Mani atmiņa viļ vai arī Adblock veidotājs bija tas random čalis, kurš prasīja ziedojumus, lai uzturētu ģimeni or smth? Atvērās new tab pēc instalēšanas? Tas bija pirms gadiem 5 tiesa.

root
    Participant

Adblock un Adblock Plus ir dažādas lietas. Tu runā par Adblock.

BSOD
    Participant

Loģisks solis. Kāpēc, lai nenopelnītu, ja ir tāda iespēja. Viņa vietā es noteikti darītu tieši tā pat.

E-500
    Participant

Arī neuzbāzīgo reklāmu var atlēgt ar vienu ķeksīti iestatījumos. Bet, tā, lai pelna nav žēl – ir pelnījis, par neta padarīšanu lietojamu un atbrīvojot no reklāmām kuras ņirb, kratās un lido sūcot CPU un bremzējot visu pārlūkošanu.

deriksx
    Participant

Jā, ja acīs nekrīt un ekrānam pa vidu nepeld tak lai pelna, netraucē tak.

Nelabojams
    Participant

Pievienojos vispārējam viedoklim – traucē galvenokārt ņirbošās un sejā lienošās reklāmas. Normāli bannerīši un tamlīdzīgi reklāmas laukumi manis pēc var arī stāvēt; tie praktiski netraucē. Reklāmistiem derētu par to aizdomāties… taču tautas lielākā daļa ir pārāk trula, lai pat paši savā labā pakustinātu to minimumu smadzeņu, kas viņiem ir.

Ja es būtu ķeizars, es reklāmistus vispār pasludinātu ārpus likuma, bet reizi gadā sarīkotu visas tautas svētkus – medības uz tiem.

Tiek skatīts 9 ierakstu – 1 līdz 9 (no 9 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā

Vai vēlies saņemt jaunumus no Notepad.lv?