Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › Raksti › Apskats: Microsoft prezentē Office 2013 & Office 365
Notepad.lv ciemojās Microsoft Latvijas birojā, lai piedalītos jauno “Office†produktu prezentācijā un padiskutētu par to iespējām.Office 365Microsoft Office 2013
Ir sens teiciens “laiks ir naudaEsošās iekārtas kļūs vēl mobilākasviedākasun samazināta plaisa starp iekārtu tipiem
Cilvēkam nav jābūt piekaltam datoramMicrosoft piedāvā programmatūras risinājumus mobilajām sistēmām: Windows PhoneiPhoneiOSAndroid
Ideja ir pavisam vienkārša
Mobilitāte neattiecas tikai uz mobilajām iekārtām
Saprotot, ka ar interneta ceļiem ir tāpat kā Latvijā ar ceļa segumu, kur vietām ir bedres, citviet pat pilnīgi neizbraucami bezceļi, Microsoft ir izstrādājis arī speciālu rīku, kas atbalsta tehnoloģiju “Click to Runâ€
Kā jau iepriekš uzsvēru mobilo iekārtu nozīmīgu, arī MS ir atzinīgi padomājis par Desktop un mobilo iekārtu atbalstu skārienvirsmām (“touch†režīms
Kā jau jaunā programmatūras versijā, ir iekļauti arī dažādi jauninājumi, piemēram, ir iespēja pielietot “inlineatbildi
Office ir notikusi arī dziļa integrācija ar soc.tīkliem
Interesanta ( dažreiz pat ļoti nepieciešama) iespēja šķiet HD video konferences
Lieki atgādināt, ka populārā komunikāciju programma SkypeLync
Tiem, kuriem bieži nākas veidot dažādas tabulas, diagrammas
Arī populārā pdf
Rezumējot
Š obrīd ir šādi piedāvājumi:
Ä¢imenes risinājums:
Maza uzņēmuma risinājums:
Es te vēl tā ilgi un dikti varētu rakstīt par Microsoft jauno pakalpojumu un mākoņtehnoloģijas piedāvātajiem labumiem, tādēļ kopsaucējam citēšu Microsoft Office biznesa grupas vadītāja Baltijā, Andreja Juščenko rezumē par šiem produktiem:
Office 365 ir Microsoft tiešsaistes pakalpojumu brends, un Office Home and Student 2013 ir jaunākā lietojumu pakete mājas lietotājiem, kura ir instalējama uz datora un nodrošina atbilstošu funkcionalitāti.
Office 365 ir pakalpojums, kas sevī apvieno dažādus tiešsaistes pakalpojumus, tādus kā e-pastu, dokumentu pārvaldību, saziņas un kopdarbības iespējas utt. (atkarībā no mērķa klienta), kā arī ietver iespēju lietot atbilstošu Jaunā Office paketi (piem. Office Professional Plus 2013), kura ir instalējama uz PC vai MAC, kā arī tā papildinājumus mobilajām ierīcēm, t.i. planšetēm un/vai viedtālruņiem.
Office 365 ļauj lietotājiem izmantot visus pakalpojumus vienkopus, savstarpēji integrēta veidā, nodrošinot ērtāku saziņu, kopdarbu, dokumentu uzglabāšanu u.t.t. par mēneša vai gada abonēšanas samaksu. Līdz ar to neprasa no klienta sākotnējās investīcijas šādas „platformas†izveidei paša spēkiem (īpaši biznesam), jo pretējā gadījumā uzņēmumam vajadzētu to ieviest pašu spēkiem, pērkot serverus, programatūru u.c.
Savukārt mājas lietotajiem Office 365 Home Premium nodrošina ērtu veidu kā visi ģimenē esošie datori/citas ierīces var tikt pie Microsoft Office rīkiem, Skype sarunām, SkyDrive vietas utt.
Tai pašā laikā Office Home and Student 2013 vai Office Home and Business 2013 utt. ir Office rīku komplekts, kas nodrošina iespēju lietot Word, Excel, PowerPoint, Outlook u.c. uz viena konkrēta datora. Tās arī ir integrēts ar Microsoft On-line pakalpojumiem, piem., SkyDrive, bet ir iegādājams kā atsevišķa licence (līdzīgi kā šodien) un var tikt izmantots kā papildinājums klienta esošajai infrastruktūrai. Pretējā gadījumā, ja klients vēlās arī citas Office 365 komponentes (e-pasts, saziņas rīki, utt.), tās būtu jāieievieš paša spēkiem, vai jāiegādājas kā atsevišķus Office 365 abonementus.
Bez šaubām, Office 365 sniedz lielāku vērtību un elastību klientiem.â€
Nu ko, atliek vien mums katram izvērtēt, cik ļoti mums tas ir nepieciešams, bet es jau labu laiku atpakaļ esmu novērtējis mākoņtehnoloģiju plašo pielietojumu, un uzskatu, ka mūsu nākotne ir „mākoņosâ€.
Ideja ir pavisam vienkārša – tev ir savs windows konts ar ID, kurā tu “ienāc†un darbojies ar saviem dokumentiem, prezentācijām, utt.
Te arī tā zivtiņa. Datu glabātājs kādā jaukā brīdī var izvirzīt tev jebkādus nosacījumus, lai tu tiktu klāt pats pie savas informācijas. Ko apstiprina tālāk minētais: “Office 365 ļauj lietotājiem izmantot visus pakalpojumus vienkopus, savstarpēji integrēta veidā, nodrošinot ērtāku saziņu, kopdarbu, dokumentu uzglabāšanu u.t.t. par mēneša vai gada abonēšanas samaksu.maksāsi
Nākamais solis būs “sekojot klientu vēlmēm un tirgus izpētes rezultātiem” autonomās platformas pilnīga likvidēšana (vai bezprātīga cena tai) + kārtējais nesavietojamais datu formāts, kaukāds docy
Kāda vella pēc vispār par to ir jāmaksā, ja darba saturs un stils pilnīgi pieļauj strādāt iekšējā tīklā vai pat tikai savā datorā? Patlaban jau nav problēmu, bet viss iet uz to, lai tevi ar laiku piespiestu… tāpat kā kopš win2k esmu bijis spiests nomainīt divas OS, kaut gan ieguvumi būtībā ir niecīgi.
Autgļuku arī nemaz visi tā nemīl.
Ko tu tur čivini? Skaidrāk izsakies: Rackspace, Sharepoint, Lync utt, tas man neko neizsaka (patiešām; tikai par tādu sharepoint esmu dzirdējis, ka tāds ir
Jāsaka, ka vispār nesaprotu jēgu tiem on-line servisiem… tādi, manuprāt, ir ļoti labi komivojažierim vai kādam citam darbiniekam, kam specifika prasa daudz kustēties apkārt, bet caurmēra biroja darbā vienkārši nevajadzīgi.
Par milzīgiem birojiem. Tā ir ļoti liela problēma tieši pie mums Latvijā, jo gandrīz katrs darba devējs par varītēm grib redzēt savu darbinieku pa vecam sēžam uz vietas. It īpaši valsts un pašvaldību sektorā, kur šādu prasību nosaka normatīvi. Arī strādājot, piemēram, ES pētniecības projektos, man formāli ir jāsēž savā augstskolas telpā un par katru dienu jāatskaitās, ierakstot time-sheet’ā cipariņu 8 vai tamlīdzīgi – jo audits to paģēr. Kaut gan mājas birojs aprīkots nesalīdzināmi labāk un darbs tajā daudz efektīvāks. Arī tagad, esot valsts darbā, es skaidri apzinos, ka apmēram 80% varētu izdarīt, nenīkstot Rīgā visu nedēļu, bet esot te, teiksim, 2 dienas.
Nav izslēgts, ka, sakārtojot šīs lietas, nonāktu līdz izpratnei par attiecīgā softa lietderību, kaut gan tā īsti neredzu, ko tas varētu dot un kāpēc būtu jāiesaistās mūža verdzībā MS mākonī vai līdzīgā “kolektīvajā” servisā.
Man šķiet viss relaitīvi vienkāršākais risinājums ir Google Apps, tur gan pa brīvu, gan nav visādi termini jāzubra pa jaunu, gan visādas lietas var paņemt pa maksu, bet vai to vajag. Kā arī izmantot elementārus pakalpojumus no sava privātā accaunta, ja visiem tāds, tad kur problēmas doc-us šārēt kontaktiem.. e.t.c..? 🙂
Preses relīzes