Aprīlī – WordPress 3.4

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Aprīlī – WordPress 3.4

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 16 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

Plānots, ka aprīlī nāks klajā jauna mažorversija vienai no mūsdienās populārākajām web-platformām WordPress 3.4. Tāpēc šodien ieskats dažos gaidāmajos jaunievedumos.

Theme Customizer

Tēmu pielāgotājs ievērojami atvieglos darbu ar WordPress, un ar to diezgan viegli varēs strādāt. Ar Theme Customizer palīdzību reālajā laikā var nomainīt vai pievienot lapas galvenes bildi, mainīt fona un linku krāsu, izvēlni, virsrakstu, devīzi u.c. komponentes. Visas izmaiņas varēs vērot tiešsaistē, neizejot no adminpaneļa.

[img]https://notepad.lv/userpix/28_wordpress_34_theme_customizer600x200_1.png[/img]

Multisite uzlabojumi

Kopš WordPress 3 ieviestajā multisite režīmā jaunajā versijā būs uzlabota darbošanās ar apakškatalogiem. Lietotāju un web lapu meklētājs papildināta ar autofill funkciju. Varēs lietot lietotāju meklēšanu arī konkrētās lapās.

HTML tagu atbalsts attēlu virsrakstos

Pēc daudzu vēlēšanās ieviesta iespēja ievietot HTML tagus virsrakstos tieši adminpaneļa logos. Ar to atkrīt vajadzība veikt liekas darbības šablonos, lai pievienotu dizaina elementu vai linku.

[img]https://notepad.lv/userpix/28_wordpress_34_html_captions600x200_1.png[/img]

Paplašinātas XML-RPC iespējas

XML-RPC ir tas protokols, kas dod iespēju strādāt web lapā no mobilām lietojumprogrammām kā Android for WordPress. Ar šo instrumentu var pārvaldīt lapu, ievietot rakstus, labot komentārus tieši no programmas bez ielogošanās WordPress adminpanelī.

Komentāru pievienošana rediģējamajā tēmā

Ieviesta iespēja pārvaldīt komentārus tieši no tēmas rediģēšanas loga (Edit Post), tai skaitā varēs pievienot jaunus komentārus.

[img]https://notepad.lv/userpix/28_wordpress_34_comments_in_posts600x200_1.png[/img]

Citi jaunievedumi

Uzlabots internacionālais atbalsts

Paātrināta darbība ar samazinātu atmiņas patēriņu

“Bezgalīgā skrollēšana” tēmu meklēšanas režīmā

Pilnīgi jauns tēmu API

Klikšķis uz admin bar pārskrollē lapu uz sākumu

Ar widgetu “Links” iespējams veikt linku šķirošanu un filtrāciju

natolv
    Participant

Viena no populārākajām, bet tajā pašā laikā – sūdīgākajām, jo nāk klāt ļoti daudz nevajadzīgas drazas… Nekam vairāk, kā vizītkaršu web lapām & blogeriem neder…

Garinsh
    Participant

Tātad Drupal, Joomla, utt, arī nekam neder, jo līdzi nes veselu kaudzi ar kādam nevajadzīgām drazām?

Manuprāt, WordPress jau kādu laiciņu ir kas vairāk par vienkāršu bloga platformu, kaut paskatoties uz advancētajiem tepleitiem. Protams, ja ir nepieciešamība pielāgot ik katru sīkumu, tad visdrīzāk jādodas pie kaimiņiem, bet visādi citādi budžeta variantam pat ļoti piemēroti, kaut vai vienkāršās lietošanas un lielā pluginu atbalsta dēļ.

Evers
    Participant

Piekritīšu Garinsh. Nekad nenožēloju, ka izvēlējos WP par bāzi lapai, kura nebija ne blogs, ne vizītkartes tipa lapa.

natolv
    Participant

Man ir daži spēcīgi argumenti, kāpēc es tā saku, jo:

–Viss jau būtu labi, ja vien iestatījumus neglabātu datubāzē, jo nu – priekš kam to vajag, ir daudzu citi veidi, kā saglabāt konfigurācijas iestatījumus…

–Kamēr tēmas taisīs un būs iespēja “nokačāt” parastu lietotāju taisītās tēmas, kuriem bieži vien nav ne mazākās nojausmas par strukturizētu izstrādi, tikmēr tā vien būs, kā būs – nekā!

–Un, ja man, pieinstalējot kādu pluginu, tā iestatījumi arī ir jāglabā datubāzē, tad nu c`m on, pie lapas ielādes tiek ielādēti arī plugini, un ja vēl tas plugins netiek izmantots, tas pavisam noteikti tiek inicializēts, t.i. ja ir datubāzē iestatījumi, tie tiek ielādēti un ir par vismaz 1nu query vairāk…

–Un, kamēr datu apstrādi var kompensēt ar dzelžu izmaksām viss strādās labi, bet kas būs vēlāk?

Mad182
    Participant

WordPress vēl ir kaut cik lietojams, bet nu arī apaudzis ar visādu lieku drazu, tajā pašā laikā kodam paliekot tikai drausmīgākam.

Joomlu gan es vispār negribu nevienā acī redzēt, un te man piekritīs jebkurš kaut cik nopietns web izstrādātājs. Lēna, nepārdomāta sistēma. Pietiekami man ir nācies shellus tīrīt no nolauztām lapām un atkarināt žokli redzot visādas “joomlas speciālistu” veidotas konstrukcijas. Kad jātaisa lapa, visi ir baigie pluginu speciālisti un joomla tak esot tik superīga platforma, bla bla bla. Bet kad kaut kas noiet greizi, kāds to padarīšanu nolauž vai visa tā lapa sāk bremzēt, ir “HELP!!!11 mans sūdkods nestrādā, sataisi man”. Tādas joomlas degradē internetu.

mulaps
    Participant

Es pats lietoju wordpress un viņš mani apmierina.

Visu esu labojis editojis savām vajadzībā un pamazām no bloga kļūst par kārtīgu lapu.

Garinsh
    Participant

Nolicēji visās malās, bet par cienīgu alternatīvu neko nevaru saskatīt. Tā kā man pašam šī tēma uz doto brīdi aktuāla, tad sniedziet pieņemamas alternatīvas, izņemot Joomlu, kas man jau aknās sēž.

EDIT: Ja nav firmas noslēpums, uz kā Notepad ir balstīts? Izskatās ka varētu būt tas pats vecais labais WordPress.

Evers
    Participant

phpbb

Genādijs
    Participant

Jebal atkal dizains jāpakārto jaunajam, paldies nē, palikšu pie vecā labā …

reGative
    Participant

wordPress jau sen vairs nav tikai blogu CMS. Godīgi sakot, blogam pat par smagu. Kad pēdējo reizi ar WP strādāju, dashboard bija neciešami lēns, un pats wp nebija no ātrajiem.

Garinsh
    Participant

https://www.smashingmagazine.com ir viena no ātrākajām lapām, ko man nācies apmeklēt, un tā ir balstīta uz WordPress. Tā kā vaina diez vai Wordpresa galā.

Aldis
    Participant

Esmu saskāries ar vairums ko @Mad182 pieminēja. 🙂

Tādiem pluginu kremētājiem biežajā variantā nav nekādas sajēgas kas bremzē serveri, kas nē, kas vispār ir pieprasījumi, utt.. 🙂

Un kodēšana viņiem arī tāds dīvains stiliņš, kaut kur vells sazin kur, iebaksta echo vai print ‘migu‘; jo savādāk nevar… 😀

Aldis
    Participant

Cik man zināms, esi brīvo hostu piekritējs, tie jau nu toč neizceļas ar labu ātrumu kā tādi, tur arī būs tava problēma ar lēnu wordpressu.

Pēc maniem testiem defaults worpress iet labi.

flasherr
    Participant

Ja neapkarina ar pluginiem & gļukainām tēmām, tad griežas ātri. Admin panelis visiem saprotams & ērts. Mazliet besī veids, kā tiek glabāta info datubāzē (raksti atrodas vismaz 3jās tabulās, pluginu dati serialized (tā laikam saucas) formā

Ja vajag jaunās fīčas, tad jāliek jaunā versija (un jācīnās ar pluginiem/tēmām). ja nē – tad droši var palikt pie vecajām. Man viena vidēji apmeklēta lapa griežas uz 2.5., no problemo 🙂

Foxsk8
    Participant

Jau labu laiku, esmu no visiem custom CMS, paškodējumiem php baigiem brīnumiem pamazām atteicies no visādiem custom code, reāli kamēr citi ar vienu kliku liek funkcijas, attīstās ātrāk, man tas viss bija manuāli jākodē (viena persona), kas totāli paildzināja visu izstrādes procesu projektiem. Tad sāku apgūt wordpress, šobrīd esmu realizējis vismaz kādus 50 dažādus projektus izmantojot wordpress pamatbāzi, kā arī dažāda veida maksas pluginus.

Plusi:

– daudz un dažādi plugini, biežāk lietotie ir qtranslate, all in one seo pack, custom taxanomy types un vēl pāris

– Viegli un ērti pievienot saturu, labot, papildināt, viens no pārdomātākiem open source CMS admin paneļiem

– uz WP var izveidot jebko, sākot no vizītkaršu lapām, beidzot ar tādu portālu kā notepad.lv, vai pat kādu interneta veikalu. https://welovewp.com/ ir diezgan labs apkopojums par wordpress lapām, šeit piemēram var iegādāties dažādus wordpress skinus, sākot no shopiem, beidzot ar dažādiem tur sludinājumu tipa lapām, utt… themeforest.net.

– Ērts sistēmas upgreids uz jaunāko versiju

Mīnusi:

– To pašu ko jau te minēja par visu config saglabāšanu datubāzē, ja tu paņem izdzēst pluginu, un gribi viņu tā teikt pa jaunu uzlikt, nez kāpēc visi tie datubāzes settingi paliek iepriekšējie.

– Bieži vien visa tā informācija datubāzē tiek savietota piem p:test;cn:config visādos šādos formātos, un dažreiz ir tīri problemātiski pārveidot, uzlabot pluginu.

Bet kopumā reāli pagaidām šobrīd neko labāku, ērtāku par wordpress neesmu redzējis.

P.S. Arī boot.lv ir bāzēts uz wordpress, un viņa skinu var iegādāties iekš themeforest.net, ja nemaldos Gadgetine nosaukums bija, cik nu vēl dzirdēju Zigmārs laikam pametis visus LV biznesus, un arī ir sācis veidot dažādus skinus priekš WP pamatbāzēm un tirgo tos ārzemēs, šādi servisi ir diezgan daudz, daži no tiem:

https://www.appthemes.com/

https://www.elegantthemes.com/

https://www.wpzoom.com/themes/

Pat kuponu saita klonus var dabot: https://templatic.com/cms-themes/daily-deal-premium-wordpress-app-theme/

Š obrīd wordpress ir viena no vissstraujāk augošām CMS platformām.

P.S. Drīzumā arī notepad.lv pāries vismaz portāla daļu uz wordpress risinājumiem, un forumam paliks uzlabotāks phpbb3, notiks sistēmas upgreids. Kad tas notiks vēl nemāku teikt, bet visas iestrādes jau ir sagatavotas, un patreiz tas atrodās beta stadijā.

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 16 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā

Vai vēlies saņemt jaunumus no Notepad.lv?