Asus EeeBook X205: vai gaidāma netbuku atdzimšana?

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Asus EeeBook X205: vai gaidāma netbuku atdzimšana?

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 11 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

Kamēr visi domā, ka mazie datoriņi – netbuki sen miruši, AsusTek mēģinās tos atdzīvināt. Pamatuzdevums ir novērst konkurentu hrombuku ienākšanu sadzīvē, tāpēc tika izstrādāts Windows 8.1 modelis par ļoti demokrātisku cenu.

Asus EeeBook X205 apgādāts ar 11,6″ displeju ar portatīvajiem tipisko izšķirtspēju 1366 x 768 px, 4-kodolu Intel Atom Z3735 procesoru ar 2 GHz taktsfrekvenci, 2 GB RAM un 32 vai 64 GB SSD. Ir microSD karšu lasītājs, 2 USB 2.0 sloti, MicroHDMI, austiņu ligzda, Wi-Fi 802.11 b/g/n un Bluetooth 4.0 atbalsts. Darbības laiks no baterijas 12 h, svars tikai 980 gramu.

Tā kā Windows 8.1 with Bing iegūts ar milzīgām atlaidēm, tad šī skaistuļa cena noteikta 199 USD. “with Bing” nenozīmē neko sliktu – lietotājs varēs bez problēmām to nomainīt pret Google vai jebkuru citu.

Preču zīmi Eee (Easy to learn, easy to work, easy to play) Asus lietoja no 2007. – 2012. gadam. Sākumā to deva netbukiem, vēlāk lētām galda sistēmām un planšetēm. Asus EeeBook X205 tirgū nonāks gada pēdējā ceturksnī melnā, baltā, sarkanā un smilškrāsā.

[img]https://notepad.lv/userpix/28_asus500_1.jpg[/img]

Quagmire
    Participant

Netbūki ir daudz labāki par planšetēm.

romajo
    Participant

Tie ssd gan tādi niecīgi.

Crow
    Participant

Jo bet taču mākonis!

msh
    Participant

Tādam brīnumam diez winxp uzlikt varēs? Varētu pat tādu paņemt…

Jaunzems
    Participant

Š is, visticamāk, nebūs tev piemērots. Reku, atradu tev labu datoru

[spoil][img]https://i.imgur.com/5XyruzK.jpg[/img][/spoil]

msh
    Participant

Žēl, bet tas arī nebūs piemērots – tādas programmas kā ETKA, VemsTune, Autodata vai VAG-COM uz tā nedarbosies.

Tu neticēsi, bet porķikus cilvēki mēdz pirkt arī praktiskiem pielietojumiem, ne tikai “laptops kad ira man, izskatos es iespaidīgi, jā nu gan”. Priekš praktiskiem nolūkiem laikam ideālākais risinājums būtu kāds P3 ar dual boot winxp/win98 un dzelzisku seriālo portu, kaut gan arī šitam īpaši problēmu nebūtu. Jebkurā gadījumā paliek savietojamības problēmas – vispiemērotākā OS joprojām ir un gan jau tuvākos 5-10 gadus vēl būs winxp x86, par spīti pokemonu brēcieniem ka nekā labāka par visjaunāko win nevar būt.

Crow
    Participant

Quote:

“laptops kad ira man, izskatos es iespaidīgi, jā nu gan”

+0.5 😀

yix
    Participant

tavs XP jau vairs nerullē. ieteiktu pamēģināt palietot win 7

msh
    Participant

Vēl viens ar lēno aizdedzi? Man vajag porķiku praktiskiem nolūkiem, lai darbinātu pavecas, specifiskas progas, kuru darbība ir garantēta tikai uz winxp x86, bet uz jebkā cita ir iespējama jāšanās vai samierināšanās ar to ka neiet – un virtuālo mašīnu darbināt netaisos. Uz gigabutes, par cik tas ir desktops, pat to sivēnu kaut kad taisos uzlikt, tikai vispirms izmetot laukā lieko sūdu čupu.

MeistarsUnVergs
    Participant

Autoindustrijā un ar darbagaldiem saistītās sfērās joprojām ir pieprasīti datori ar reāliem COM portiem un Win95/98/XP operētājsistēmām. Tie klauni kas iesaka arhimēda mehānismu vai Win8.1 with Binge drinking no tā neko nejēdz un iespējams arī nejēgs.

Un SSD var vienmēr nopirkt lielāku. Pat pašam pirmajam Eee 701 bija nopērkams 64Gb SSD

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 11 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā