Apple, Facebook, Microsoft un Google atzīstas sadarbībā ar varas iestādēm

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Apple, Facebook, Microsoft un Google atzīstas sadarbībā ar varas iestādēm

Tiek skatīts 5 ierakstu – 1 līdz 5 (no 5 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

Kompānijas Apple, Facebook, Microsoft un Google atzinušās, ka kolekcionē datus par saviem klientiem, un ka esot nodevušas datus ASV varas iestādēm pēc to pieprasījuma. Kā ziņo Bloomberg, Apple laikperiodā 2012. gada 1. decembra līdz 2013. gada 31. maijam saņēmusi 4-5 tūkstošus pieprasījumu no varas iestādēm sniegt datus par 9-10 tūkstošiem gala ierīču. Apples juristu komanda izvērtējot katru pieprasījumu, un, ja tas ir likumīgs, tad sniedzot prasītos datus “minimālā apjomā”. Kompānija nav varējusi piegādāt datus tikai no iMessage un FaceTime videozvaniem, jo trafiks ir kriptēts un Apple tam netiek klāt.

Facebook paziņoja, ka 2012. gada otrajā pusē saņemti 9-10 tūkstoši pieprasījumu par 19-20 tūkstošiem lietotāju. Informācija izsniegta tikai ar īpašu atļauju atbilstoši datu aizsardzības likumam.

Microsoft 2012. gada pēdējo 6 mēnešu laikā saņēmis 6-7 tūkstošus pieprasījumu gan no vietājām, gan federālām varas iestādēm, tie skāruši 32 tūkstošus klientu.

Savukārt Google apgalvoja, ka prasītā informācija tiekot piegādāta personīgi vai caur aizsargātu FTP savienojumu. Nekādas tiešās piekļuves Google serveriem neesot nevienam.

ASV Nacionālās izlūkošanas pārvaldes direktors Džeimss Klappers komentēja, ka viņa iestāde patiešām izsekojot ASV pilsoņu darbības internetā, kas neesot tieša izspiegošana. Bloomberg arī apgalvo, ka izlūkošanas programmā PRISM piedaloties tūkstošiem firmu. Par dalību tās no valdības saņem dažādus bonusus un atvieglojumus.

[img]https://notepad.lv/userpix/28_prism_slide_4_1.jpg[/img]

BlackHalt
    Participant

Mērkaķi. Š is viss viņus velk uz sasiešanos meistarībā.

Atliek silc, tor, truecrypt un arī nav garantijas, ka tur nav backdŠri.

nevertell
    Participant

Jo blyad FTP ir drošs.

Ja nu vienīgi tas ir domāts sftp, kas jau pavisam cits līmenis.

Triggers
    Participant

Tad nu gan jaunums 🙂

Tas tāpat kā, visi pēkšņi bij šokā, ka ārsti ņemot kukuļus.

nhojder
    Participant

Mani dati jau sen ir nozagti. Briesmīgas lietas, mazāk vai vairāk apkaunojošas. Bet neviens tos arī neizmanto pret mani. Kamēr es pats varu tos brīvi izmantot, tikmēr es nevienam nedodu savu pakaļu, lai to nobučotu.

Tiek skatīts 5 ierakstu – 1 līdz 5 (no 5 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.