“Android sāka vēl pirms iPhone”: Cik daudz patiesības ir šādā apgalvojumā?

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas “Android sāka vēl pirms iPhone”: Cik daudz patiesības ir šādā apgalvojumā?

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 16 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    jonjs
    Participant

Cik ļoti Apple dibinātājs Stīvs Džobs (Steve Jobs) ienīda Android kļūst skaidrs no viņa pēdējās sarunas ar savu biogrāfu, Valteru Īzaksonu (Walter Isaacson). Stīvs Džobs apgalvoja, ka Android ir nozagts iOS un ka viņš ir gatavas iztērēt ikvienu peniju no kompānijas Apple bankā noguldītājiem 40 miljardiem dolāru, lai izlabotu šo netaisnību un iznīcinātu Android. Š is paziņojums radīja pamatīgu “troksni”. Bijušais Google boss Ēriks Š midts (Eric Schmidth) intervijā Reuters ziņu aģentūrai atbildēja, ka visi šie apgalvojumi ir nepamatoti un ka Android projekts esot sācies stipri ātrāk pirms iPhone projekta sākuma. Papētīsim cik daudz patiesības ir šajā apgalvojumā.

Saskaņā ar Reuters, Š midts teica:

“Es esmu nolēmis nekomentēt to, kas ir rakstīts grāmatā pēc viņa nāves. Stīvs ir fantastisks cilvēks un viens no tiem, kura man patiesi pietrūkst. Galvenais, ko varu komentēt šajā jautājumā, es domāju, ka vairums cilvēku piekritīs, ka Google ir lielisks inovāciju ieviesējs un gribu arī atzīmēt, ka darbs pie Android sākās vēl pirms iPhone projekta sākuma.”

Jāsaka, ka viņam ir viedoklis šajā jautājumā. Android projekts tika uzsākts 2003. gada sākumā un kuru vēlāk 2005. gadā pārņēma Google. Android projekta dibinātājs Endijs Rubins (Andy Rubin), tagad ir Google darbinieks un vada Android operētājsistēmas izstrādi šajā kompānijā.

Lai arī Ērika Š midta izteiktais apgalvojums ‘Android ir sācis vēl pirms iPhone’ spriežot tīri tehniski ir patiess, nevar noliegt, ka Android OS, kas ir agrāka par iPhone iOS relīzi, pilnīgi to neatgādināja izskata ziņā. Savukārt Android OS pašreizējās versijas ir nepārprotami iedvesmojušās no daudzām Apple OS dizaina iezīmēm. Bet, ja jūs domājat, ka tās nav vienkārši “iedvesmas” un tā ir acīmredzama iOS kopēšana, tad apdomājiet tālāk rakstīto.

Daudzi pēdējo divu iOS (iOS4 un iOS5) relīžu izskata risinājumi ir nepārprotami raduši iedvesmu no Android izskata risinājumiem. Lūk daži piemēri:

● iOS jaunā paziņojumu sistēma. Neapšaubāmi jūtams iespaids no Android gadu vecās paziņojumu sistēmas (no augšas izslīdošie paziņojumi).

● iOS5 sākot no ekrāna bloķēšanas saīsinājumikonas līdz kameras lietotājprogrammai. Kaut kas līdzīgs HTC Sense 3.0 Android grafiskajam interfeisam.

● bezvadu atjauninājumi: Android OS šī iespēja ir jau no pirmās dienas.

● iOS jaunā ziņu aplikācija iMessage ir tīrākā iespaidošanās no BlackBerry Messenger programmas.

Un šie ir tikai daži piemēri. Tātad vai patiesi Android OS ir tik ļoti iespaidojusies no iOS? Nav ne mazāko šaubu, bet vai tā ir kopēšana? Daļēji, jā protams, bet tieši tā pat ir ar pēdējām divām Apple iOS (respektīvi iOS4 un iOS5) versijām. Un es te neredzu neko nepareizu. Visas kompānijas kopē veiksmīgus izskata risinājumu un arī Apple nav imūna šajā jautājumā.

Autora viedoklis ir, ka Apple ir jāatmet visu apvainotā cietēja loma un jāiet tālāk, konkurējot ar Google un Android. Android samērā ātri atņem tirgus daļu no Apple iPhone un kompānijai ir kaut kas jādara, lai vērstu situāciju sev par labu, pirms nav par vēlu.

http://www.techdrivein.com

Savukārt es kā raksta tulks tikai varu pamēģināt kādu no lasītājiem ieinteresēt pasekot, kas notiek visā šajā “titānu” cīņā un paskatīties, ko tas mums nesīs gan kā produktu lietotājiem, gan arī kā planētas “Zeme” iemītniekiem.

Nettwerk
    Participant

Es tikai varu komenteet kaa Android kopee no visa un pamatiigi. Tur gandriiz nav neviienas inovaacijas. Pilniibaa nulle, vieniigi ko Android ir izdomaajis (arii iespeejams varbuut apstriideet), tas ir notifications piekljuve pavelkot no augshas uz leju. OTA tika nokopeets no Palm WebOS. Android ir viena no drausmiigaakajaam sisteemaam muuzhaa. Pirmaam kaartaam Android nemaak izmantot pareizi tehnisko pusi, kas noved pie bremzeeshanas. Otrkaart sprauzh visos hlamos saakot ar visaadiem kitaiskij gjermo un driiz buus klozetes podaa, kas slauciis Drunk_Pisar, P**** ****u.

BERILS
    Participant

par pirmo daļu tava s*da teksta es nestrīdēšos , bet par to ka android ir sūds… Tu neesi nekas ,lai uzstādītu diagnozi šai os! Varbūt visi stock romi ko piedāvā telefonu ražotāji ir sūdi , bet nejau androids! Inovatīvi ir tas ,ka šo os, vari ņurcīt kā gribi un bāzt kur gribi , jo tā ir atvērta visiem , pat tev līkrocim!!! Mans androids nebremzē , un tava 5510 xtriplepromusicezpress nokia gan ! Gaidu vēl tavus argumentus !

Nau4a
    Participant

redzi, paņemot no katras OS kautko labu, sanāk viens labs OS.

Jaunzems
    Participant

Ko tu dzer? Pēdējās nedēļas laikā radies iespaids, ka esi saslimis ar web33 sindromu un tevi jāved uz Rīgas psihoneiroloģisko klīniku.

Vai WP7 satur slepenus signālus, kas noārda smadzeņu šūnas? Daudzi WP7 fanboji (piemēram, z33d3vil no XDA-developers) ir kļuvuši par ignorantiem pilokiem.

samurajs
    Participant

Te jau strīdas nevis par to, kāda ir kura OS, bet gan par grafiskās vides bling-bling kā ikonas un paziņojumi 😀

iKey
    Participant

Un cik bieži tu to savu Android sper klāt pie lādētāja?

iKey
    Participant

Pēdējā laikā Ä€bolis kašķējas ar visiem tieši dziaina un citu eye-candy dēļ. Un citi ābolīti sauc pie dziesmas par tehnoloģiju špikošanas

BERILS
    Participant

vakarā , jo izmantoju praktisi visulaiku , fõnā ir mp3 + internets , spēles kad nav ko darīt !

Tas ir smartphone…. visus ir jālādē reizi dienā, max trīs dienas , ja viņu neizmanto !

jonjs
    Participant

Nezinu par Android, bet linux (vismaz standarta konfigurācijā) notebooka bateriju ēd ārā ievērojami ātrāk.

Nav jau ideālu sistēmu visur ir savi plusi un mīnusi.

Bet pieļauju, ka linux gadījumā tas ir tādēļ, ka ražotājs slēpj šo to par dzelžiem un līdz ar to pagaidām prātīgāk nesanāk.

vincister
    Participant

Viens gadījums.

Varu likt pretī tieši tāpat vienu gadījumu – āomam Win ēda ātrāk baāu nekā Ubuntu.

Nemaz nerunājot, ka pamatojums galīgi nepiemērojams mobilajiem, kur dzelžu bāze ir zināma un baterijas taupība ir svarīgāks raksturlielums kā portatīvajiem datoriem.

Wuu
    Participant

Izlasām virsrakstu, pēc tam ieraksta komentāru un ja paliek laiks, izlasa tēmu 😀

bluebird
    Participant

Man arī ir droīds!! 🙂 Nu ir bugi daudz viņam. Bet taču jauns vēl!!!!! 😉

Ralfie
    Participant

Lai nu kas bet WP7 ir garlaicīgākais telefons, kādu pagaidām esmu lietojis.. Droīds savukārt dod man kaut cik nelielu brīvas izvēles sajūtu, tapēc tavi “argumenti”, Netverg, iet podā.

Nettwerk
    Participant

Jauns, hmmm bugu ir vairaak kaa jebkurai citai sisteemai. Un android pastaav jau no 2007 gada nopeerkams. kas tur jauns?

dzhonsons
    Participant

Nettwerk, ej tak tu vienreiz 😀

Man viss darbojas un nav tā, ka “bugu ir daudz”.

Ja tavu Wp izmantotu tik pat daudz lietotāju kā izmanto iOS vai Android, arī tevis dievinātajai sistēmai būtu “bugu ir daudz” 😉

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 16 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā

Vai vēlies saņemt jaunumus no Notepad.lv?