anglija un hp

Sākumlapa Forumi Citas tēmas Humors un Joki anglija un hp

Tiek skatīts 7 ierakstu – 21 līdz 27 (no 27 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    aoma
    Participant

izredzētais wrote:

vienu gan es nesaprotu, ja ārzemēs lielākoties dzīvo infantīļi, tad kādēļ Latvija atrodas tur kur tā patereiz atrodas?

tas tāds neliels domu grauds..

vispār jā :devil:

WerNeo
    Participant

calabria. Es gan vairāk teiktu, ka tu esi Zadornova joku (par krievu programmētāja piedzīvojumiem ASV) pārnesis uz forumu. 🙂

drunk_lizard
    Participant

ko juus te lejat?

tas par to 2+2×2 ir pilniiga taisniiba.

i pilniigi pofig, vai rakstiits uz lapas vai nee. pareizi atbildees tikai kaada 10 dalja.

kaapeec?

taapeec, ka pofig visiem uz matemaatiku… mums tak ir datori, kalkulatori un skaitaamkocinji! un jaunatnei ekzaktaas zinatnes tak ir fakultatiivie prieksjmeti….

rezultaats uz sejas https://www.delfi.lv/news/national/politics/visbiezak-zemako-novertejumu-skoleni-sanemusi.d?id=26927697

katrs desmitais ir pilniigs dauns un 80% ir parasti stulbenji

joptv, taa tak ir oficiaalaa statistika.

Snorx
    Participant

to calabria: Kāpēc tev tas man bija jāskaidro? 🙂 Nesatraucies- ar matemātikas zināšanām pagaidām viss ir kārtībā :lala:

WerNeo
    Participant

Un tāpat es palieku pie sava, ka mutiski pasakot šo uzdevumu, būs lielāks nepareizo atbilžu skaits nekā, ja to uzraksta uz papīra. 😛

Foxsk8
    Participant

Īstenībā, ko Jūs te lej 😀 😀 2X2 reāli var pierādīt, kad ir 5, līdz ar to vēl pieskaitot klāt 2, sanāk 7.

https://www.metacafe.com/watch/459955/2x2_5_just_a_good_math_trick/

P.S. Nu un beigās kā tur sanāk kā nē? 😀

richX
    Participant

hmm… nu es nezinu, vai nekļūdos, tomēr uzskatu, ka šis piemērs ķer vnk uz neuzmanību… ja cilvēks kaut nedaudz neiedziļinās piemērā, tad kļūda ir pašsaprotama. Un mūsu smadzenēm ir tieksme darīt visu uz reize pēc kārtas šādos gadījumos. Excel uzrāda pareizi, jo velta kādu laika brīdi, lai izvērtētu šo piemēru kopumā, bet cilvēka smadzenes, saprotot. ka manipulācijas notiks ar gaužām nelieliem skaitļiem, šo izvērtēšanu vnk uzskata pirmajā brīdī par lieku laika tērēšanu… tieši šī smadzeņu funkcija bieži noder, kad vajag pieņemt pēkšņus lēmumus… tomēr reizēm tas arī dzīvē noved neceļos… resp. tad parasti saka, ka cilvēks nav apdomājis sekas, nav sapratis bildi kopumā… šī spēja, izvērtēt situāciju kopumā cilvēkam sāk attīstīties (ja nemaldos) no 7 gadu vecuma (kkā tā mums psiholoģijā stāstīja, nezinu precīzi, jo pierakstu nav pa rokai). Š is ir viens no primitīvākajiem domāšanas veidiem, kadi ir cilvēkam, un mēs to parasti izmantojam vienkāršās vei šķietami vienkāršās situācijās. Veids ir ļoti ātrs, tomēr netiek izmantota visa iespējamā informācija, tāpēc arī rodas kļūdas… kā šajā gadījumā…

Varu derēt ka arī daudzi no jums, kas atbildēja pareizi, sākumā iedomājās vienkāršāko variantu – 8, bet tad sāka domāt – bet varbūt… tā vienkārši iekārtota cilvēka domāšana, un no šādām kļūdām var glābt vienīgi nepārsteigšanās…

tomēr neskaidrs ir tas, ka viņi nevēlējās atzīt savu kļūdu – vai nu viņi ir pārāk augstprātīgi vai arī tiešām ir ar trūcīgām vispārējās matemātikas zināšanām.

p.s. mani arī uzķēra reiz uz šī joka, un es tad arī pateicu 8, ja es būtu sekundes 2 ilgāk padomājis, es saprastu, ka pareizā atbilde ir 6, es tad arī vnk pārsteidzos…

Tiek skatīts 7 ierakstu – 21 līdz 27 (no 27 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā