Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › Akcija: BOX.com piedāvā bez maksas 50 GB «mākonī»
Kas jādara, lai saņemtu 50 GB diska vietas uz box.com?
1. Ielādēt no Android Market
2. Ielogoties un izveidot direktoriju.
3. Sākt mainīties failiem un lietot mākoni.
4. [Opcionāli] pastāstīt visiem par šo servisu twitterī caur hashtag
5. Minētās darbības veikt līdz 23. martam (akcijas beigu termiņš).
Maksimālais faila izmērs – 100 MB. Kālab iegādāties lielāku atmiņas karti tālrunim, ja priekš tam ir bezmaksas Wi-Fi un “mākonis”?
[youtube]
Mjā, kāpēc, ja var uzticēties nepastāvīgam servisam un pa..rst 50Gb foto, video u.c. svarīgu/nesvarīgu (vajadzīgo pasvītrot) informāciju.
Nu, būsiet uz tā mākoņa visi
Un kam tas wi-fi obligāti vajadzīgs? Akmens laikmets vēl? Jau kādu laiku neizmantoju wi-fi smārtfonam, pilnīgi pietiek ar mobilo internetu, neskatoties uz to, ka patērējas pārs GB trafika mēnesī…
Es, protams, nenoniecinu atmiņas kartes, tās vēl nav pietuvojušās disketes līmenim, bet šito bļaušanu par mākoņiem katrā tēmā ar nesaprotu…
Iztēlosimies ka mana mūzika glabājas uz mākoņa un es tādu trubu, un vēl pat būtu pietiekami ātrs 3G pieslēgums pieejams, lietotu īpoda vietā – darba dienas laikā gan jau kādi 3-5 gigabaiti trafika aizripotu. Zaibis, ne? Nedēļu neizmanto mākoni un par ietaupīto naudu varēsi atļauties lielu atmiņas karti… 😀
P.N. Es apsolu ka personīgām vajadzībām nekad mākoni neizmantošu :> Izņemot, protams, bezizejas situācijas, teiksim, pieņemot ka tiešām tie draņķi ieviesīsies, man vajag pie kāda ieiet netā, a tur dundukam mākoņdators… 😀
Es tikai saprotu, ka mākoņrisinājumu ietekme katru gadu augs un augs (un ne tajos mazākajos tempos). It īpaši, ja to kultivē lielas un vadošas organizācijas.
Atceries ne tik seno pagātni par mobilajiem tālruņiem, kur to varēja atļauties tikai “biezais”? Vēlāk jau sāka sarasties kā sēnes pēc lietus, bet sakaru cenas bija neiedomājami augstas, kas bija jāskaita līdzi katra sekunde. Tagad mēs runājam pa brīvu, pārs lati mēnesī un viss. Arī mobilais internets pakāpeniski tiek nostabilizēts par labu patērētājam un reālajām vajadzībām, protams, vēl nav ideāls, bet nešaubos, ka nākotnē pa pārs latiem mēnesī būs 100mbps neierobežota truba. Sapņi? Nedomāju viss…
Un tāpat būs arī ar mākoni. radīsies un radīsies n-tie mākoņu servisi, ka tu noperkot modernu TV, telefonu, planšeti, netbuku vai ko citu – tev vajadzēs kādu mākoņrisinājumu, lai iegūtu vēl lielākas fīčas. Un papildus fīčas cilvēkiem patīk, kādēļ atteikties, ja jau iekārta ir nopirkta? Un tici man, nepaies ilgs laiks, kad būs jāmeklē ar uguni kāds, kurš neizmantotu ikdienā kādu mākoņrisinājumu.
Protams, tu vari būt partizāns un turpināt lietot win98 (vai vecākas versijas), staigāt ar savu nokia 3310 (vai kas tev tur bija) un bļaut, ka visi ir saspiedušies, ka nepietiek ar viedtelefoniem, tagad vajag mākoņus…
Tā nav fanošana, tā ir realitātes apzināšanās.
Un mazliet galvu atvēsināšanai – jau tālajā pagātnē, kad zāle bija zaļāka un debesis zilākas, zināja, ka mākoņiem ir nākotne 😀 :
[youtube]
Tas mans salīdzinājums par tēmu “kāpēc lietot kaut ko, kas var pazust un tu paliec sēžot sūdu čupā” ;>
Tā tava “nesenā pagātne” bija pirms +/- 15 gadiem 🙂 Bet mobilais internets, 100 mbps par pāris latiem – tie ir sapņi. Piedevām ļoti slapji sapņi par tēmu “visam jāuzlabojas” 😀 Pamosties un atver acis. Esi bijis apvienotajā karalistē? Es tur kādu laiciņu pavadīju. Pēc reklāmām spriežu ka pa stacionāro interneta pieslēguma jomu mēs viņus smagi saliekam un pa mobilo sakaru jomu diži neatpaliekam. Labi, jums tur visuma centrā ir haļava, 100 mbps pieslēgumi par 15 lašiem mēnesī – nu un? Š aubos vai ātrāk kā pēc desmit gadiem tas tavs slapjais sapnītis iestāsies – ja vispār iestāsies. Un ne jau par pāris latiem. Kādiem 20-30, ja ne vairāk, jo 1) vajag infrastruktūru, ļoti niknu pie tam – iedomāsimies ka bāzes staciju lieto “tikai” 100 šeidiji – ko tas nozīmē? Nepieciešamību pēc 10 Gbps kanāla… 2) Ja šādu neierobežoto un ātro mobilo pieslēgumu cenas nokritīs zem fiksēto pieslēgumu cenām, uzreiz visi no saviem mitiem un lattelecomiem pārmuks uz bitēm, tele2, lmt un to jau nu neviena operatora infrastruktūra nepavilks… 😀 Tā ka vienkārši – nebūs. Tavs sapnītis atgādina to, kā es savulaik, gandrīz 10 gadus atpakaļ sākot lietot torrentus un salasoties “garo krānu pieslēgumu” lietotāju tekstus par to, kā mDSL sūkājot, padomāju ka rietumos noteikti visiem ir platjoslas. Kad atklāju realitāti, tb ka es par savu mDSL varu priecāties, jutos pārsteigts… 😀
Un par tiem taviem mākoņservisiem – lasīt augstāk. Diez vai kāds centīsies ar varu uzspiest kādu mākonību, kamēr nav daudzmaz pieejami neierobežoti mobilie pieslēgumi. Vismaz ne mobilajām ierīcēm. Bet pārējais ir lietotāja ziņā – uzķerties vai nē. Lielais vairums, protams, uzķersies, kā jau tu aprakstīji – bling bling efekts nostrādās.
p.s.
Eh, “14 Day FREE Trial”, nu skaidrs : )
Jā, varbūt paies 10 gadi, lai gan domāju, ka tas notiks ātrāk. Dažas kompānijas jau ir izteikušas vēlmi sasniegt 100 mbps līniju mobilajam internetam. Skatīsimies, cik ātri piepildīsies solījumi.