Sākumlapa › Forumi › Citas tēmas › Noderīgas saites › Adblock Plus saraksts Latvijas lapām
Nu tad patestēsim šito…
Piemēram, filmas. Ieraugu reklāmu par filmu netā vai pa TV – es par to painteresējos, ja man tā šķita interesanta. Speciāli tak neeju kino lapās! Nav reklāma, nav info!
Ja reklāmu uztver kā papildus informāciju, kuru tu pats atsijā, tad to var izmantot savā labā. Pārējie bloķētāji utml var dzīvot tumsā.
Reklāma ir komerciālisma propaganda. Visādi mārketinga salašņas ar reklāmām mēģina tev ieskaidrot kas tev jāpērk un kā jātērē nauda, cenšoties iesmērēt kārtējo mēslu.
Ja kas manā sarakstā ir arī filtri priekš izsekošanas skriptiem, tā kā tas der netiktai reklāmu bloķēšanai.
Bet ir neskaitāmu nozaru preces/pakalpojumu, kuras tev var noderēt, bet tu visam izsekot manuāli līdzi nespēsi, tas tev prasīs daudz vairāk laika nekā ikdienas reklāmas deva. Un lielu dalu sev vajadzīgo noteikti palaidīsi garām.
Protams, ja cilvēks neko negrib, nekas neinteresē vai dzīvo ļoti šaurā lokā, tad varbūt…
Bet fakts kā tāds, ka reklāma (tieša vai netieša) ir informācijas avots, kas pavēsta par ko jaunu pakalpojumos, precēs utt.
Protams, reklāma var būt neuzkrītoša, uzbāzīga un pat amorāla – dažādi mārketinga paņēmieni. Bet informācija nekad nevar būt 100% noderīga tieši tev, tāpat kā ziņas – vienam ziņa “X” ir kaut kas super, otrs pat nelasa tādu sviestu.
Un tad, ja tu ej uz filmu, pēc tam, kad tu esi noskatījies reklāmu, tu tiešām zini, ka tā ir tava brīvā izvēle ? Es par filmām, kuras gribēšu redzēt, noskaidroju ilgi pirms tās ir gatavas.
Manuprāt reklāmas nav īpaši derīgas, kā informācijas avots. Pārsvarā tajās ir tikai minimāla, virspusēja informācija. Lai iegūtu ko konkrētu ir vai nu uz reklāmas jāklikšķina vai jāmeklē informācija pašam.
Beztam, man nepatīk doma, ka lapas īpašnieks pelna naudu no mana apmeklējuma. Ja es kādreiz ieraugu reklāmā ko tādu, kas mani interesē, es nekad neklikšķinu, bet gan sameklēju to googlē.
nevertell
anonymous74100 wrote:Beztam, man nepatīk doma, ka lapas īpašnieks pelna naudu no mana apmeklējuma. Ja es kādreiz ieraugu reklāmā ko tādu, kas mani interesē, es nekad neklikšķinu, bet gan sameklēju to googlē.
Jā, arī portālā Notepad.lv ir reklāmas. Mēs tērējam savu laiku, darbu un pat naudu, lai portālā būtu ko lasīt un apmeklētājiem piedāvātu aizvien dažādākus, interesantākus rakstus, apskatus. Kādi gan mēs esam maitas, ka gribam saņemt savu algu…fui.
Pieaudz puisīt, neviens projekts, neviena redakcija, neviena avīze, firma utt nepastāvēs, ja tai nebūs peļņa!
Jā, Ralfie, arī PR ir informācija. Ja tev kāds produkts škiet saistošs, tu par to pameklēsi atsauksmes, papildus specifikāciju. Bet bez PR tu visticamāk nezināsi, ka tāds eksistē, ja neviens medijs pasaulē nebūs publicējis PR. Izņēmums ir testi, bet cik ir testi un cik PR? Nevienmēr var notestēt visu, kaut vai dēl kvantitātes. Un, ja visi domās tā kā anonymous74100, tad nebūs ari kas testē, kur nu vēl nolīgt papildus darbiniekus.
Jā, arī portālā Notepad.lv ir reklāmas
Es zinu.
||smartad.lv^
||affiliate.dateks.lv^
||notepad.lv/partneri/*
notepad.lv###ja-sh
neviens projekts, neviena redakcija, neviena avīze, firma utt nepastāvēs, ja tai nebūs peļņa!
Redakcijas, avīzes un firmas ir komerciālas iestādes. Neredzu iemeslu kāpēc interneta portāliem būtu jābūt komerciāliem.
Redakcijas, avīzes un firmas ir komerciālas iestādes. Neredzu iemeslu kāpēc interneta portāliem būtu jābūt komerciāliem.
Kas tev liek domāt, ka mēs neesam jeb šis projekts nepieder komerciestādei?
Komerciestādēm parasti ir biznesa plāns. Pasūtījumu rakstu veidošana un pelnīšana no reklāmām tādā parasti neietilpst.
Tas, ka portāls Notepad.lv neizdot drukātu laikrakstu, nenozīmē to, ka to var salīdzināt ar kaut kadu blogu.
Atļaušos gan neturpināt sīkāk izklāstīt informāciju par portālu,kur nu vēl par biznesa plāniem, bet reklāma medijiem ir viens no galvenajiem ienākumiem, ja runājam tikai par interneta portālu.
, bet autoram cepums par darbu anyway
Es saprotu, ka daudzi portāli ir komerciāli un pelna naudu, un tur strādā cilvēki. Es vienkārši uzskatu ka tā nevajadzētu būt. Pēc manām domām portāliem būtu jābūt nekomerciāliem, to tos būtu jāveido brīvprātīgajiem nevis algotiem darbiniekiem.
Ir diezgan redzami, ka mūsu viedokļi atšķiras un tiešām negribu vairs strīdēties.
Es novērtētu jebkuru palīdzību mana saraksta uzlabošanā.
Preses relīzes