Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › Android fragmentācija: 18796 ierīču modeļi
patchišķaudījauztjūnēt
Izlaisto Android modeļu skaits pa gadiem:
2014. g. augusts – 18.796 modeļi
2013. g. augusts – 11,868 modeļi
2012. g. augusts – 3997 modeļi
Pēc ekspertu datiem, 12 no 13 vispopulārākajiem Android ierīču modeļiem ražo Samsung. Tāpēc arī viņi iekarojuši 43% tirgus.
Atsevišķu ražotāju pienesums
Android laidienu izplatība (baltā līnija rāda, cik % aizņem tobrīd populārākais Android laidiens)
Telefons ir lai zvanītu un pa retam kādu SMS. Internetam ir laptops, fotogrāfēšanai fotoaparāts, video ir videokamera bet navigācijai paša galva uz pleciem un fotogrāfiskā atmiņa.
Pāris gadus atpakaļ sanāca pirmais un līdz šim vienīgais aizbrauciens uz rīgu ar mašīnu – vadoties pēc piecus gadus vecas telefonu grāmatas. Nu akej, ar navigāciju būtu atkrituši visādi interesanti piedzīvojumi 😀 , kaut gan pati rīgas satiksmes organizācija ir pietiekami tizla.
Ja dzīvo mucā un neko nevajag, tad staigā laimīgs ar savu 33.trubu. Es soc.tīklus vispār pēdējā laikā kā praktiski nelietoju, bet fočēt sanāk regulāri. Gan bērna bildes, gan darba vajadzībām. Un man tāpēc nevajag staipīt līdzi papildus agregātu.
Arī bez navigācijas praktiski nav iespējas iztikt, jo sanāk pārvietoties ļoti bieži. E-pasts un internets ar ir vitāli svarīgs (un ne jau tikai izklaidei un laika kavēšanai). Nē, man pilnīgi noteikti nav ne mazākās vēlmes staipīt līdzi datoru. Pat planšeti vēl neesmu nopircis, jo ērtāk (un pagaidām pietiek) ar normālu smārtu.
P.N. Pusbrālis nesen nodemonstrēja kā viņam lieliski darbojas trešā samsūda galaktika, tb cik lieliski bremzē – gaidīšanas ilgums uz kaut ko sākot ar piecām sekundēm – man uzpīkstinot, esot vienā istabā, no sākuma likās ka es pīkstinu kādam citam, jo es biju jau kādus 3 vai 4 signālus izdzirdējis, līdz uzdegās ekrāns un sāka skanēt melodija, vēl vajadzēja pāris sekundes lai parādītos mana bilde… 😀
Es nesen nopirku trubu pa 60 eirikiem, tepat notepadā (
Pēc gada varbūt paņemšu ko labāku, bet tad jau to būšu atpelnījis simtiem reižu.
Kas ir “8000 mah pauer banka”? Izklausās ka tev ne tikai vienu bikšu kabatu izspīlē plakanais telefons, bet arī citu, aizmugurējo, kārtīgi aizpilda liels klucis 😀
Powerbanku gan es kabatā nelieku, bet pirkumu nenožēloju. Lad gūglēju labāko pirkumu, tad gandrīz iegrābos uz 4k mah bankas, bet veiksmīgi atradu arī 8k. Lielumā ir apmēram kā 6 collu smārts un bik biezāks, bet ir 3 izejošie usb porti.
Bet ir samērā ērti, ja darba vajadzībām internetā tiec, vari sazināties jebkur un nestaipot līdzi laptopu, planšeti.
Kā arī dažādiem momentfoto nav nepieciešama spoguļkamera. 🙂
Soc. tīklus lietoju, un pārsvarā tos pašus darba vajadzībām, uzturu firmas soc tīklus / lapas, komunicēju ar klientiem. Būtu diezgan neērti it īpaši vasaras laikā skriet uz mājām pie datora lai atbildētu klientam uz jautājumu twitterī, kur to jams gaida ātri.
Atpelnīšanās ziņā ja zini kā to lietot, atpelnās.
Pārsvarā telefona bremzēšana rodās no piedrazotas sistēmas – Samsung Galaxy S3 jau ir samērā normāli parametri, cik esmu pamēģinājis tad strādā pat ar tagadējām aplikāciju versijām.
Kas būs nākais? Bremzīgs, ar malware inficēts, netam pieslēgts ledusskapis, lai Anonymous skidiji varētu caur netu sapūdēt ledusskapī esošo paiku?
Ir labi ja pa rokai ir telefons, foto, navigācija, vīrusu perēklis, spiegošanas aparāts un anālais vibrators viss-vienā. Bet kas der visam tā pa īstam neder nekam. Vot uzlauz ar savu smārtu kādu vecu WEP vai WPS pirms tam nomainot savu MAC. Būs vien jāņem laptops.
Pats esmu strādājis darbos, kur jābildē objekti un lietiskie pierādījumi, citā darbā bijis jābildē iekārtu izvietojumi, vēl citā darbā – dokumenti, lai nebūtu jāiet garais birokrātijas ceļš ar iesniegtām kopijām utt laika kavēšanu – fiksi nobildē ar klienta atļauju un nosūti uz centrāli.
Un, ja man kāds pārgudrītis pateiktu, ka tam visam neder smārts un tā vietā jāstaipa līdzi vēl visādi hlami, tad gribētos pateikt kādu biezāku vārdu.
Un nemaz nerunājot par to, ka pastāv vēl citi tūkstošiem citu darbu (gan IT, gan ne ar to saistītu), kur pilnīgi pietiek ar normālu smārtu.
Un, atbildot msh par power banku, man ir šī:
Esu laimīgs ar savu laptopu kas spēj to pašu un vēl vairāk kā arī zvaniem iztieku ar 6310i. Vairāk man nekas nav vajadzīgs.
Preses relīzes