ārējais disku rakstītājs

Sākumlapa Forumi Hardware Pārējās Hardware lietas ārējais disku rakstītājs

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 14 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    latkowsky
    Participant

Sveiki. Tākā man pašam ir diezgan vecs dators, es pat nebaidītos minēt, ka kādi 10 gadi. Nu, ne jau man ir 98. windows, bet man ir 10. gadus veca kaste, kurā ir bāzsts un uzlabots daudz kas. Lai vai kā, bet tik vecā kastē man nav disku rakstītājs.

Bet pa gadiem datorā ir sakrājušās daudzas bildes, video un kaut kā atmiņa sāk trūkt 🙂 Tad nu es negribu bāzt pašā datorā iekšā disku rakstītāju, bet gan labāk dabūt ārējo disku rakstītāju. Man ir tāds jautājums: kur tādu var dabūt? Man vajadzētu tādu, es pat neiznu, kā tas saucas – tādu, kurš sarakstītu bildes diskos, lai pēc tam tās varētu ielikt DVD aparātā un pa TV aplūkot vai ielikt datorā pēc tam atpakaļ.

Un cik tāds apmēram maksā?

Paldies.

memorex
    Participant
    Foxsk8
    Participant
    latkowsky
    Participant

Paldies.

quizzical
    Participant

Tev tam datoram USB ir?

latkowsky
    Participant

Man datoram ir veseli 4 USB porti, ja grib, tad caur pārveidotāju (uz vecmodīgu apaļo) var pieslēgt arī 5. USB. Par tiem es nevaru sūdzēties 🙂

shady
    Participant

Emm…

1) Izņem laukā cieto diksu un pieslēdz pie jaunā PC.

a) Ja jaunais PC atbalsta IDE savienojumu.

b) Ja neatbalsta, tad kaut kas šāds:

=> https://images.google.lv/images?hl=lv&q=ide+to+sata&btnG=Mekl%C4%93t+att%C4%93lus&gbv=2

—-

2) Nopēr HDD BOX (HDD Case)- tā ir tāda kastīte, kur var pielsegt klāt savu HDD ar visu barošanu un pārkopēt datus caur USB savienojumu).

Š is variants būtu izdevīgs, jo tajā kastītē varēsi likt jebkuru cieto disku iekšā (atkaribā – kādu savienojumu atbalsta tava kastīte – SATA/IDE {pērc sev vajadzīgo – tavā gadījumā noteikti IDE] un izmnatot kā ārējo cieto disku, lai pārvadātu datus vai kā ārējo atmiņu.

Š ī kastīte maksā apmēram +/- 20LS

—-

3) Nopērc jau gatavu ārējo cieto disku….ja tev ir USB, tad nav problēmas [Pat, ja nav USB, tad vari ielikt USB portus uz PCI kartes].

—-

4) Flash, etc….

Foxsk8
    Participant

Š eit runa šoreiz iet par DVD, nevis HDD. Protams, ja ar HDD, tad box ir pašā laikā:

Š eit mans raksts par HDD Box:

https://notepad.lv/viewtopic.php?t=1335

shady
    Participant

Cik sapratu, ka cilvēks vēlas pirkt DVD rakstītāju priekš vecā PC, lai dabūtu laukā infu, tāpēc ieteicu citus alternatīvus risinājumus…

memorex
    Participant

shady alternatīvais risinājums būtu jauns PC 🙂

latkowsky
    Participant

Tieši tā, man vajag DVD rakstītāju. Ja sarakstīšu bildes diskos, tad uzreiz atbrīvošu pāris GB no saviem 18 pieejamajiem 😀 HDD man ir pietiekami labs ielikt iekšā. Tākā nespēlēju es nekādas ūber krutās spēles, tad man pietiek ar to, kas man jau ir. Protams, es apsvēru domu arī par ārējo cieto disku, bet ja man tiešām nāksies iet tik tālu, tad labāk pirkšu jaunu kasti 😀

samurajs
    Participant

Nu, rēķinām: Ä€rējais DVD ~ 30 Ls (vienai reizei praktiski). Varbūt tad labāk šito HDD nopirkt? Daudz daudz bildēm daudziem gadiem pietiks un pāris Ls ieliksi cūciņā? 😀

msh
    Participant

Samurajs atgriezies uz zemes – viņam to cietuci bioss neatbalstīs 😀

latkowsky ko tu te āksties, kādā sakarā ārējais, nevis iekšējais? Jo ārējais ir dārgāks, vairāk maisīsies pa kājām un būs lēnāks kā arī vēl citas problēmas un neērtības? 🙂

samurajs
    Participant

Mjā – par to cietuci un BIOS uzreiz nepadomāju 😀 Tad jāskatās tuvāk, cik GB šī vecā kaste atbalsta.

Patiešām- ja vajag apm. 2x gadā rakstīt diskus – varbūt tiešām labāk noņemt vāku, piespraust standarta rakstīkli par ~15 Ls, un pēc rakstīšanas novākt?

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 14 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā