Sākumlapa › Forumi › Citas tēmas › Cilvēks un Sabiedrība › [Aptauja] Laulību gredzens uz labās vai kreisās rokas?
Krievu laikos visi vilka labajā, jo labā tiek uzskatīta par darba-auglības pusi.
Centrāleiropā un pāri okeānam velk kreisajā jo kreisā sirds puse-mīlestības puse.
Cik būts kāzās – pāru domas mainās, pārsvarā labajā jo tā tas bija, bet ir arī pāri, kuri mūsdienojas un kreisajā pusē velk.
Kādas ir jūsu domas?
😀 Man šis jautājums interesē, jo vēl jāsadūšojas lai arī kopā dzīvojam daudzus gadus… Un tad vēl jaatrod dziļu kabatu pašam notikumam.
‘Pa krievisko’ – zaksā un pēctam lokālajā bārā ar karbonādes porciju un kasti šņabja, negribu.
Personīgi es tā kā vairāk sliecos uz kreiso roku jo tā – mūža dzīvesbiedre/-rs ir pie sirds visu laiku. Un man tas ir loÄŸiskāk nekā ‘darba’ rokā.
Būtu baigi interesanti atrast kādu info, pirms okupācijas laikā, kāda latviešiem bija laulību gredzenu puses izvēle, ne jau baigi senā vēsturē, bet teiksim 18/19g.s. un 20g.s. pirmā puse.
Sieva arii bijapar kreisaa rokaa nesaashanu. Jo tuvaak sirdij, ne tikai gredzens, bet miilestiiba, tas cilveeks ko esi izveeleejies uz muuzhu.
Tīri no praktiskā viedokļa labāk būtu nēsāt uz kreisās rokas. Ar labo roku savienojot laptopam flex kabeļus var nejauši izraisīt īssavienojumu.
Kopš labai rokai pārcietu diezgan nopietnu plaukstas operāciju, laulības riņķi vai citas rotaslietas uz tās vairs nenēsāju, jo доктор запретил.
Tādēļ ja nēsāt vispār, tad tikai uz kreisās rokas labročiem un otrādāk. Bet labāk atturēties.
Nav jau slikts variants nesāt iekārtu kaklā.
Man čoms nēsā špori uz krisas kājas pirkstu jo roku nav!
Ir bijuši vairāki gadījumi gan man latviešu tantiņas saka “kas tu atraitnis esi?”, Es atbildu “Nē, es vienkārši neesmu krievs!”
No praktiskā viedokļa ar loģiskāk ir uz kreisās valkāt.
Left or right hand[edit]
In some Catholic and some Orthodox countries[5] such as Austria, Bulgaria, Colombia, Denmark, Georgia, Germany, Greece, Hungary, India (mostly for men), Latvia, Lithuania, Netherlands [if not Catholic], Norway, Perú, Poland, Russia, Serbia, Spain, Ukraine, and Venezuela the wedding ring is worn on the ring finger of the right hand.
In other countries, such as Australia, Botswana, Canada, Czech Republic, Croatia, Egypt, Finland, France, Ireland, Italy, Jordan, Mexico, New Zealand, Romania, Slovakia, Slovenia, South Africa, Sweden, Switzerland, the UK, and the USA it is generally worn on the ring finger of the left hand. In Brazil, Turkey, Lebanon, and Syria, the ring is worn on the right hand until the actual wedding day, when it is exchanged to the left hand.
Ja gribas tuvāk sirdij jākar pupā kā pīrsings.
Agrāk teica: pārvācojies, pārkrievojies…
Diez, kā labāk skanētu – pāramerikānējies?
Preses relīzes