Apmainaties ar viedokļiem par C++ kompilatoriem.

Sākumlapa Forumi Software Windows Apmainaties ar viedokļiem par C++ kompilatoriem.

Tiek skatīts 7 ierakstu – 1 līdz 7 (no 7 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    Y
    Participant

Gribētu dzirdēt jūsu viedokļus par dažādiem kompilatoriem un to sniegtajiem rezultātiem, un ieteikumus par pieejamo dokumentāciju un interfeisu piemērotāku jauniesācējiem.

RicoPico
    Participant

.

#include

using namespace std;

int main ()

{

cout << “Bloodshed Dev-C++”;

return 0;

}

Crow
    Participant

RicoPico.cpp:5:7: fatal error: no such compiler “Bloodshed Dev-C++”

Ir GCC (GNU), MinGW (kas nāk kopā ar Bloodshit – GCC ports priekš Windof), ICL (Intel) un Microsoft, un vēl citi, kas nav cienīgi, lai es tos nosaucu (t.i., es vairāk nezinu). Atšķirības arī nekad neesmu zinājis (kaut viņas pavisam noteikti *ir*). Droši vien biedrs nevertell zin…

Enīvej, Bloodshit ir IDE. Turklāt reti bagaina un vairs sēēn netiek uzturēta. Protams, cik labi, ka ir open source: https://sourceforge.net/projects/orwelldevcpp/ ! Kā IDE gan man savā laikā vairāk labpatikās C++Builder (un Borland kompilators, kad vēl tas piederēja Borland – pēc tam Embarcadero visu sa3.14sa; vairākumā gadījumu Borland mācēja parādīt tieši kur ir kļūda, atšķirībā no MinGW, kas sajuka prātā dēļ vienas ne tur ieliktas iekavas un step-by-step debageris pakārās un parāva līdzi pašu Bloodshit). Protams, Borland tika torrentu lielveikalā iegādāts… ja gribas free, tad… wēēl… hmmnja.

RicoPico
    Participant

meh.. Vēl 3 gadus atpakaļ man koledžā Blood komplieri lektors cēla debesīs. Viss kurss lietojām un neviens nepīkstēja ka sūds. Iespējams, kaut kas pēdējos gados ir mainījies. Skatos, ka viņu lapa arī ir down. Jebkurā gadijumā Bloodshed joprojām ir brīvi dabūnams, ja mazliet pameklē.

nevertell
    Participant

Linux pusē pārsvarā lieto gcc un llvm clang. Tas, ko tu te esi ielicis, izklausās pēc mājasdarba jautājuma, tākā research’o jau nu pats visu.

Y
    Participant

Un tomēr nevajadzīgu atbildi (Linux) izlēmi iekomentēt, jautājums ir ielikts foruma Windows sadaļā.

Īsu savas vēstures kopsaucēju problēmām ar kompilera funkcijām varēji man atvēlēt.

nevertell
    Participant

Abi kompilatori ir open surs, abi strādā uz windows un abi vēl tiek aktīvi attīstīti. Man šķiet jau tagad arī Clang’s atbalsta C++11 specifikāciju. Visuālais cē pļek pļek tik nesen “became compliant”. MinGW (kas ir gcc wendouz implementācija) ir ātrāks par VIsual C++ gandrīz vienmēr, ja abās pusēs iespējo optimizācijas. Kā arī oupen surs kompilatori vismaz pieturās pie standarta un daudz nedirsinās, kamēr MS kompilators to nevienmēr dara. A starpība kur ? Bļin tajā, ka vieni ļauj tev darīt tikai atļautās lietas, otri ļauj tev kodu rakstīt kā pērtiķim.

Pieminu ļenuksu tik tāpēc, ka tur šie kompilatori “sākās”. Un, lai arī otrādāk šis process notiek reti, liela daļa linux softa, ja tas ir patiesi svarīgs un noderīgs, ar laiku nonāk arī uz citām platformām. Par clang’u vēl var strīdēties, ka tas sākās uz BSD un ābolu landē, jo aizsākās visa tā atvērtā LLVM padarīšana ar āboliem un entuziastiem no MIT. Tā kā paskat nu, Ä€bols nav nemaz tik ļauns, kā te daudzi gribēti iedomāties. Un visu vispārībā, LLVM ir nākotne visa veida programmēšanas valodu interpretēšanā un kompilācijā. A kāpēc ? A pats pameklē, palasi. Es jau tā esmu gana daudz tavu mājasdarbu pildījis.

Un bloodshit c++…

Vienkārši nē.

Tiek skatīts 7 ierakstu – 1 līdz 7 (no 7 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā