Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › Raksti › Apskats: IZZI TV – izmēģināju arī es
IZZI – modernākā digitālā televīzija Latvijā
Vispirms man tika piedāvāts apskatīt IZZI digitālo televīziju
InternetamFRITZ!Box Fon WLAN 7390fritz.box
Interesentiem piedāvāšu dažus ekrānšāviņus no minētā rūtera konfigurācijas:
Īpaši neiedziļināšos rūtera konfigurācijā, jo apskats nav par rūteri, bet tas tiek pieminēts saistībā ar esošo IZZI pakalpojumu. Tomēr dažos vārdos – kā no ekrānuzņēmumiem var redzēt, tiek piedāvāti divi režīmi (lietotāja un eksperta režīms, kas atšķiras ar konfigurācijas plašuma iespējām). Rūteris ir diezgan advancēts un bagāts ar dažādiem iestatījumiem, piemēram, uzrāda pievienotās iekārtas, piedāvā bagātīgus “log failus†(kur tiek saglabāta informācija par internetā pavadīto laiku pa dienām, iztērēto trafiku, visām konekcijām, ieskaitot USB iekārtas), iespēja limitēt interneta lietošanu uz katru iekārtu, caur rūteri vadīt telefonu (konfigurēt zvanus, bloķēt nevēlamus numurus, veidot pāradresācijas, pat likt zvanīt trauksmes zvanu – kalpo kā modinātājs), utt. Interesentiem iesaku pašiem pastudēt rūtera instrukciju: Fritz!Box Fon WLAN 7390
Ir vairāk nekā skaidrs, ka minētais FritzBox rūteris ir apveltīts ne tikai ar interesantu vizuālo tēlu, bet ko darīt, ja šādu iekārtu nevēlamies pirkt? Vai var izmantot savu vai citu, vienkāršāku, tīkla iekārtu? Principā, nav problēmu, bet iekārtai obligāti ir jāatbalsta PPPoE jeb Point-to-Point Protocol over Ethernet
Atgriežoties pie digitālās televīzijas – tās nodrošināšanai tiek pievilkts atsevišķs kabelis un izmantota viedkarteCAM modulī
Izmantojot šo variantu nav jāizmanto ārējs dekoderis – visa vadība norit ar TV navigācijas iespējām. Par kvalitāti sūdzēties nevar – pārraide ir kvalitatīva un nesastapos ar “kāršanosâ€, “raustīšanos†un tamlīdzīgiem audio / video defektiem. Protams, jāsaprot, ka katra attiecīgā pārraide ir atkarīga no konkrētās televīzijas, bet skatoties HD kanālus uz 55 collu TV – nav nekādu pretenziju.
Tomēr, kas notiek tad, ja TV nav iespēja pievienot CAM modeli? Risinājums pastāv, klientam ir iespēja izmantot IZZI izsniegto dekoderi. Š obrīd IZZI tīklā izmantojami divu veidu dekoderi: viens, kas atbalsta DVB-T (Digital Video Broadcasting – Terrestrial), otrs – DVB-C (Digital Video Broadcasting – Cable). Abi dekoderu veidi tiek saslēgti ar HDMI (High-Definition Multimedia Interface) vai AV ieeju. Bet, ja jūs vēlaties dekoderi iegādāties pats, bez IZZI dalības, tad jāņem vēra, ka DVB-T un DVB-C standartā dekoderim jāatbalsta visu frekvenču diapazons no 95 līdz 862 MHz un jābūt ar iebuvēto Conax kodēšanas CAM interfeisa versiju 7+.
Pēc vairāk kā mēneša lietošanas perioda kompānija IZZI salīdzināšanai man pieslēdza jauno pakalpojumu – IZZI interaktīvā TVZyXEL dekoderu
Pats dekoderis ne ar ko īpaši neizceļas, tam ir HDMI savienojuma iespējas ar TV un eSata, un USB pieslēgvietas. Jāpiebilst, ka šeit gan lietotājam nebūs brīva izvēle, uz doto brīdi IZZI saviem klientiem piedāvā tikai šo modeli, citus IZZI IP TV tīklā lietot nedrīkst.
Komplektā līdzi nākošā pults atstāja par sevi diezgan “prastu†pirmo iespaidu, to radīja sajūtas kad tur šo pulti rokās – nu nepatīk tas materiāls. Toties pults ir viegla un apveltīta ar diezgan daudz podziņām / iespējām / funkcijām.
Ar “ok
Tie laiki, kad jāpērk TV programma, ir sen pagājuši. Arī IZZI savā televīzijā piedāvā apskatīties programmu katram kanālam, un, ja raidījums to nodrošina, arī attiecīgo aprakstu par konkrēto pārraidi. TV programmu var atlasīt gan kopējā sarakstā, kurā redzi, kas notiek visos kanālos attiecīgajā laikā, vai arī atlasīt kanālu atsevišķi.
Saprotami, ka TV programma nav tas, kas mūsdienās piesaistītu kāda uzmanību, tāpēc interaktīvajā pakalpojumu klāstā ir jāpiedāvā arī citi “viedie†pakalpojumihomedesktop
Mans konts:
Iestatījumi:
Arhīvs:
Mazliet izbrīnīja tas, ka arhīvā ir pieejami tikai 5 kanāli, no kuriem latviešu ir tikai divi. Tāpēc sakontaktējos ar IZZI un uzjautāju, vai ir kādas prognozes par to, kad arhīvā būs pieejami pārējie latviešu kanāli, kā piemēram – LNT un TV3? Par LNT un TV3 kanālu arhivēšanu ir saņemta atbilde, ka to varēs realizēt noslēdzot atsevišķu vienošanos par samaksu.
TV Ieraksti:
TV kanāli:
TV programma:
Video noma:
Jaunumi:
TV ierakstu plāns:
Atgādinājumi:
Laika ziņas:
Valūtu kurss:
Secinājums:
Jāsaka, ir prieks, ka Latvijas tirgū nav tikai viens gigants, kurš kontrolē visu tirgu. Vados pēc principa, ka konkurence nāk par labu gala patērētājam. Pozitīvi, ka mums ir vairākas lielas kompānijas ar augstiem mērķiem un visnotaļ IZZI ir viena no tām, un šī kompānija ir tā, kuru ieteiktu saviem paziņām, kā vienu no optimālajiem variantiem.
Man bija tā iespēja šo pakalpojumu izbaudīt kā vienam no pirmajiem, jo pakalpojums ar jauno modernizāciju tika palaists “vēl bērna autiņosâ€. Un nevaru teikt, ka viss gāja kā pa sviestu. Ja ar parasto digitālo televīziju nebija nekādu problēmu, tad interaktīvajā TV sastapos ar tehniskām problēmām, ko vairākkārtīgi centās novērst IZZI meistari. Bija tīkla zudumi, kas izraisīja uzkāršanos gan TV, gan internetam. Bet pozitīvi, ka IZZI serviss visiem spēkiem centās to novērst. Cik izjautāju meistarus un dažus ar šo kompāniju saistītus cilvēkus, tad dabūju zināt, ka ir mājas, kurās ir problēmas, tā ir laimes spēle – viss strādās vai nāksies saukt meistarus un risināt tehniskās problēmas. Galvenais, ko es varu ieteikt no savas puses – zvaniet! Zvaniet un rakstiet! Kā gan kompānija jums var palīdzēt, ja nezin, ka tieši tev ir problēma? Varbūt kompānijas nav nemaz tik sliktas, kā var šur tur izlasīt, bet ir ļoti daudz klientu, kuri tās neinformē par esošu problēmu, un samierinās ar situāciju kāda tā ir.
Runājot par izvēli – parastā digitālā TV vai interaktīvā? Tas ir jāizlemj jums pašiem. Kvalitātē neredzēju nekādas izmaiņas, bet, ja vēlaties rakstā minētos “viedos†pakalpojumus, tad jāizdara izvēle par labu interaktīvajam pakalpojumam.
Pozitīvi, ka IZZI novērtē mūsdienu prasību standartus un piedāvā saviem skatītājiem plašāko HD kanālu klāstu valstī – 19 kanālus, tai skaitā 1 HD kanāls ar XXX saturu (īpaši izvēlīgiem cilvēkiem). Tāpat uzņēmums bija pirmais Latvijā, kas saviem klientiem sāka piedāvāt 3D TV kanālus, un šobrīd tiek nodrošināta divu 3D kanālu translācija.
Ar kanālu skaitu, sortimentu un cenām var iepazīties IZZI mājas lapā
Protams neiztikt arī bez kādas blusas. Ikdienā lietojot citas kompānijas pakalpojumus biju pieradis pie tādas funkcijas kā raidījuma ierakstīšana. Apskatā var redzēt, ka šādu papildiespēju piedāvā arī IZZI, bet ir viens liels bet… To nevar veikt, ja nav pievienota ārējā atmiņas iekārta, kurā veikt šo ierakstu. Tas nozīmē, ka esmu ierobežots ierakstu apjomā.
Bet lai būtu kā būtu, tomēr izvēle vienmēr paliek katra paša ziņā.
Pēc testēšanas neko sliktu nevar teikt – ok, bija sava nepatīkamā puse, ko jau minēju apskatā (sastapos ar tehniskajām problēmām) + ZyXEL aparāts neieviesa uzticību / kvalitāti, bet tas iespējams tikai tāpēc, ka man radās problēmas.
Tāpēc lūgums komentāros padalīties ar atsauksmēm par IZZI kompaniju / pakalpojumu kvalitāti , pieredzi un attieksmi, kuri ar to ir paši saskārušies. Kā arī ņemt vērā laiku, jo IZZI kompānija ir veikusi modernizāciju, un tas, kas bija agrāk – nav īpaši vērā ņemams (attiecībā uz tehnisko pakalpojumu).
Domāju, ka lietotāju pieredze sniegtu labu papildinājumu rakstam, lai citi lasītāji var labāk izvērtēt. Es uzrakstīju to, ko novēroju dažu mēnešu laikā, kad man tika piešķirts pakalpojums testam.
P.S. Pirmais pamatotais comments! 😀
Par tiem problēmu paziņojumiem un meistaru izsaukumiem ar toreiz lasīju, ka klienti esot bleķojuši neatkarīgi no tā vai paši pie vainas vai izzi aparatūra noklājusies.
Varbūt tagad ir kas mainījies, vismaz beztermiņa līguma slēgšanas iespējas es lapā saskatīju, taču pēc tādas izņemšanās, sapīties ar viņiem apetīte ir zudusi uz ilgu laiku, lai arīkadus debesu brīnumus viņi man nepiedāvātu.
Vai esmu palaidis garām, vai rakstā netika minēts.
Kas ir interneta provaideris IZZI, LATTELECOM, vai…
Ja es kā LATTELECOM klients varētu izmantot/baudīt šo televīziju, tad tas ir ieguvums!
Ja tas ir tikai un vienīgi IZZI tīkla produkts, tad tas ir šauram lietotāju lokam un neredzu jēgu lielai jūsmošanai!
Slavēt izzi hu..izi ir tas pats kas cildināt slaveno bērnu draugu un jauko cilvēku ÄŒikatillo!
Kā vispār mute verās vaļā kautko labu teikt par to nolādēto reketa kantori? Es ar viņiem cīnījos divu gadu garumā iesaistot pat regulatoru un policiju – rezultāts? Draudi no izzi juristiem manā virzienā un regulatora impotentiskā roku plātīšana sakot ka jā problēma ir bet tā kā viņi ir pilnīgi impotenti tad neko nespēj darīt lietas labā.
Tāpēc tik uz priekšu – supportējam šito nolāpīto iestādi ar reklāmām un jaunu klientu piesaisti. Ja kādam šķiet ka es te muldu – lūgtum varu pēc uzaicinājuma arī izsmeļošāk aprakstīt kā notiek tā galvā jāšana no izzi puses.
Kantoris kuru neieteiktu pat ienaidniekam.
Genādijs
Telekomunikāciju pakalpojumu sniedzējs IZZI interaktīvās televīzijas arhīvā iekļāvis nacionālo komerckanālu TV3, tādējādi IZZI klienti ir pirmie Latvijā, kas televīzijas kanāla saturu var skatīt sev vēlamā laikā. IZZI interaktīvās televīzijas arhīvā iekļauts arī kanāls LNT.
9. Apr, 2013 at 09:11
Pagaidām vēl strādā, man gan lielas vajadzības pēc tā nav, jo praktiski visu to pašu redzu no SAT.
Ar Latvijas kanāliem gan švakāk, jo maz strīmotāju. Kaut ko pa laikam arī aizklapē.
Preses relīzes