Sākumlapa › Forumi › Hardware › Pamatplates un CPU › AMD Liana ir klāt!
Uzziņai: AMD-Vi un VT-d ļauj virtuālajām viesmašīnām “pa tiešo” lietot perifērijas dzelžus: Ethernet, videokartes, PCI iekārtas u.t.t. Pieredze pašam nav bijusi, bet lieta noteikti laba. Pašam uz WinXP virtuālāsmašīnas ir 32Mb 3D karte, lai gan teorētiski varētu piekļūt teju vai visiem 256Mb …
Tr nav bias pret vienu/otru, pašam mājā ir abi, bet vienkārši ir vietas kur amd nevelk.
Tāpēc mana atbilde ir īsumā šāda: prieks, ka tev ar Intelu ir bijusi tik laba pieredze un Intel produkti vienmēr ir attaisnojuši tavas cerības. Ceru, ka arī turpmāk jūsu laulība izrādīsies tikpat veiksmīga.
Procesoru instrukcijas (tostarp arī virtualizācijas) ir kā matemātiska formula — tā vai nu strādā vai nestrādā.
Tam, ko tu minēji ir visai maz sakara ar pašiem zīmoliem Intel vai AMD, bet vairāk gan ar tiem susļikiem, kas nav atbalstu piešuvuši klāt BIOSā. Tā ir mātesplašu ražotāju vaina, nevis Intel / AMD. Kaut kādā mērā tev varētu būt taisnība, ka Intel produkcija ir labāka, bet tas ir tikai tāpēc, ka paši mātesplašu ražotāji BIOSu kopē pēc kopīpeist principa, savukārt, kad rokās nonāk AMD, tad patiešām ir jāstrādā, un tad ierobežotajos termiņos un ierobežotā budžetā sanāk kā sanāk. Un reizēm nesanāk. Ir tiem monopolistiem lielas priekšrocības iepretim mazajiem.
Bet nacher man vajag top of the line gāmeru čipsetu, lai varētu izmantot specifisku processora funkciju?
Protams, ir baigi forši atbalstīt mazos, nebūt mainstrīmā, bet dažreiz funkcionalitāte ir svarīgāka par aizspriedumiem :>
Intelim būs 50 par plati un 100 par i5, un arī zemāks patēriņš, lopiski lielāka veiktspēja un labāka integrētā karte tieši video dekodēšanas ziņā. Un avx.
Un ko tu tur visu laiku cepies par elektrības patēriņu? Te ir runa par vidusmēra seriālu/spēļu dročītāju pročiem, nevis par to klasi, kurā ietilpst atoms un Fusion [kur fusion par dažus vatus lielāku patēriņu piedāvā vairāk nekā proporcionāli lielāku veiktspēju par atomu]. Nopērc nevis “i5 kapeikpisēju” sērijas lēto barokli [kā mums te viens mājās, salasīja kasti ar i5 un GTX280 un jauns bezfirmas 800w baroklis pa 35 mārciņām] bet normālu 80 PLUS sertificētu firmas dzelzi un tas tev tos 10-20 watus, par kuriem tu tik nežēlīgi uztraucies, ietaupīs, paralēli izdalot mazāk siltuma un skaņas.
Un antec earthwatts 380w būs pilnībā pietiekami jebkurai kartei zem 200 latiem. Protams, tulīt sāks defecēt, ka 380 nav gana. Jā, ar nouneimu nebūtu gana, ja tev procis pie slodzes neēdīs vairāk par 70-80w, videokarte virs 200w neēdīs un uz 12v reiliem atliektiem galiem pietiek strāvas, tad nu i nacher ņemt stiprāku barokli ?
Esi dzirdējis par darba effektivitāti ? Jā fjūženam un ātomam būtu zemāks patēriņš gan pie idle, gan pie slodzes, bet tie desmitreižu lēnāk pildīs vienu un to pašu uzdevumu, salīdzinot ar i5.
Un ko tu te defecē, tev ir 2 yesteryear vienkodolproči, kas ar effektivitāti ir uz jūs :>
LlanoL-L-A-N-O!lianaLiānas LLANO“L”“L”“O”
Autor! Nekā personīga, bet nu tomēr… Ja reiz raksti, tad tās lietas nosaukumu, par ko raksti, atveido korekti.
Jebkurā gadījumā – ja rakstam vārdu kā žargonismu, tad vārds jāliek pēdiņās vai slīprakstā, ja lietojam īsto (CPU gadījumā tehnoloģisko
Darba efektivitāte? Kāda ir tā tava darba efektivitāte – iespēja skatīties 1080p filmas 20x paātrinājumā? 😀 Kad man būs liekas 200-300 mārciņas, es uzstellēšu kastīti ar Fusion, jo man principā nebūtu nekas pretī pret kompīti, kas stāvot ieslēgts 24/7 [tāpat kā esošā kaste] patērētu kādus 40-50w un neizdotu nekādu skaņu.
Manu proču efektivitāte? Ļoti normāli, ar atliektiem galiem pietiek manām vajadzībām, par spīti 8-9 gadu vecumam. Bet nu jā, šitentā sistēma galu galā ir pavisam citā kategorijā [priekš nevertelliem AMD tajā laikā duronus ražoja :>]. Man vispār sāk likties ka manas barošanas problēmas ir vienkārši pārāk novecojuša barokļa, jo proči savu 68w TDP sasniegt var vienīgi retos gadījumos [pie smagākiem lietojumiem proču noslodze aiziet uz 60-70%] un čipsets ir patīkami vēss, tā ka priekš tās neefektīvās [tiešām 😀 ] GF6800 barokļa jaudai vajadzētu pietikt… 😀
P.N. Ja jau reiz īpieci ir tik fantastiski spēcīgs procis, priekš kam tad tev to uzsvaru uz videosūdu, kas ir spējīgs HD video atskaņot? fantastiskais īpieci par vāju lai viens pats atkodētu? 😀
Preses relīzes