Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › Apple izrēķinās ar Psystar
hackintosh
Galīgo lēmumu piektdien, 13. novembrī pieņēma Sanfrancisko apgabaltiesas tiesnesis Viljams Olsaps, kurā atzina Psystar par vainīgu autortiesību pārkāpumos. Atceramies, ka jau 2008. gada pavasarī Maiami kompānija Psystar sāka tirgot pašražotus datorus ar OS pēc klienta izvēles: piedāvāja Mac OS, Windows, Ubuntu. Jau jūlijā Apple uzsāka tiesas prāvu, kurā konkurenti izvirzīja pretprasību par godīgas tirdzniecības noteikumu pārkāpumiem.
Par soda sankcijām pret PsyStar tiks lemts atsevišķā tiesas procesā, kas sāksies 2010. gada janvārī.
Psystar PC kolekciju vēl var apskatīt mājaslapā
Turklāt neesmu nebūt uztraucies. Gribēju tikai pateikt, ka šajā gadījumā tam nav nekāda sakara ar tehnoloģijā. Bet otrkārt, ja līdzīgā situācijuā būtu MS, tad visi viņus pamatīgi nodirstu. Bet tagad, izrādās, ka tas lieconot par afigenno gudrību.
paredzējuši tā ražotāji
edit: Un mac lietotāji nevarētu pastaigāties ar auksti paceltiem galiem, jo mac os būtu pieejama visiem
Man jau nu personīgi ļoti riebjās tā aitjūnu padarīšana, kapēc es nevarētu sinkot savu ītelefonu ar linuxi ? Nu protams, varu jau, tikai šifrē vaļa hešus, domā, kādas ir tās datubāzes, pēc kāda principa tas sūds strādā. Ir jau projekti, kas ar kādu +/- 6 mēnešu nokavēšanos tiek līdzi, bet tas ir tā kā bišk pa daudz.
Es personiski esmu pret abola politiku, bet..
Viņu mērķauditorija ir cilvēki, kuriem ir labi ienākumi un kuri nevēlas iedziļināties tehniskos jautājumos. Tā ir specifiska auditorija, kuru neuztrauc “vendor lock-in”. Viņi maksā nevis par maksimāli daudz iespējām, bet par to, ka, piemēram, nopērkot Apple peli, tā neprasīs draiverus vai citas viņiem “neinteresantas” lietas. Viņus neuztrauc arī cenas atšķirības.
Ja Apple kļūs par nākamo Microsoft un atļaus uzstādīt MacOS uz parasta PC, tad cilvēki viņus uztvers par parastiem “ширпотреб” un viss “īpašais” būs zudis (nedomāju, ka Apple spēs to pārdzīvot).
No tehniskā viedokļa nekādu brīnumu tur nav – smuks dizains, ierobežotas iespējas un maz tehnisku problēmu, jo dzelžu klāsts ir pamatīgi ierobežots.
ir galēji atvērtās tehnoloģiajs (linux)
ir galēji aizvērtās (macs)
un it totāls , ka rakstīja UnderV, širpotrebs (wind).
un katrām no šīm sistēmām ir savi plusi un mīnusi un manuprāt šīs trīs iespējas ir pietiekoši plašas
Gribēju pa ob1 stilam, iedot latu kā žēlsirdības dāvanu iphone lietotājam, bet negribējās māžoties, labāk pagulēju ar acīm vaļām 😀
Preses relīzes